The Last of Us: Part II - a gitárosok is rápörögtek

  • Írta: Baloo
  • 5 napja
  • Érdekesség
Várható volt, hogy a The Last of Us: Part II egyik legötletesebb minijátékára rá fognak pörögni a zenészlelkek, de ennyi feldolgozásra azért nem számítottunk. Ebből is látszik, hogy nem vették félvállról a gitározást a Naughty Dognál.

A The Last of Us: Part II egyik legfontosabb metaforája lett a gitározás, amihez hűen a Naughty Dog egyrészt profin kihasználta a DualShock 4 touchpadjét, másrészt ilyen részletesen animálva még soha nem láthattunk videojátékos karaktert gitározni.

Természetesen a zenészeknek több sem kellett, és azonnal elkezdtek híres számokat a játékon belül is elpengetni. Ezeket a mellékelt akkordtáblának hála még egy gitárleckének sem utolsó használni - már ha persze ismerjük az adott fogást -, hiszen a precíz animációknak hála Ellie kéztartása is sokat segíthet a gyakorlásban.

43.
atedolgod
#20: Hol van abban a "tárgyi tévedés" hogy a női karakterek trágya módon néznek ki a játékban?
42.
Kawada
#41: Több tesztben is mondták, hogy a korábbi normálnak felel meg kb. a hard. Gondolom amiatt is van, mert már lassan mindegy ilyen blockbuster jellegű játékban beraknak egy olyan szintet, ami gyakorlatilag minimális kihívást sem nyújt. Ott volt pl. a Fallen Order legkönnyebb szintje. Ahol gyakorlatilag sebezhetetlen volt az ember...
41.
Ultim@te
#28: Most toltam ki újra ugye az egyet a kettő elött, ugyan ilyen lopakodós bújkálósok voltak, ugyan úgy ha bújik valami mögött és ránézel elfut elbújik jobban. Itt is neked rohannak csak jóval lassabban. Tényleg itt egyszer sem értek el lesből,egyben állandóan. Volt az a rész az elsőben mikor elszakadunk Ellie-től és a spórás sötét dohos pincében be kell indítani a generátort és megszerezni a belépőkártyát...Ott többet szoptam...:D
Kíváncsi leszek a legnehezebb szintre,de lehet megvárom vele a ps5-öt. A sima nehéz szint durván könnyebb volt mint a tlou 1 groundedje. Pláne a sérülés miatt, nagyon sokat bír a karakterünk a tlou 2-ben még az életerő fejlesztések nélkül is.
40.
Őrnagy
#39: Az én feleségem egy szóval elintézi a teljes játékipart : hülyeség. Úgyhogy nem kell féltenem tőle a gépet.
39.
godach
#38: Ja és Ellie lezbi csajával most vannak valami horror vidámparkos valamibe. P@rszor már megijedt a nejem, szerintem életemben nem szórakoztam ilyen jól még xD
38.
godach
#37: Hámaj' megmondoménnektek.
Megjött, most telepít.
Közben be akartam fejezni a Left Behind DLC-t de mivel az asszony nagyon odakattant az első rész felétől, most bontottam egy sört és átadtam a kontrollert. Jelenleg azon kacagok, mert valamiért inverz mód áll a kezére. (ha fel akar nézni, lefelé nyomja) finom sincs miért de szórakoztató. Szóval ha ma nem is végez, holnap nekiugrok.
37.
Kawada
#35: Nem lehet. Tudod, ez a legkomolyabb, legjobb, legkorszakalkotóbb gombazombiszimulátor evör. Itt hülyeségnek nincs helye. :)
35.
godach
#34: Mekkorát nevettem volna, ha lett volna valami talpraesett illetékes a kis hazánkból és easter egg ként (ahogy pl a crysisba hun a rendszámtábla) itt a legerősebb fegyver a canestent kapta volna xD
34.
Kawada
#33: Canesten lobbi...
33.
Őrnagy
#32: Pontosan! Szemetek!
32.
Kawada
#30: Egyetértek. És a gombás fertőtéseket is promózzák, hogy többen legyenek hüvelygombások... A férfiak is...
31.
Ps fanboy
#25: "Természetéből fakadóan annyit kell balfaszkodni és szerencsétlenkedni, amikor egy kurva fegyerváltáshoz 4 iránygombot és 2 gombot kell még nyomjak, "

