Vadonatúj játékkal tér vissza Kao, a kenguru

  • Írta: gorien
  • 2020. június 10.
  • Bejelentés
Link másolása
Kao a lengyel videojátékipar egyik emblematikus figurája a 2000-es évek elejéről. A harcos kis kenguru idén ünnepli huszadik születésnapját, aminek apropóján a fejlesztők bejelentették: egy vadonatúj játékon dolgoznak.

A lengyelek nem csak The Witchert tudnak gyártani. A 2000-es évek elején a Tate Interactive egy 3D-s platformer játéksorozat fölött bábáskodott, amely a Kao the Kangaroo címet viselte.

A széria első darabja 2000-ben jelent meg Dreamcastre és PC-re, ezt pedig 2005-ban három játék is követte. A Kao the Kangaroo: Round 2-t PC mellett PS2-re, Xboxra és GameCube-ra is kiadták, PSP-n a Kao Challengersszel bővült a sorozat. A Mystery of the Volcano alcímű rész csak PC-n jelent meg, és kizárólag Európában forgalmazták.

2005 óta a téli álmot aludt a kis kenguru, majd 2019-ben elkezdett terjedni a #BringKaoBack hashtag az interneten. A Tate Interactive válaszként remasterelte a sorozat második részét, és megjelentette Steamen, amit 750 ezren töltöttek le. Viszonyításképp: addig az egész sorozat 700 ezer eladott példánnyal büszkélkedhetett.

A fejlesztőcsapat most bejelentette, hogy egy vadonatúj játékon dolgozik, amely új kalandok és kihívások elé állítja Kao kengurut, mindezt új vizualitással tetézve. A játékról még sokat nem tudni, de tekintve, hogy 3D-s platformerekből jelenleg nincs túltengés a piacon, valószínűleg meglesz a helye.

A Steamre felkerült Round 2 egyébként épp ingyenesen beszerezhető, és a tiéd is marad, ha június 15-ig hozzáadod a fiókodhoz.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...