Frissítve: Szivárog az Assassin's Creed: Ragnarök

  • Írta: Shifty
  • 2020. január 13.
  • Pletyka
Link másolása
Kisebb kihagyás után idén valószínűleg új epizóddal tér vissza az Assassin's Creed-sorozat. A korábban Kingdom kódnéven futó projekt Assassin's Creed: Ragnarök címmel kerül majd a boltokba a pletykák szerint.

Először tavaly áprilisban hallatott magáról a következő Assassin's Creed-játék, majd az E3-hoz közeledve májusban az első komolyabb részletek is kiszivárogtak róla. A Ubisoft végül nem vitte magával Los Angelesbe a Ragnarök alcímmel emlegetett új epizódot, mostanában viszont ismét sűrűn kerül reflektorfénybe az asszaszinok és templomosok évszázadok óta tartó véres háborújának újabb fejezete.

A legfrissebb részleteket a 4chan egyik névtelen fórumozójának köszönhetjük, aki szerint februárban, a PlayStation egyik rendezvényén mutatkozik be (ez valószínűleg a PlayStation Meeting lesz, ahol állítólag a PlayStation 5 is lelepleződik) hivatalosan az új Assassin's Creed-játék. A vikingek korában játszódó történet PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X-re készül, a megjelenésre pedig szeptember 29-én kerül sor.

A játék hőse állítólag egy Jora nevű alak lesz, aki választásunk szerint lehet férfi vagy női karakter. Jora egy négyfős társaság vezetője, így lehetőségünk lesz társakkal együtt is játszani, méghozzá kooperatív módban. A megoldás a Ghost Recon: Wildlands drop in-drop out koncepcióját fogja követni. Még markánsabban térnek vissza a szerepjátékos elemek. Különböző karakterosztályok közül válogathatunk, amiket aztán szabadon váltogathatunk. A képességfa pedig minden osztály esetében eltérő lesz. A harcrendszer is fejlődésen esik át, kapunk új fegyvertípusokat, amelyek mindegyikéhez jár majd speciális képesség is, amelyeket úgynevezett rúnák hozzáadásával tudunk kipréselni a fegyverekből. Természetesen ezek is fejleszthetőek lesznek. Állítólag a fegyverek tönkremehetnek, így nagyon kell figyelnünk azok tartósságára.

Főhősünk képes lesz berserker módba kapcsolni, amivel speciális rúnákat aktiválhat, így például a tűz, a jég vagy a villámlás okozta sebesüléseket tud okozni. Visszatér a vitorlázás, de kevesebb tengeri csata vár ránk, így sokkal inkább a felfedezésen és az utazáson lesz a hangsúly. Mozgáskultúránk is új parkour mozdulatokkal fog kiegészülni, lesznek új animációk, illetve most már fára is tudunk majd mászni. Visszatér a rejtett pengénk is, ami többek között kozmetikai kiegészítőkkel lesz csinosítható, de ezt is tudjuk majd fejleszteni.

A lopakodás is továbbfejlődik, méghozzá a legutóbbi Ghost Recon-epizódban bemutatott megoldásokkal, vagyis a környezeti elemeket is az előnyünkre fordíthatjuk. Elrejtőzhetünk a sárban, a hóban, megbújhatunk egy bokorban vagy a szénakazalban. A civil tömegből csak akkor nem fogunk kilógni, ha ruházatunk is illeszkedik a tömegéhez, egy fényes páncél viszont felkelti majd a figyelmet.

Bemutatkozik majd egy reputációs rendszer, ami a különböző questek megoldásának, teljesítésének a módjain alapul majd. Szervezhetünk ostromokat, a megszerzett erődítményeknek köszönhetően pedig ráfeküdhetünk a kereskedésre, amiből a játékbeli kiadásainkat finanszírozhatjuk. Emellett végignézhetjük, ahogy ellenséges királyságok csatáznak egymással, hogy aztán nevető harmadikként elfoglaljuk a meggyengült birodalmakat.

A játék története állítólag 895-ben veszi kezdetét és egy hatalmas nyílt világot fedezhetünk majd fel a küldetéseknek köszönhetően. Állítólag ellátogatunk majd Kijevbe, Londonba, Yorkba és Párizsba is.

Update! A Niko Partners elemzője, a megbízható bennfentes információkkal rendelkező Daniel Ahmad szerint a hétvégi szivárgások tévesek, ő úgy tudja, a játék nem is a Ragnarök alcímet viseli majd.

