HWSW: A PC-piac is hízott az ünnepek alatt

  • Írta: fojesz
  • 2020. január 14.
  • Hardver
Link másolása
A Windows 7 közelgő búcsúja kifejezetten izmos 2019-et hozott a szegmensnek, amelynek idén az új készüléktípusok adhatnak friss lendületet - írja cikkében nagytestvérünk, a HWSW.

Tavaly év végén és a teljes évet nézve is szépen teljesített a PC-piac: az IDC frissen közzétett elemzése szerint a szegmens a Q4-ben 4,8 százalékkal tudott növekedni az előző év eredményeihez képest. A kutatócég szerint az eladások az időszakban világszinten felülmúlták az elemzői várakozásokat, és 71,8 milliós darabszámnál álltak meg - ez az elmúlt négy év legerősebb negyedéves teljesítménye. Az egész évet tekintve a növekedés 2,7 százalékos volt, 266,7 milliós darabszámmal, ami ugyancsak szép eredmény, az IDC szerint utoljára 2011-ben látott a piac pozitív évzárást.

A tavalyi zárónegyedév hajrája nem meglepő, egyrészt az ünnepi szezon, másrészt a Windows 7 támogatásának már karnyújtásnyira levő lejárta miatt. Ennek megfelelően az időszakban az új PC-k nem csak a karácsonyfák alatt, de az irodákban is megjelentek, immár Windows 10-zel a fedélzetükön. Ez persze azt is jelenti, hogy az idei év kilátásai már kevésbé fényesek, a vállalati PC-frissítési hajrá lecsengésével a piac is konszolidálódhat - mindezt ugyanakkor ellensúlyozhatják az újonnan megjelenő készüléktípusok, mint a tavaly a Microsoft által is felvillantott, két kijelzős notebookok vagy épp a Lenovótól is látott, hajlítható panellel szerelt modellek.

Érdekel, hogy melyek voltak az elmúlt időszak legjobban teljesítő gyártói? Irány a HWSW!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...