Star Wars: Skywalker kora - újabb adag látnivaló

  • Írta: fojesz
  • 2019. december 1.
  • Cooltúra
Alacsonyan szállnak a Star Wars-kedvcsinálók mostanság, a Lucasfilm az elmúlt napokban is folyamatosan adagolta a tévéreklámokat és posztereket a hamarosan mozikba kerülő Skywalker korához.

Persze abszolút érthető, ha valaki ezen a ponton már nem kér az újabb látnivalókból, kár lenne azonban kihagyni őket, hiszen mindig tartalmaznak egy kevés újdonságot. Az elmúlt napokban két új tévéreklám is érkezett, különösen a Duel címet viselő lett izgalmas darab.


A nosztalgiázó rajongók figyelmébe az alábbi werkfilmet ajánljuk, amely párhuzamosan interjúztatja az eredeti trilógia és a Disney-film főszereplőit:

Végül pedig két poszterrel tudunk szolgálni, mindkettő stílusos darab:


A Star Wars: Skywalker kora december 19-én kerül mozikba.

35.
Aang
#34: Én a starwars meg a startrek miatt vagyok rá mérges. Ha ezeket a franchise-okat békén hagyta volna, akkor azt mondom hogy egy átlagos filmrendező, aki a nosztalgia faktor felhasználása miatt tud csak kítünni a tömegből. Talán.
34.
kryszisz
#32: Köszönöm a terjedelmes választ, jó látni, hogy vannak még (normális) érvekkel alátámasztott vélemények az oldalon:) igazából nekem ezek a dolgok 2 dolog miatt nem tűntek fel sosem: 1: tényleg elég jól és látványosan használ fel dolgokat (konfetti, ha úgy tetszik), 2: nem sok film van amit többször is újranézek, Abrams munkássága pedig nemigen van köztük, max az Ébredő Erőt láttam 2x, de ott első megtekintésre is világos volt, hogy az kvázi egy Új Remény remake, annak viszont elég szórakoztató. Hát a Lost meg ugye - ahogy te is mondod - sok ember, de leginkább Lindelof érdeme (vagy bűne, mert ő bonyolított szanaszét mindent a végére, mondjuk nekem személy szerint bejött), de a pilot rendezés ott is jó volt. Igazából elmondható, hogy objektíven nézve J.J. egy jó szakember, csak nem igazán egyedi. Konszenzus?:D
33.
Aang
#31: Okés. Egészségedre.
32.
Aang
#30: Nekem az a bajom abrams-el, hogy nála minden film csak arról szól, hogy a kedvenc filmjeit, kedvenc jeleneteit újra rendezi, lehetőleg nagyobban, erőteljesebben, monumentálisabban. Ezzel ad a filmjeinek egyfajta nosztalgikus lelket. Amivel csak az a gond, hogy mikor mondjuk így, a nosztalgia köd tovaszál, akkor bizony rájövünk hogy a moziai nem tudnak semmi újat mutatni. A super8 második megnézése után pl már unalmas volt. Mert az ember könnyen rájön hogy
1: Nincs is igazán története a filmnek. Hiszen J.J.-nél a rejtélyek a mistery box adja a történet lelkét, a magját. Vagyis egy megfoghatatlan valami, ami mögött se elképzelés, se izgalmas megoldások sincsenek.
2: Nincsenek nála igazán érdekes karakterek. Persze ezt nem a lost-ra értem. Hiszen egy sorozaton egy féltucat író, rendezők és producerek sokasága dolgozik, tehát azt elszúrni nehéz. Egyszerűen arra gondolok, hogy nála a karaktereinek nincsen igazán személyisége. Ha azt mondjuk Rey pl, képtelenek vagyunk leírni egy-két mondatban hogy milyen ember is ő! Hiszen a filmben csak sír ha nagyon kínozzák, ha egyedül van nagyon méretten néz a kamerába, és hosszasan elmélkedik. Lazán természetesen lealázz mindenkit, főleg a férfiakat. Ha harcol, nagyon erölködik, meg kiabáll, kiborul, keményen küzd stb. Mintha Abrams azt hinné, hogy a karakterei valami eseményt átélnek, és azt jól előadják a színészei, attól máris létrejön egy kakarter egy személyiség. Pedig nem igazán.
3: Az eredeti gondolatok hiánya. Igen Abrams csak egy fan és egy jó marketinges keveréke, aki mindent össze lop amit csak tud. És ezt úgy teszi, hogy nem egy új érdekes darab létrehozására használja, hanem sokszor a másolt darab egy gyengébb folytatásaként adja el.
És ez K...ul felháborító! Ez a legnagyobb bűne.
31.
Ultimate
#29: Nekem nemde neked láthatóan igélen ha nincs meg a havi fikázós adagod. Biztos büszke szülők hogy ezt sikerült kinevelni. Egyed csak egyed troll amit dobnak.:)
30.
kryszisz
#28: Köszönöm a (normális) választ. Igen, a Jurassic Park valóban visszaköszön a Lost 1-2 jelenetében, ahogy így belegondolva az E.T. is a Super8 esetében, de én úgy vagyok vele, hogy jótol lopni nem bűn, Abrams pedig egy elég biztos kezű rendező. De példának okáért Nolan konkrét beállításokat emelt át a Csillagok közöttbe a 2001: Űrodüsszeiából, ott mégis nagyjából mindenki tiszteletadásként hivatkozott rá, pedig, ha nevén nevezzük a gyereket az biza ugyanúgy lopás. Csak Abramset valahogy sikk szidni (mondjuk bizonyos körökben Nolant is), pedig, ha nem is túl eredeti, rossz filmet még nemigen csinált szerintem.
29.
Aang
#27: Jól van kisfiam folytasd tovább. Remélem élvezed. Láthatóan te vagy az igazi troll. Másokkal való szívózás, mert beszóltak a filmecskédnek. Szegénykém, remélem anyuci letörli a könnycseppjeidet.
Te nem fogod fel, hogy demokrácia van. Nem te mondod meg hogy ki mit kommentelhet. És az hogy hosszú oldalakon keresztül beszólsz személyeskedsz csak mert negatív kommentet írt valaki, na ez ami nem normális.
Én leírom hogy xar a film(még egy:)) te meg hosszú mondatokon keresztül engem sz...ol. Gratulálok.
Ja és igen, akkor felejtsük el azt, hogy az erő ébredése minden történeti eleme, essménye csak az új remény másolata. De hogy még a jelenetek, a kompozíció, a zene, az űrhajók a díszletek a jelmezek is másolatok! Na az már vérlázító.

