Ellophatták az Xbox Series X GPU-információit

  • Írta: nodae
  • 2020. március 26.
  • Hardver
Link másolása
Kritikus, a GPU tervezését érintő forrásfájlok kerültek ki az AMD-től egy hacker tevékenysége nyomán. A hamarosan érkező Xbox Series X is érintett lehet az ügyben. Az AMD maga számolt be az ellenük elkövetett bűncselekményről.

Az AMD szűkszavú közleményt adott ki az ipari kémkedés tényéről, mely december óta tartja nyomás alatt a vállalatot. Ekkor ugyanis egy illető vette fel a kapcsolatot velük, és azt állította, hogy birtokába kerültek tesztfájlok, melyek jelenlegi és jövőbeli termékek tervezéséhez hasznosíthatóak. Ezeket az interneten tette közzé valaki, így jutott hozzá a neve elhallgatását kérő informátor. Az adatokat azóta eltávolították az azt közlő GitHubról a cég nyomatékos kérésére.

Az érintett GPU-k között egészen biztosan ott van a Navi 10, a Navi 21 és az Arden. Utóbbi fedőnév elvileg az újgenerációs Xbox GPU-ját takarja, és már korábban is kerültek ki az internetre a típust érintő bizalmas információk.

A hackerek természetesen nem szórakozásból emelték el az AMD szellemi tulajdonát, és a céljuk egyértelműen az, hogy vevőt találjanak rá. Azonban ha ez nem sikerül, félő, hogy egyszerűen nyilvánosságra hoznak mindent, amit birtokolnak. Innen nézve már nem pusztán üzleti károkat, hanem a biztonság szempontjából hátrányos helyzetet okozhatnak a cégnek.

Az AMD igyekszik higgadtan kezelni a helyzetet, és bízik benne, hogy az ügy nem jelent valódi fenyegetést rájuk nézve, noha nem tudják, pontosan mit birtokolnak az elkövetők. A jogi lépéseket megtették, és a hatóságokkal együttműködve igyekeznek felgöngyölíteni a jogsértést.

A Microsoft egyelőre nem kommentálta a híreket.

A RedGamingTech YouTube-on taglalja a hírt, ez a videóban 4:56-tól hallható:

22.
22.
#19: Azt nem vágom, hogy miért lettél ennyire tiszta ideg, azt meg sehogy nem jön ide, hogy te havonta 1000/744 órát ülsz a gép előtt. Amit írok azt meg nem érted, mert nincs lövésed róla. Én azt sem vágom, hogy hogy jött ide most a Sony? Te PS-es vagy? XD
20.
20.
Mível emeltem ki,hogy sok lövésem nincs róla? Ugye nem kezdünk Sony mosdatásba egy ilyen hír alatt is?
19.
19.
#17: De vannak társas kapcsolataim nem csak egy fos előtt remegek,térdelek vazze!
Azt írtam játékra! Ettől függetlenül lehet havonta annyit használom a pc t mint te 1 ev alatt.
17.
17.
Márpedig megnyugodhattok, ha a játék eladásokat nézzük, azok nőnek, főleg most, de egyébként is.

#Crow77
Szerinted még sok PC-snek szentírás, hogy single játékokért nem fizet. De ez csak szerinted van és nem a valóságban. És most odaírod mellé, hogy x éve nem használtok PC-t játékra, amivel meg kiemeled, hogy nagyon sok lövésed nincs is róla.

Általánosságban véve folyamatosan nőnek a PC eladások már pár éve és esetenként pont az olyan címek szaladnak hatalmasat, amik single, de jó játékok. A Witcher -en még DRM sem volt és mégis inkább megvették. Játékeladásoknál meg a lényeg az, hogy az egész bevétel, ami egy adott multiplatform játékból jön az egy torta, amiben a ps, x és pc is benne van. És ez a PC-s szelet növekszik annyira, hogy már nem nagyon kicsi, hanem egész méretes. A Micro rég belépett rá az xbox dologgal, de lám, már a Horizon játék is érkezik. (Itt külön el lehet gondolkodni rajta, hogy miért jön és hogy fognak-e még akkor jönni más játékok is.)
És abból a szempontból, hogy Konzolon a használt adásvétel miatt 15 ember lejátszik egy játékot és az a cégnek akkor is csak egy eladás, elég szimpatikus lehet bárkinek a PC-s piac, ahol évtized óta egy ember-egy játék örökre a szabály.
12.
12.
Vagy dolgozik és úgy van vele fas.om fog 15-20 ezret pl kiadni érte,inkább elpendülöm a haverokkal aztán ha unatkozom letudom valamikor.
Már akinek nem élettársa egy játék vagy bármelyik konzol!
9.
9.
Mekkora :) :) PC helyett PS t írt,de nagyjából korrekt pár napot kivéve x évenként.
6.
6.
Off...
Kwada az Ign es Cut85?
Vagy Duken 3-4 ill 30.-40. regje?
1.
1.
Dresa
Ez mit takar pontosan? Mikre lehet ebből következtetni és milyen károkat tudnànak ezzel okozni? Ha valaki jobban tájékozott elárulhatná :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...