PDXCON: A Paradox bejelentései egy helyen

  • Írta: fojesz
  • 2019. október 19.
  • Bejelentés
Link másolása
A hétvégén tartják Berlinben az idei PDXCON-t, a Paradox házi rendezvényét, ahová természetesen számos bejelentéssel készült a cég. Bemutatkozott a Crusader Kings III és a Surviving Mars utódja is.

A PDXCON számos bejelentést szült, ezeket pedig az alábbiakban foglaljuk össze nektek. Úgy tűnik, egy rajongó sem panaszkodhat majd, a Paradox bőven készült meglepetéssel a hétvégére!

Crusader Kings III

Nyolc év után kap folytatást a Crusader Kings-sorozat, a harmadik rész 2020-ban látja meg a napvilágot a Steamen és az Xbox Game Pass kínálatában. Az alapok nem változtak, ezúttal is egy "középkor-szimulátort" kapunk, ahol lényegében minden uralkodói vágyálmunkat kiélhetjük; a fejlesztők nagy örömére az új résszel egy óriási közösségre célozhatnak, miután a második rész annak ellenére lett rendkívül népszerű, egyáltalán nem a felhasználóbarát mivoltáról ismert.

Aggodalomra semmi ok, a harmadik epizódban már erre is jobban odafigyelnek a srácok, a Crusader Kings III a Stellariséhoz hasonló tutorialt és tipprendszert kap majd. A folytatásban emellett több lesz a szerepjátékos elem, és az uralkodóházak közötti drámázás során is számtalan új lehetőséget kapunk, hogy egész biztosan a miénk legyen a legbetegebb középkori dinasztia.

Habár a megjelenés még messze, addig is az ingyenes második résszel lehet vigasztalódni.

Surviving the Aftermath

Habár a Surviving Mars folytatásának szánt Surviving the Aftermathről már korábban is hallottunk, teljes pompájában csak most mutatta meg magát a játékosoknak. Ezúttal nem egy marsi kolóniát kell felhúznunk, hanem a posztapokaliptikus Föld túlélőcsoportjainak az életét kell tengetnünk.

Érdekesség, hogy a kiindulóhelyzet testreszabható, így a túlélők dolga lehet könnyebb és nehezebb is, a lényeg viszont nem változik: a táborunkba újabb túlélőket kell majd toboroznunk, miközben erőforrásokat gyűjtünk, és megpróbáljuk újraépíteni a társadalmat. A játékot egyébként az Iceflake Studios fejleszti, és nem a Surviving Marsért felelős Haemimont Games.

Habár a Surviving the Aftermath megjelenése csak jövőre várható, az Epic Games Store-ban már megvásárolható a korai hozzáférésű változat 20 euróért. Később steames premierre is számíthatunk.

Stellaris: Federations

Az új DLC-vel bővül idén a Stellaris, a Federations a diplomáciára fókuszál. Habár az alapjáték föderációi megmaradnak, a kiegészítővel a specializált típusok is megjelennek, így az együttműködéseink lehetnek tudomány- vagy kereskedelem-központúak például. A föderációk fejlődhetnek is, minél nagyobbra nőnek, új extrákkal, például nagyobb flottákkal kecsegtetnek.

A szomszédainkkal emellett megalapíthatjuk a Galaktikus Közösséget is, ami a helyi ENSZ. A közösségbe nem kötelező csatlakozni (bár nyilván ajánlott), és a lényege, hogy a tagjai különböző javaslatokat terjeszthetnek be, amire aztán a diplomáciai súlyuknak (ez egy új erőforrás) megfelelően szavazhatnak is. A megszavazott javaslatok kötelező érvényűek a tagok számára, ha nem tartjuk be őket, diplomáciai botrány lesz a vége.

Age of Wonders: Planetfall - Revelations

November 19-én kapja meg az első kiegészítőjét a legutóbbi Age of Wonders, a 15 eurós csomag a Revelations alcímet kapta. Az expanzió újabb részleteket árul majd el az Age of Wonders-univerzum történetéről, és Heritor népére fókuszál majd, akik felmenőik, az Es'Teq-dinasztia ősi technológiájával igyekeznek halhatatlanná tenni követőiket.

