40 éves a Pac-Man, új játékot kap a Twitchen

  • Írta: gorien
  • 2020. május 22.
  • Bejelentés
Link másolása
A Namco legendás játéka ma tölti be a negyvenedik életévét. A kis pontzabáló, szellemkergető korong új inkarnációt kap a Pac-Man Live Studio képében, ami Twitchen lesz játszható, és saját pályákat is készíthetünk benne.

Negyvenéves a videojáték-történelem egyik legikonikusabb alakja, a kis nyíló-záródó, sárga köröcske: Pac-Man. 1980. május 22-én mutatkozott be a tokiói játéktermekben a Namco szárnyai alatt Ivatani Toru játéka, amely szép lassan a világot is meghódította. A vonzerejéhez tartozott, hogy sok kortársával ellentétben nőknek és gyerekeknek is imponáló, erőszakmentes játékélményt nyújtott, nagyon komplex volt, ugyanakkor könnyen bele lehetett feledkezni.

A Bandai Namco egész évben ünnepli a figurát, és ezen ünneplés részeként Pac-Man hamarosan megkapja a maga online Super Mario Makerjét. A Pac-Man Live Studio névre keresztelt alkotást le sem kell töltened, mert a játék júniusban aktiválódó Twitch-csatornáján játszhatsz majd vele.

A Pac-Man Live Studio legfőbb vonása, hogy elkészíthetjük benne saját labirintusainkat, amelyeket megoszthatunk másokkal – sőt, nemcsak egyedül, de többedmagunkkal is játszhatunk rajtuk. Emellett egy szintén többjátékos, végtelen játékmódban is küzdhettek a havi ranglista helyezéseiért, de ha a klasszikus Pac-Mannel játszanál, az is helyet kapott a csomagban.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...