A virtuális térben folytatódik a Forma-1

  • Írta: szlav
  • 2020. március 22.
  • Érdekesség
Habár a valódi F1-es futamok szervezői a koronavírus elleni óvintézkedések miatt lefújták a hagyományos versenynapokat, a sport rajongói mégsem maradnak szórakozás nélkül. Az elmaradt versenyeket online, szimulátorokban pótolják.

A koronavírus alaposan keresztbe tett a legtöbb sporteseménynek, ez alól pedig a Formula-1 versenynapjai sem kivételek. Az eredeti tervek szerint ezen a hétvégén futott volna a Bahreini Nagydíj, ezt azonban elhalasztották, s egészen valószínű, hogy hasonló sorsra kerülnek a közeljövő további futamai is.

Szerencsére nincs minden elveszve, hiszen a technológia és a videojátékok ismét megmentik a napot! Az eseménysorozat szervezői elhatározták, hogy a kiesett futamok helyett a virtuális térben rendeznek versenyeket, ezzel szavatolva azt, hogy a motorsport rajongóinak be legyen biztosítva a megszokott szórakozásuk.

A Virtual Grand Prix néven futó széria a Codemasters hivatalos játékában, az F1 2019 PC-s változatában kap helyet, és számos olyan világhírű pilóta is rajtrácshoz áll majd, akik nevét a valódi futamokról ismerhetjük. A versenyzők egyenlő esélyekkel, vagyis egységes teljesítményű autókban indulhatnak, a pole pozíciót pedig a futamot megelőző időmérő dönti majd el. Érdemes megemlíteni, hogy ezek az online versenyek nem számítanak bele a valódi versenysorozat állásába, a céljuk pusztán a szórakoztatás.

Az első ilyen futamot ma este 9 órától követhetjük a Formula-1 YouTube, Twitch vagy Facebook csatornáin, illetve az F1.comon. A közvetítés nagyjából másfél órán át fut majd, ugyanis 50 százalékkal rövidített, 28 körös versenyre számíthatunk. Az eseményt Wéber Gábor és Ujvári Máté magyar nyelvű kommentárja mellett élőben nézhetjük az M4 Sport tévécsatornáján is.

Minden, ami fotómód: kövesd az Instagram-oldalunkat!
A Gamekapocs Instagram-oldalát azért indítottuk el, hogy felületet adjunk a magyar játékosok legjobb fotómóddal készített képeinek. Fogd a legjobb alkotásaidat, és csatlakozz hozzánk te is!
12.
Caleon
Nagyon gyengék voltak. Otthon alap setuppal, kontrollerrel 1.28.585-öt mentem, ami itt a 6. helyre lett volna elég. A versenyen pedig szerintem a dobogó is csíphető lett volna. :D
11.
kanguru
#10: hat ja mintha vmi need for speed roncsderbi lett volna kb. tores nelkul, semmi bunti, lassulas sok palyaelhagyastol...
10.
Guba32
Inkább roncsderbi volt,mint Forma 1.:) Szórakoztató volt,de jobban örülnék pro F1 szimulátorosok versenyének,ahol nem a cirkusz lenne a fő vonzerő,hanem a minőségi verseny.
9.
Stranger
Én is néztem, fasza volt. Mondjuk ebben a formában nem mondanám hogy esport, de szórakoztató. +mintha laggolt volna a szeró.
8.
Animejetix
Hát ez kurva nagy volt :D
7.
Animejetix
Az mit jelent hogy ma este 9 órától?
4.
Nothing
Érdekes.
A foci EB-t FIFA-n vagy PES-en tolják majd? :)
3.
elgeri
#2: De jó!
Tegnap én ezt még nem láttam :)
Köszi!
2.
szlav
#1: Kiegészítettem ezzel a hírt, az M4 Sport élőben közvetít majd magyarul.
1.
elgeri
Tudtok valahol olyan helyet, ahol lesz hozzá magyar kommentár? Az lenne az igazi :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...