19.
19.
NDee
#18: Milyen érdekes, nekem is pont így alakult a véleményem az egyes részekről
18.
18.
n_csacsi
Sose felejtem el, ahogy az 1. rész szépen tönkrevágta a PC-met annó :D Épp másztam fel Jeruzsálemben egy toronyra és egyszer csak megállt a játék...alaplap csere lett belőle. Később ps-re meg tudtam venni, így ki tudtam tolni :D

A 2. rész, a Brotherhood és a Revelations a kerek történet miatt tetszett nagyon. Láttál felnőni egy gyereket és a megöregedéséig kísérted!
A 3. rész számomra az első nagy csalódás volt! Hosszú story mód, ami a végére már unalmassá vált, a helyszín se volt a legjobb, ez az egész vadászgatósdi se tetszett, stb.
A 4. rész volt számomra is a csúcs, amúgy is imádom a kalózos témát! A 2. rész után, a 2. olyan assassin's creed volt, aminek a mapját 100%-ig felfedeztem.
A Unity volt a 2. csalódás, végig se vittem!
A Syndicate a világa miatt tetszett, szeretem a viktoriánus Londont, de amúgy nem volt egy "hűdecsudajó" rész.
Origins világa szintén közel állt hozzám, az egyiptomi kort is szerettem a történelemben, ámde a túlzsúfolt és monoton mellékküldetések okozták a gondot. A story-t kipörgettem, mert kíváncsi voltam a kezdetekre!
Végül pedig az Odyssey világa szintén letaglózott, az ókori Görögország, illetve azok istenei, kultúrája, stb szintén a kedvenceim közé tartozott a történelemben. Az egyetlen, ami nem igazán tetszett benne, ez a sok hegy, illetve ezek a frakció harcok! Kár, hogy nem úgy oldották meg, hogy ha választasz egy frakciót, akinek az oldalán harcolsz (Spárta vagy Athén), akkor végig azt az egyet támogatod, bár tudom, egy zsoldos katona mindig arra az oldalra áll, ahol többet fizetnek! :D
16.
16.
Mortis
Èrdekes hogy ekkora a bizonytalanság a projekt körül, folyamatosan szállingózó információkkal, amik vagy igazak vagy nem. Règ tapogatózunk ennyire a sötètben egy AC játèknál ennyire közel a megjelenèshez; S ez izgi
15.
15.
Aanash
Nekem a Brotherhood volt a csúcs.
A helyszin, az hogy éreztem hogy a testvériség része vagyok, maga a főhős meg úgy minden.
A jelenkori szál is tetszett, jópofa volt felfedezni a régi épületeket.
Aztán a harmadik résszel lezártak mindent és annyi.
A Black Flag nem hagyott nyomot bennem, a többi rész még annyira sem.

Jó nagy felhajtás vette körül Etzio-t, youtube-on rengeteg assassin ruhás parkour videó volt meg hasonlók.
A pvp része is érdekes volt.

Most meg futószalag, megint egy assassin áll bosszút valamiért valakin.
12.
12.
#10: Tudom, hogy jó történet és jó játék az Ezio trilógia. Az egész sorozat akkor élte az aranykorát, én pedig akkor kezdtem elpártolni tőle. Végül is nem utáltam és mind a három részt elkezdtem és valameddig elvittem. Nekem a 2-ben a rámszabaduló tevékenységek kezdték betenni a kaput. Ez az ömlesztett rendszer új volt és kezdett maga alá temetni, pedig az első rész után nagy erőkkel álltam neki. Ez mindkét másik részben is így lett, de elengedtem őket is. Legjobban a Revelations tetszett amúgy belőle.

Én úgy vittem őket végig sorban, hogy 1, 4, 3. Az 1 ugye rendes játék volt, a 4-nél viszont trainerrel tudtam csak menni, hogy ne kelljen farmolni, így hát az alapanyagok és pénz ott volt, hogy el lehessen hajózni a következő küldetéshez. A sztori ívét jól megtörte benne, ha egy küldetés után fel tudtad venni a következőt. A játékban évek teltek el, a rendes játékosoknak 30 óra hajókázás gameplay, kalózkodás, stb, nekem meg csak 10 perc, egy hajóút. Maga a játék a sok előítélet után és a rossz dizájn mellett is tetszett és emlékezetes maradt.

