HWSW: Történelmi fejlődés küszöbén a Wi-Fi

  • Írta: fojesz
  • 2020. április 24.
  • Hardver
Link másolása
Már a közeljövőben lehet számítani rá, hogy jelentősen nőhet a Wi-Fi-hálózatok kapacitása, miután az FCC tegnap engedélyezte a 6 GHz-es frekvenciasáv mintegy 1200 MHz-nyi spektrumának úgynevezett nem licencelt felhasználását.

Több szakértő, lobbiszervezet, valamint a mögöttük álló multinacionális cégek - köztük a Broadcom, a Qualcomm, a Cisco, a Google, az Apple vagy éppen a Microsoft - szerint történelmi pillanatnak nevezhető az amerikai Federal Communications Commission (FCC) április 23-i szavazása, mely során a testület egyhangúlag jóváhagyta a 6 GHz-es frekvenciasáv nem licencelt, polgári célú használatát. A döntés eredményeképpen a Wi-Fi-hálózatok számára hatalmas mennyiségű - mintegy 1200 MHz-nyi - további spektrum állhat rendelkezésre közvetlenül a jelenleg széles körben használt 5 GHz-es sáv felett.

Az FCC mostani döntésének köszönhetően a Wi-Fi-hálózatok által jelenleg használt spektrumkeret, illetve csatornamennyiség közel négyszeresére nőhet, ezzel jó ideig megoldva azok kapacitásproblémáját, mely a gomba módra szaporodó, Wi-Fire csatlakozó eszközök révén már az 5 GHz-es sávban is egyre gyakrabban felmerülő problémának számít.

A maximális átviteli sebesség ezzel együtt viszont változatlan marad - további részletek a HWSW cikkében!

3.
3.
Extol
#2: Ez a szaki biztosan valamelyik telekommunikációs cég megbízásából okoskodott
2.
2.
Ooorky
#1: Anno az egyik szaki csinált egy meglehetősen komplikált szerkezetet, hogy megtalálja hol szökik a sínből a jelfogó árama. Egy réztekercs, rajta egy hangszóróval, zizegett ha közel rakta hozzá.
Az is feltűnt neki, hogy a vasútállomáson bárhová ment, hallotta rajta az 50hz-et, még a legeldugottabb irodában is.
Otthon viszont amikor rárakta a wifi-te akkor se volt hangja, kizárólag akkor zizzent ha a porszívó dugójához rakta amikor azt bekapcsolták.

Kb. ekkora veszélyt jelent az otthoni wifi...
1.
1.
Extol
Kérdés, hogy mindez mennyire árt a környezetnek vagy az emberek egészségének.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...