https://youtu.be/_BX18Icf6fQ
28.
Aang
#24: Lost-nak csak a pilotját rendezte. Még kb az első pár rész írásában vett részt. De ezenkívül.
Lost: Twin peaks, Jurassic park(csomó jelenet visszaköszön)
Super8: E.T. a földönkívüli. The Goonies. Itt effektíve még a gyerekek kinézte, arc felépítése, és ruhája is olyan, mint ebben a két filmben.
27.
Ultimate
#24: Eleve az hogy lopásról beszélünk 2019 végén egy vicc, miközben akárcsak a játékvilágban úgy a filmvilágban is sokat merítenek más filmekből. De legalább ezért is lehet köpködnirá ha jó is lesz mert lhopháááás.....
Annyira óvodás troll szintet tol a gyerek.
26.
Ultimate
#21: Itt most csak te akivel beszéltem arra egy rossz szó nem hangzott el. Egyes leülhetsz. A lényeget sem fogod fel mi a probléma, mert nem az hogy valaki szerint szar.
Nem tetszik nem keresed betegesen a komment lehetőségeket évejen át. Ennyi. De te nemezt teszed. Jó trollként pattansz azonnal évek óta. Aztán jön a,csodálkozás meg a,szokásos troll bullshitek ha úgy kezelnek ami jár.
25.
kryszisz
#24: Mármint az azokban látható jeleneteket, mert gondolom a fényképezésre/színészvezetésre érted a lopást.
24.
kryszisz
#23: Hm...a Lost első részét vagy a Super8-at honnan lopta, ha szabad kérdeznem? (bármi kötekedés nélkül, tényleg érdekel, mert lehet, hogy én vagyok tájékozatlan.)
23.
Aang
Egyébként megnézve a tv-spot-okat egy két jelenetben látható, egy kevés fantázia. Ami furcsa, hiszen a copy mester készíti. Márpedig tőle ilyet még nem láttunk. Vagyis olyan jelenetet amit nem fullra ellopott máshonnan. Fejlődik. Ez is valami:)
22.
Nyarlako
Lassan az fog történni ennyi szar után mint a South park részben, a szarral nem lehet szarozni.
Kellene egy számláló is a komment szekciókban hányszor van leírva a szar.
21.
Aang
#20: És látod folytatod a köpködést. Megint morcos vagy, mert negatívat írtam. Megint xar a troll a másik. Ebből is látszik hogy csak egy kisfiú vagy. Aki nem tud mit kezdeni a helyzettel, ezért hisztizik:).
Egyébként meg fullra kiveséztük, hogy miért nem tetszik a film. Az ilyen beszélgetésekben senki sem küldte a másikat, a vérbe. Vagyis
csak néha a film védelmezői kb. Ebből is látszik hogy nincsenek védhető állításaitok.
Egyébként meg a baljós árnyak 1999-es film. Vagyis 20 éves. Érdekes módon, azt bárki bármikor xarozhatja, de egy pár éves utolsó jediket, már nem. Az már idegesítő. Az már csak egy troll élvezkedése igaz?
20.
Ultimate
#18: Tudnék kb csak nem fogok aki akarja keresse vissza párszor már leírtamcsak az ilyen csökevényes trollok mint te ebből inkább kajálnak mintsem értelmes beszélgetés alakuljon ki én meg téged nem etetlek. Mondtam örülök hogy a sanyarú pitiáner kis életedben ez a legnagyobb öröm hogy mindig bemehess arctalabul az Sw topikokba leírni hogy szar. Hát lehet szar, de nem szarabb mint az ilyen alakok mint te.:)
