Nintendo Switch - íme, a közeljövő indie újdonságai!

  • Írta: fojesz
  • 2020. március 17.
  • Bejelentés
Link másolása
A Nintendo ma este megtartotta az Indie World Showcase legutóbbi adását, amely során közel húsz percen keresztül darálta, hogy milyen független fejlesztésű újdonságokra számíthatnak a Switch-tulajok a közeljövőben.

Akit a teljes műsor érdekel, alább újranézheti, lentebb pedig ABC-sorrendben vesszük végig, hogy milyen újdonságokat tartalmazott a show. Jó szórakozást!

B.ARK (Bio-Interstellar Ark Bark)

Játéktermi lövöldéket idéző anyag a Tic Toc Games csapatától, amely elsőként Nintendo Switchen lát napvilágot. A kooperatív módban is játszható cím főszereplője négy kutya, akik egy robotinvázió alól szeretnék felszabadítani a Földet.

Baldo

A Switch-premiert követően PC-re, PS4-re és Xbox One-ra is megjelenik a Baldo, amely az olasz Naps Team akció-RPG-je, látványvilágában pedig elég erősen hajaz a Studio Ghibli munkásságára.

Blair Witch

Bár csak futólag említették meg, a lényeg, hogy itt van: Nintendo Switchre is megjelenik a nyáron a Blair Witch. A port kapcsán egyelőre annyit hangsúlyoztak a készítők, hogy az a jó benne, hogy útközben is lehet játszani vele.

Bounty Battle

A Dark Screen Games össznépi bunyós játéka nyáron jelenik meg PC-re, PS4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switchre. A címnek a Guacamelee!, a Dead Cells, a Darkest Dungeon és Owlboy is kölcsönöz karaktereket.

Blue Fire

A Robi Studios fejleszti, és egyelőre kizárólag Nintendo Switchre jelenik meg a Blue Fire, amely izzasztó platformingot és egy kis kaszabolást ígér Penumbra rég elfeledett királyságában. A premier nyáron várható.

Cyanide & Happiness - Freakpocalypse

PC-re és Switchre érkezik majd a Cyanide & Happiness - Freakpocalypse a nyár folyamán, ahol egy posztapokaliptikus világban kell túlélnünk és fejtörőket megoldanunk. Mindezt a sajátos humorában tálalta az Explosm Games és a Serenity Forge csapata.

Dicey Dungeons

A Nintendo Switchet is meghódítja a Dicey Dungeons, a Distractionware Limited sajátos stílusú szerepjátéka.

Eldest Souls

PC mellett Nintendo Switchre is megjelenik a nyáron az Eldest Souls, amely sötét és könyörtelen pixelart világot tár elénk, ahol kőkemény bossharcok várnak majd ránk. Ismerősen cseng? Még szerencse, hogy harcosunkat részletesen testreszabva küldhetjük csatába!

Exit the Gungeon

A műsor "one more thingje" volt, hogy az Apple Arcade-exkluzívként debütált Exit the Gungeon ma megjelent Nintendo Switchre (és egyébként PC-re is). 

Faeria

Márciusban Nintendo Switchre is megjelenik az Abrakam kártyajátéka, amelynek érdekessége, hogy csata a helyszínül szolgáló terepre is hatással lesz. További érdekesség, hogy a Switch-változat az érintőkijelzővel is használható, valamint támogatni fogja a keresztplatformos játékot a PC-s verzióval.

Ghost of a Tale

A PC-s, PS4-es és Xbox One-os változatok után Nintendo Switchen is tiszteletét teszi a Ghost of a Tale. Tilo, az egérke kalandjaira még a tavasz folyamán lecsaphatunk a Nintendo eShopban.

I Am Dead

Ígéretes puzzle-kalandjáték készül a Hohokum fejlesztőinél, amely az Annapurna Interactive kiadásában lát majd napvilágot az idei év folyamán, méghozzá PC-n és Nintendo Switchen. A feladatunk az lesz, hogy felfedezzük Shelmerston szigetét, a csavar pedig az, mindezt egy helyi múzeum halott kurátoraként tehetjük majd meg.

Moving Out

A költözős Overcooked! április 28-án jelenik meg PC-re, PS4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switchre, a mai nap folyamán pedig a demó is befutott hozzá.

PixelJunk Eden 2

Kizárólag Nintendo Switchre érkezik a nyáron a Q-Games látványos és nem kicsit szürreális játéka, a PixelJunk-sorozat következő felvonása. A kooperatív módban is játszható anyagban grimpjeinkkel egy kertet fogunk virágba borítani, méghozzá úgy, hogy a pályák valós időben alakulnak a tetteink alapján. 

Quantum League

A Quantum League-ről már írtunk nektek, most pedig kiderült, hogy az időgörbítő lövölde PC-re mellett PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switchre is megjelenik majd. A kompetitív játékban a csapattársaink az előző körökben megölt klónjaink lesznek.

Sky: Children of the Light

A mobilos premiert követően nyáron Nintendo Switchen is tiszteletét teszi a thatgamecompany legújabb játéka, a Sky: Children of the Light. A multiplayer-orientált anyag a keresztplatformos mókát is támogatja.

Sky Racket

A műsor után meglepetésrajtot vett az eredetileg PC-n bemutatkozott Sky Racket Switch-változata. Az árkád lövölde 15 dollárért érhető el a Nintendo eShopból.

Summer in Mara

Nintendo Switchre már tavasszal befut, később viszont PC-re és PS4-re is megjelenik a Summer in Mara. Koa története a felnövésről és a természet védelméről szól, a kalandjai során pedig egy saját szigeten gazdálkodhat majd, és több másikat is felfedezhet közben.

Superliminal

A belső nézetű puzzle-platformerek rajongóinak érdemes lesz odafigyelniük a perspektívával játszó Superliminalra, ami eredetileg PC-re jelent meg, és áprilisban érkezik PS4-re, majd nyáron Nintendo Switchre is befut.

The Good Life

Nintendo Switchre is megjelenik idén a legendás Swery következő játéka, a The Good Life. Az anyag kifejezetten bizarrnak ígérkezik, besorolása szerint egy "adósság-visszafizető szerepjáték", melyben főhősnőnkkel egy olyan városkában járunk, ahol éjjelente mindenki kutyává vagy macskává változik. Ja, és lehet bárányokon lovagolni! A The Good Life PC-re, PS4-re és Xbox One-ra is készül.

The Last Campfire

PC-re, PS4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switchre jelenik meg idén nyáron a No Man's Sky-t is jegyző Hello Games legújabb fejlesztése, a The Last Campfire, amely egy kifejezetten hangulatos, fejtörőkkel teli kalandjátéknak tűnik.

Wingspan

Végre egy kártyajáték, ami nem fantasy vagy posztapokaliptikus körítést vonultat fel! A Wingspan megjelenése PC-re és Switchre várható idén tavasszal.

1.
1.
PaprikaJancsi
Számomra egyértelműen a Helló Games játéka vitte a prímet, szinte bekönnyeztem már a trailer alatt, annyira szépen lett elkészítve az előzetes. Vagyis a Last Campfire mindenképp felkerül a wishlist-re. Még ami megfogott erőteljesebben az a Baldo volt, aranyos és szép játéknak tűnik, kíváncsi leszek rá. Ami viszont szerintem elég nagy gány lesz, az a Blair Witch... PC-n vittem végig, és személy szerint nagyon imádtam, király játék volt, de technikailag se PC-re nem volt valami jól összerakva, se boxon nem futott valami acélosan, kíváncsi leszek a Switches végeredmény mennyire fog szarul futni és kinézni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...