HWSW: Bemutatkoztak az új Surface-modellek

  • Írta: Shifty
  • 2019. október 3.
  • Hardver
Link másolása
Nagyot gurított idei Surface bejelentésével a Microsoft, a gyártó egy sereg új készülékkel rukkolt elő eseményén, amelyen kifejezetten egzotikus megoldásoknak is jutott hely - egy váratlan androidos versenyzővel együtt

De kezdjük a sort a "mezei" Surface modellekkel! A vállalat kettétéphető hibridjei ugyanis alapos ráncfelvarráson estek át, a Surface Pro 7-tel és Surface Pro X-szel kiegészülő szériába pedig utóbbi formájában ARM-os variáns is érkezik.

A Surface Pro 7, azaz a sorozat konzervatívabb vonalának legújabb modellje szokás szerint 12,3 hüvelykes kijelzőt kapott, és a tablet aljához csatlakoztatható Surface Type billentyűzet, illetve természetesen Surface Pen stylus sem marad ki a csomagból - nagyobb újítás azonban, hogy az új készülék végre pótolja a Surface Pro-sorozat régi hiányosságát, azon USB-C aljzatot is találunk. A jól ismert, 3:2-es képarányú, 2736x1824 pixelt felsorakoztató kijelző fölött egy 5 megapixeles kamera figyel, amelyhez IR-szenzor is párosul a Windows Hello-azonosításhoz, a hátlapra pedig egy 8 megapixeles kamera került.

A hibridbe, ahogy az várható volt, utat találtak a 10. generációs Intel-processzorok, az akár négymagos Intel Core i7-1065G7 chippel is elérhető, amelyhez maximum 16 gigabájt LPDDR4X RAM-ot párosíthatunk. A tárhelyopciók 1 terabájtos SSD-nél tetőznek. Az eszköz oldalán ott figyel a 3,5 milliméteres jack, egy microSD-olvasó és egy hagyományos USB-A port is, a már említett USB-C mellett. Ami a vezeték nélküli kapcsolatokat illeti, a Surface Pro 7 a Bluetooth 5.0 mellett a Wi-Fi 6-ot is támogatja.

A 770 grammos hibridnél a gyártó tíz és fél óra üzemidőt ígér, ami bár a kategóriában nem számít kiemelkedőnek, ha azt élesben is tudja produkálni a gép, elég lehet egy teljes munkanapra. A Surface Pro 7 a tervek szerint október 22-én kerül a piacra, nettó 749 dolláros indulóáron.

Ha érdekel, milyen egyéb Surface-gépeket mutatott be a Microsoft, akkor irány a HWSW!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...