19.
Ultimate
#14: Mondtam én hogy jók? A 7 nem volt rossz a 8 elment 1-1 értékelhetőbb jelenettel.
A hangsúly itt azon van hogy egyesek évek óta divatból és agykapacitásból eredő problémákból bemennek MINDIG szapulni a cuccot, olyat is ami még le sem ment.
Írja le ha nem tetszik akár heteken át...de az hogy évek óta ez megy..:)
És persze szar mert egy zajos kisebbség pláne ilyen trollokkal tényként kijelenti hogy szar. :)
18.
Aang
#14: Szegényke erre nem tud válaszolni. Nála csak az érzés maradt meg. Vagyis hogy tetszett neki, szép emlékek fűzik a filmekhez. Márpedig egy pozitív érzelmet, érzést nem lehet megmagyarázni(mondjuk ez csak egy film, de láthatóan az ő agyában több annál:)). Ezért aztán bárki beszól, vagy leírja a szerelmei hibáit, vagy csak azt hogy nem jött be nekik, máris a könnyebb utat választja, és támadja az illetőt. És hogy ne kelljen érveket felsorakoztatnia, csak szimplán letrollozza a másikat. Mint az oviban:)
17.
Guba32
#15: Nagyon ritkán kommentelek,de ahogy elovastalak...Én is nagyon hasonlóan vagyok.Barátnőm,anyós,após a 7-8. részt együtt néztük moziban.Nagyon jó volt nekik,együtt voltunk,megnéztük az új Star Warst,hazafelé sétálva vidám beszélgetés,jó volt,volt benne cukiság,kaland,látvány,önfeláldozás,minden ami kell.És azt sem bánják,hogy igazából nem is gondolkoznak rajta,hogy miről szólt a film.Közösségi érzés,Starwars és ennyi elég is.Én meg nem tudok mit mondani,hogy milyen volt a film mikor hazafelé megkérdezik.Mert a szép estét még sem rontanám el.Megnéztem az eredetit vagy 50szer a 2. trilógiát vagy 20szor,van vagy 40 SW könyvem,a lakásban mindenfelé régi SW relikviák.Legutóbb a Darth Bane trilógiát olvastam,most akkor erre a két filmre mit mondjak?Inkább meg sem szólalok.És már szólt b.nőm,hogy akkor ugye decemberben SW együtt a moziban!?És mivel csak a SW-ra megyek moziba,most hogy legyek ünneprontó,hogy még erre sem megyek el velük?Inkább dolgoznék pedig...:)
16.
Obi Wan Kenobi
15.
user101
Az átlag tömeg, az olyan, mint a nejem, elmegy megnézni moziban barátnőkkel, mert hát 'sztárvorsz', aztán amikor jön Film+ -ra, megkérdi majd, hogy "Figyelj már! Ezt én láttam?" :) Nem kommentel ( egyikük sem ), véleményük semmilyen fórumon nem jön szembe, de bevételt azt generálta, bár tetszeni egyiknek sem tetszett :O. Nem hasonlítják össze a IV-et a VII-el, mert nem érdekli őket, hogy ugyanazt a szart tolják le sokadjára a torkukon: megnézték, elfelejtették... a körítéssel együtt, ( beül, kajál, dumál barinőkkel ) egy jó este volt... Nem számít a film... :/