A Revelations tízórányi játékidőt és két kampányt ígér, mindeközben pedig több mint harminc olyan veszélyes helyszínt fedezhetünk majd fel, amelyek ősi titkokat és gazdag jutalmakat ígérnek. Egy NPC-frakciót is kapunk, a The Forgotten népe azokból áll, akik nem voltak elég jók arra, hogy a Heritor dicsőséges jövőjének részét képezzék.

Battletech: Heavy Metal

November 21-én a Battletech is kap egy új kiegészítőt, a Heavy Metal 20 euróba kerül majd, és nyolc új mechet, valamint nyolc új fegyverrendszert hoz majd magával. Egy extra minikampánynak is örülhetünk, külön érdekesség, hogy ebben a Battletech világának két legendás karaktere, a Bounty Hunter és a Black Widow is szerepelni fog.

A kiegészítővel egy ingyenes frissítés is érkezik, ez két további mechet tartogat a rajongók számára, valamint a modtámogatást is bevezeti a játékba.

Hearts of Iron IV: La Resistance

A Hears of Iron IV sem marad új kiegészítő nélkül, a La Resistance a francia ellenállásra fókuszál majd. Az első számú újdonságot a hírszerző ügynökségek bevezetése jelenti: ha nincs kapacitásunk a kémkedéssel foglalkozni, már arra is jók, hogy felvegyék a kesztyűt az ellenséges kémekkel, ha viszont teszünk időt és erőforrást a működésükbe, extra információkat szerezhetünk az ellenfélről, bónuszokat kapunk a harcok során, sőt még kommandós küldetéseket is indíthatunk, amelyekkel kutatásokat szabotálhatunk és különleges célszemélyeket likvidálhatunk többek között.

Prison Architect: Psych Ward - Warden's Edition

November 21-én PC-re is megjelenik a Prison Architect Psych Ward címet viselő kiegészítője. A DLC-vel a mentálisan beteg rabok is megjelennek a játékban, és természetesen infrastruktúrát is kapunk ahhoz, hogy kezelni tudjuk őket. Márpedig erre szükségünk is lesz, ők ugyanis hamar erőszakossá válnak, ha nem figyelünk rájuk oda, ami szélsőséges esetben börtönlázadáshoz is vezethet. A PC-s verzió néhány apró extrával érkezik.

A készítők emellett a következő, 2020-ra ígért DLC-t is elkezdték teaselni:

6.
6.
Ooorky
#5: Mi a baj a HOI3-mal?
Nemrég raktam újra BICE 10.3-mal, néha 3-4 órát is tudok játszani összeomlás nélkül.
Japánnal próbálkozok, miután 2 év után végre sikerült Olaszokkal győzni :D
5.
5.
Mufika
#4: Szerintem a Stellaris a dlck után multiban most elég kafa, EU 4 meg mai napig teljesen rendben van.....ettől függetlenül nálam is Vic 2 és HOI 3 az etalon.
(hozzáteszem, a mostani játékok nagyrészt a multi miatt vannak felértékelve nálam, mert ott elég fun tud lenni...HOI 3 hoz meg kb lehetetlen játékosokat találni, illetve nem a legstabilabb maga a játék sem hozzá :/)
4.
4.
Ooorky
HOI4 és EU4 elég gyenge lett, Stellaris és Imperator pedig kifejezetten sz*r.
Valszeg sose fogom lecserélni a Vic2 / HOI3 kombót.
3.
3.
crytek
Kis korrigálás. A Crusader Kings 3 pc game passba jön nem konzolra
2.
2.
crytek
#1: "Sajnos" a DLC-kben sokkal több pénz van mint magában az alap játékokban. Ha megnézel egy ezer éves game-et a fő game mindig agyon van árazva 85-90% off se távoli ,de a season pass és a dlc-k meg alig kapnak valamicske offot... Nem véletlen szórnak sokszor über AAA-t bundleba az már kb semmit nem ér a season pass úgyis drágább mint maga a game vegyétek ha kell.... Just a biznisz..
1.
1.
Mortis
újabb platform hogy dlc-ket adogassanak el...nem örülök. az Imperator rossz példa volt, mindenki Vic 3-at követel s még mindig bőven lenne mit foltozgatni a CK2-n is. Nagyon nem örülök.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...