PS2 kompatibilitási gondok az EU PS3-nál

  • Írta: Daks
  • 2007. február 23.
  • Hardver
Link másolása
Míg az amcsi és a japán PS3 konzoloknál chippel oldották meg a PS2 játékok futtatását, addig az európai verzióba emulátor kerül majd - amivel már most gondok vannak.
Míg az amcsi és a japán PS3 konzoloknál chippel oldották meg a PS2 játékok futtatását, addig az európai verzióba emulátor kerül majd - amivel már most gondok vannak.


Régen sokat viccelődtünk vele, hogy a PS3-ba teljesen beépítették a PS2 hardverét a visszafele kompatibilitási gondok áthidalására, és kicsit meg is nyugodtunk, hogy ha máshogy nem is, de legalább így futtathatóak lesznek régi játékaink az új konzolon is. A Sony ma bejelentette, hogy a JP és US verziókkal ellentétben az EU PS3-akba már emulátor kerül, viszont így a tengeren túli társaival szemben sokkal kevesebb játékot fog megfelelően futtatni. A chip segítségével a PS2-es címek 98%-át vitte az új nextgen konzol, míg az emulátor csak ennek töredékét képes megfelelően kezelni. A helyzet pikantériája, hogy tavaly épp az emulátor hibái miatt döntöttek úgy, hogy hardveresen oldják meg a PS2-es játékok futtatását. A Playstation 3 európai premierje március 23-án esedékes.

"The backwards compatibility is not going to be
as good as the U.S. and Japan models." - Sony spokesperson

8.
8.
meridaboy
Nekem "csak" PS2-m van az is régi, de már volt a birtokomban egy Wii is aminek vitathatatlan a játékélménye hardver ide - grafika oda.

A PS3 nekem is vágyálmom, de most mindenki ellen és mellet szólva:

-Csak a PC-s világot kell megnézni ahol megszámolhatatlan játék lát napvilágot nap mint nap és a több szálon futó programok meg hol vannak? Hol vannak azok a szoftverek amelyek kihasználnak egy 2-3-4 vagy több magos processzort párhuzamossan ???



Csak az idő és a türelem hozza majd meg a sikert a SONY-nak (is) és reménykedjünk, hogy sok technika fan vásárolja még a PS3-at, mert hát nélkülük hol lenne még mindíg a gyártásba-fejlesztésbe fektetett rengeteg pénz? Hogy máshogy térülnének meg ezek az összegek hogy olcsobbá váljon a termelés?



Remélem nem veszi zokon senki a szavaimat, csak összinte vagyok nem kritizáló.



üdv:

Meridaboy
7.
7.
Ati898
6.
6.
devidbecsi
Úgyis be fogunk vásárolni a Jamcsiktól.Ez európa kéremszépen.
5.
5.
fojesz
Ráadásként elviekben nem lehet behozatni legális keretek között.
4.
4.
air
Mostanság csak a sz@rt lehet hallani a PS3ról.Az EU-ban drágább,csak a nagyobbvinyós jön,játékellátottság=0
3.
3.
ios008
Nyilván spórolni akarnak, de ha nem fullos az emulátor akkor semmit sem ér az egész..

Elég sok hülyeség kerül elő azért a PS3-nál most már...
2.
2.
Yakuza
Még mielőtt téves eszméket és rémhíreket keltenétek, a gép lejátsza a régi játékokat is csak a kompatibilitás kiteljesedését updatekkel oldják meg, így akár 1080p-ben is futathatóak lesznek ezek a játékok, ha lesz ilyen update + 2xAA. Egyébként már tavaly is hírül adták, hogy idővel kiveszik a PS2-es chipet a gépből és szoftveres emuláció lesz, hamarosan a japán és amcsi gépek is így fognak forgalomba kerülni.
1.
1.
ios008
Jah ez elég nagy latyiság a sony-tól.. emulátor

biztosan spórolni akarnak :)

szép kis bukó lesz ebből igy, hisz pont a visszafelé kompatibitás volt a legnagyobb előnye a konzolnak..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...