Én a kisebbség, megnézi a sugárban, matinében, mert már cinkes volt a trailer is... Végig feszengek a szekunder szégyenérzettől, majd habzó szájjal kiírom magamból... De én leszek a kisebbség, mert a többiek akik premierkor látták és nem tetszik nekik, le se szarják... Kéne a mozi végén egy gomb, mint a PUBG-be, hogy mennyire tetszett a kör... :)))
14.
kryszisz
#13: Ha ők önjelölt filmesztéták, mert nem tetszik nekik az előző két epizód, és ennek hangot is adnak (bár ezt sokan elég alpári módon teszik, de hát ez a GK), akkor kérlek mond meg, hogy szerinted miért jó filmek. Én nem fogok állást foglalni, mert szerintem okésak az új részek (főleg a 7), de én is világosan látom, hogy a legtöbb embernek mi a baja az új trilógia eddig megjelent részeivel. Mert azt még a hülye is látja, hogy az Ébredő Erő (hiába volt jó a rendezés, és az új karaktetekkel sem volt bajom) egy pusztán nosztalgiára építő soft reboot volt, az ambíció és az újító szándék legkisebb igénye nélkül. Az Utolsó Jedinek meg még története sem volt, csak cselekménye. Plusz abból a 3 cselekményszálból 1 (Luke-Ray) volt tényleg jó, a maradék kettőnek nemhogy értelme nem volt, de a Finn-Rózsika bohóckodás még szar is azon túl, hogy feleslegesen vette el a játékidőt a fontosabb dolgoktól. Szerintem a tróntermi csihipuhiba több energiát és kreativitást fektettek, mint a film többi részébe összesen, pedig az nem volt több 5 percnél. Plusz Johnson még arra is lusta volt, hogy akár egyetlen kérdést is érdemben megválaszoljon, ami az Ébredő Erő kapcsán felmerült, így Abramsnek még nehezebb dolga lesz, hogy egy koherens trilógiává kovácsolja ezt a három részt, lehet, hogy nem is fog sikerülni neki. És mondom, én mindkét filmmel elvoltam, de minden felháborodást jogosnak tartok, mert - főleg, ha valaki olvasta a most már nem kánon folytatásokat - amit eddig letettek az asztalra új trilógia címszó alatt, az biza vérszegény, hiába vannak amúgy (nagyjából) rendben filmes szemmel nézve. Na és akkor your turn, szerinted miért jók ezek a filmek?
13.
Ultimate
#11: Az önjelölt filmesztétákhoz valójában ágyazni sem kell de szokásos arcok jöttek gyorsan ahogy egy beteg trollhoz méltó. :)
12.
kamgecam
#11: Be is takartuk rendessen! :D
11.
Hab
#1: Szépen megágyaztál nekik. :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...