Igen ezzel én is így vagyok. Nem is értettem mi a faszért nem oldották ezt meg. Ez legtöbbször inkább akkor gáz, amikor épp szaladsz-menekülőben vagy és közben fegyvert kell váltanod és hát ez kb. ugye minden fertőzöttek elleni harcnál így zajlik... Aztán rájöttem, hogy van ilyen gomb, a jobb felső gomb a ravasz felett pont erre van, azzal lehet mozgás közben is váltogatni a fegyvereket és tényleg kézreeső. Próbáld meg, de meg kell szokni, mert az elején ez is olyan, mint a szarnak egy pofon, mivel nincs mindig időd figyelemmel követni, hogy épp melyik fegyvert vette elő.
30.
Őrnagy
#26: Nem írtad ki, hogy spoiler. Most megtudtam, hogy van a játékban tornaterem. Így már nem is érdekel az egész. És nagyon rossz irányba halad a játékipar, ha már az összes game tele van baszva tornatermekkel. Persze, mindenki sportoljon, mi?! Hát nem, kurvára elegem van ebből!
28.
Kawada
#27: Nekem bejött ez a rejtőztős, sunnyogós viselkedése a stalkereknek. Az egyben úgy emlékszem kurva buták voltak és csak neked rohantak.

Controllerrel nem vagyok haver... Főleg az olyan cuccoknál, ahol lőni kell, pláne itt, ahol ennyire limitált a lőszer. Nem szeretem. A buynós részekre természetesen igen. Mondjuk életemben nem feccöltem erőt abba, hogy állítsak a kontrolleren optionsben. De hát több tízezer óra pécén, ebből sok fps, vs a kontroller, amit főleg csak péesen használok... :) Esetleg pécén azoknál a játékoknál ahol nem lételem a távoli harc. :) Platformerek, autós játékok, bunyós játékok. Nálam már egy AC is határeset. Volt, hogy amikor éreztem, hogy erőben vagyok és frissebb, inkább játszottam az Originst billel és egérrel, mert nagyon sokat nyilaztam abban. Viszont az auto aimes megoldásokat meg nem szeretem, úgysem, hogy szar vagyok.
27.
Ultim@te
#26: Amúgy szörnyek elleni harc javult ahogy írtam, például a clickerek és egyéb vak lények új képességével ami kifejetetten tetszik. Elsőben számtalan helyen végigmentem mindenki mellett gugolva megállás nélkül. Amicsalódás azok a stalkerek amit az egyik magyar cikkíró úgy hozott le mint új ellenfél és csodafélelmetes. Az előző részben is voltak és ott szerintem félelmetesebb volt. Valahogy gyorsabbak voltak és pikkpakk neked ugrottak hátulról, itt meg lomhák...
26.
Ultim@te
#25: Lehet tényleg a controller neked, elsőre megöltem.:D
Igaz csak nehéz szint és nem legnehezebb, de előző résznél például a tornatermes bloaternél például groundeden vagy 20-szor meghalltam, igaz ott Groundeden. Itt nehéz szintem mindig volt például töltényem pedig első körben lopakodós akciósan toltam mindig puccolva a terepet.
Lehet ez is a legnehezebben mutatja meg az igazi survivor oldalát.
25.
Kawada
#24: Egyetértek.