A 3-at a 4 utáni felindulásban vettem elő, az lement normál módon. Szerintem nem volt annyira rossz. Fafej hős nem jött be, kicsit bugged és fapados a játék, de nekem összességében tetszett.
11.
11.
Heldengeist
#7: Igen, az a baj, hogy az üzleti világ csak trendekben és franchise-okban bír gondolkodni. Ha valami sikeres lesz, akkor majd biztos a fogyasztó ugyanabból akar hatszázhúszezret és évekre beállnak rá.
10.
10.
godach
#8: Jó de alapjába véve neked már a második sem tetszett, ami kicsit érthető is.
Az első jó volt "komolyabb" játékmenettel, de csak egy techdemó. A másodikban nevettem egyet pl a mászáson, mert mintha egy pókember lett volna. Viszon, ahogy haladtam tovább egy nagyon jó játék kerekedett ki belőle, iszonyat érdekes főszereplővel, történettel és karakterfejlődéssel.
Nem fogom ajánlgatni, mert makacs vagy mint az öszvér de nagyon sajnálom, hogy kihagytad. Számomra egy Mass Effect minőség az egész Ezio trilógia. :)
8.
8.
Ahhoz képest, hogy sokan farmolják unhatatlanul a mai napig ezeket a kínai mmorpgket, mint assassins cred nálam már végérvényesen halott a széria.
7.
7.
Mortis
Nem kell aggódni, a különböző országok városai azèrt lettek felsorolva, mert mindegyiket ostromolták/vèdtèk a klasszikus viking támadások során a normanok. Valószínűleg csak 1-1 sztoriküldetès erejèig dobnak be egy ilyen parkour pályára.
Èn ennek az iránynak nem igazán örülök, megvallom őszintèn. Kicsit túl vannak adagolva jelenleg a normanok a popkultúrában: God of War, Vikingek tèvèsorozat. Jobban örültem volna valami radikálisabb változtatásnak, vagy ha már közèpkor, akkor valami kevèsbè agyinhasználtabb helyszín: Kína, kelete Európa vagy akár afrika( bár azt ugye a nemrèg megjelent Origins valamennyire lefedi)
6.
6.
godach
#5: Hozzáteszem, nagyon szerettem a III-at is és érdekes mód a II.-at is, pedig az olasz macsókkal, épületeikkel, és főleg beszédjükkel... igazából mindennel, ki lehetne kergetni a világból.
Na ha egy játék el tudja azt érni nálam, hogy minden utálat ellenére élvezzem, az a valami...
5.
5.
godach
#2: Én bátran merem ajánlani neked a negyedik részt.
Elfogultság nélkül merem mondani, hogy csodálatos az a rész. De meg is magyarázom, miért.
Nem vagyok oda a kalózos témáért, és igazából amit feldolgoz a játék, semmiért sem.
Nekem a Black Flag csak egy töltelék volt a sorozatok között, amit nem akartam kihagyni a templomosok vs assasinok története miatt.
Ehhez képest, olyan hatalmas, pozitív csalódás volt, hogy azt leírni sem tudom.

Nem volt szimpatikus a főhős. Ez a nagy napfényes, istentudjahol (karib tengerek talán) megint nem passzolt nekem ahhoz, hogy egy csukjás halálosztó személyiségébe beleéljem magam. De aztán elkezdtem játszani. Nem ám szaladva, hanem beszélgettem, néztem, figyeltem a környezetet. Közben pedig a történetre is figyeltem.

Azt hiszem, pont azért imádtam meg a játékot, mert hagytam neki időt. Sosem érdekeltek a hajók itt mégis újítgattam. Nem is nagyon használtam a gyorsutazást. Bálnára és egyebekre vadásztam. Lett egy kalóz szigetem, hatalmas csatákban vettem részt, búvárkodtam, felfedeztem.
Én azt mondom neked, hogy számomra minden idők egyik legmaradandóbb játéka lett, és nagyon merem ajánlani mert nem egy olyan játékot ajánlok aminek az előző részét imádtam, olyan korban játszódik amit imádok, vagy olyan színészek vannak benne, akiket am is szeretek. Csak, maga a játék miatt merem azt mondani, hogy bizony én kötelezővé tenném.
Az utolsó átvezetőnél meg szégyen nem szégyen, majdnem elpityeregtem magam és végiggondoltam, mit is éltem át a 30 óra alatt :D
4.
4.
Ooorky
#3: Oszt? Attól még 5. a sorban :-|
3.
3.
A Pulyka
#2: Milyen 5.? 4. utan a tobbi nem kapott szamozast.

"Állítólag ellátogatunk majd Kievbe, Londonba, Yorkba és Párizsba is."

Koncentraljanak inkabb a skandinav reszekre, ne megint egy hatalmas terkepet toltsenek meg a monoton ismetlodo mellekkuldetesek szazaval, mert az Odyssey-nel mar nagyon azt ereztem, hogy nagyon tulzasba estek a terkep meretevel.
2.
2.
Ooorky
Ezek szerint még jobban eltávolodik a sorozat a történelmi vonaltól :-(

Most tolom Switch-en a 3. részt, sokkal jobban tetszik, mint az Origins a szintlépkedős bohóckodásával. Lehet megveszem a 4-5 kombót is ha befejeztem (sajnos dobozosban az 5. rész letöltőkódként van benne, így semmi értelme megvenni).
1.
1.
Aanash
Na a cooperatív mód jól hangzik.
A unity-ben tetszett nagyon.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...