Végre digitálisan is elérhető a Blade Runner-játék

  • Írta: szlav
  • 2019. december 18.
  • Hír
Link másolása
Ezért szeretjük a GOG-ot! Végre modern rendszereken, digitális kópiával is játszhatjuk a Westwood Studios klasszikus point-and-click detektívjátékát, az 1997-ben megjelent Blade Runnert.

Néhányan talán emlékeznek még közületek arra az 1997-es kalandjátékra, amely a Szárnyas fejvadász futurisztikus univerzumát a monitorjainkra varázsolta. Sajnos nagy bajban volt az, aki a közelmúltban megpróbálta elővenni a Westwood klasszikusát: még ha sikerült is megtalálni a fizikai kópiát, igazi művészet lett volna azt elindítani egy modern rendszeren. A kevésbé jogtiszta emulátorok persze segíthettek a problémán, de a GOG-nak hála már szöszölés nélkül, egyenes módon is újraélhetjük a történetet.

A játék jókora kanállal merít a Harrison Ford főszereplésével közismertté vált kultfilmből. Hősünk, Ray McCoy Deckardhoz hasonlóan replikánsok felkutatásával tölti a mindennapjait Los Angeles sötét metropoliszában. A point-and-click kalandjáték sok fejtörővel és többfelé szerteágazó történetszálakkal várja az önjelölt detektíveket. Az időzítés pedig egészen stílszerű, hiszen az eredeti Szárnyas fejvadász eseményei a film kronológiája szerint alig egy hónapja, 2019 novemberében játszódtak.

5.
5.
Scal
#3: Gorristeeeeeeeeeeeeeeeeeer!!!!!!

Jah és a Life is Strange szalutálhatna ennek a játéknak, hogyna kell 16 féle befejzést kalapálni, még úgy is hogy CSAk négy tér el gyökeresen egymástól, a többi ezek variánsai.

Ahogy a Tron 2.0 a Tron film, az Indiana Jones & fate of Atlantis a negyedik rész, úgy ez a méltó folytatása az eredeti filmnek.

Amúgy egy nagy baj van vele, hogy SEMMI nincs feliratozva a filmes hatás végett, viszont nagyon rövid játék, 4-5 óra elsőre, aztán újrajátszva már csak 1-2 :D

Mennyi volt ez régen? 8 CD? 16?
4.
4.
Őrnagy
#1: Philip K. Dick műveinek nagy részében a főhős bizonytalan saját kilétében. Kétségei támadnak (és általában joggal), hogy emlékei, önképe valóságosak-e, vagy mesterségesek. Sajnos a filmek sokszor nem adják vissza ezt a tépelődést.
3.
3.
delphijos
Lehet ránézek, bár hogy időm lesz-e rá....
2.
2.
markoci555
Nem is tudtam eddig erről, pedig a filmek a kedvenceim közt vannak, legközelebb mindenképp ezt fogom elővenni, ha point and click-re támad kedvem
1.
1.
Gorrister
Ez a játék ZSENIÁLIS!!!
Amúgy szeptember óta futtatható ScummVM-ben, szóval a technikai része adott volt, az meg már csak idő kérdése volt, hogy a GOG rendezze a jogi kereteket, hogy újra árusítani tudják.
Akinek bejöttek a filmek az kötelezően pótolja ezt is.
A játék félig-meddig valós időben játszódik. Az A.I. minden npc-nek kiszab egy feladatot amit ők a nyomozásunkkal párhuzamosan végrehajtanak. Tehát különböző események különböző sorrendben történhetnek vagy épp meg sem történnek. És a legszebb az egészben hogy a játék minden egyes újrakezdésnél véletlenszerűen választja ki a karakterek közül, hogy ki replikáns és ki nem és ez alapján más és más célok vezérlik őket. Nagyon oda kell figyelni, hogy ki tudjuk deríteni ki ember és ki android. Simán lehet a főhős is replikáns.
Nem is értem miért nem készült azóta ilyen ambiciózus játék modern technikával.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...