Plusz hülye vagy, hogy szerinted arénaharc... :P


Enyhe SPOILER
..
..
..
..
..
Amúgy van 1-2 rész, ahol kicsit leragadtam a vége vele. A kórházas bossocska megszopatott párszor, azt a részt nem nagyon kívánom legnehezebben. Amúgy az ahhoz hasonló részek azok, amiknél rájövök, hogy kibaszottul utálok kontrollerrel játszani ilyesmiket. Természetéből fakadóan annyit kell balfaszkodni és szerencsétlenkedni, amikor egy kurva fegyerváltáshoz 4 iránygombot és 2 gombot kell még nyomjak, mert egyszerre csak 4 fegyverem elérhető, amikben lehet max 6 lőszer... Mászterrészes vénám majdnem elpattant.
Na de amúgy a kórházas rész olyan volt, hogy számomra még a legfaszább Resident Evil 2 pillanatokat is eszembe juttatta. Nagyon jó atmoszférája volt. Meg amikor a toronyházban kellett leereszkedni Lev-vel. Az elején még olyasmiket írtam, hogy a szörnyek elleni harc elég primkó maradt, de ezek a részek nagyon erősek voltak. Nem gondoltam, hogy ennyire horroros lesz.
24.
Ultim@te
#23: Értem én csak felhozni egy jogos hibát oké. Viszont az esetek döntő többségében ilyenről szó sincs. Lásd a másik topikban atedolgod marhaságait, és hiába írod le hogy téved, köze nem volt a játékhoz csak fúúújja csak fújja. El is engedtem. A legtöbb ember nem jogos hibákat hoz felhanem a fejükben kialakult baromságokat amit pár videóból és írásból szedtek össze. Lényegében kritikát mondanak egy könyvről a fejezetcímek és tartalomjegyzék meg az utolsó oldal elolvasása alapjan. Ennek is jó része pusztán haterkedésből...
23.
godach
#20: Álljunk meg egy szóra (bár most megint az lesz, hogy játszom itt a pártatlan államtitkárt) de én sosem mondtam, hogy egyet értenék a fikázókkal. Épp ahogy a rewiew bombingot is egy aljas és nem utolsó sorban gyerekes dolognak tartom, úgy a mindenamilous az szar hozzászólásokat is. Igazából ahogy írtam, marha unalmas már informatív vélemények helyett mindig, mindenhol ugyan azt olvasni a fikázóktól. Ha jön egy újabb hír, akkor az alatt folytatódik ami 300+ kommentben az előzőnél abbamaradt. (Mondjuk ebben nagy részben a hírszerkesztőket is hibásnak tartom, hisz nem véletlen van már arról is hír, ha egy ND dolgozó gatyát cserél). Ennek az egésznek van egy nagyon egyszerű, normális, civilizált formája, mégpedig hogy ha nem tetszik akkor nem veszed meg, nem támogatod a fejlesztőket.

A másik oldalról meg, ha valami hibát felhoz az ember (amit esetleg csak olvasott vagy látott youtubeon) akkor mindjárt egy utolsó, mocskos idióta. Nem is játszott vele így nem lehet véleménye. Hát ne haragudj, ha nekem nem tetszik Rubint Réka akkor nem kell lefeküdnöm vele, hogy meg tudjam állapítani hogy nem feküdnék le vele.
Felhozódik a gunfight és hülye aki erre panaszkodik 'mer: Ez nem a gunfightról szól. Ne hasonlítsuk már egy lövöldözős játékhoz. Hát akkor minek rakták bele kérdezem én. Szóval számomra ez az elvakult, ami jó az marhajó ami meg hiba az le van tojva mert minden más marhajó hozzáállást sem igazán veszi be a gyomrom. Fapados crafting? Kit érdekel nem a craftolásról szól a játék csak benne van hogy legyen. Örüljünk neki... Ne neee. (Még mindig csak általánosságba beszélek, de főleg a Sony Ex és azon belül az ND játékokról)

Szóval részemről mindkét tábor unalmas, saját akaratot erőltető de legfőképp elfogult véleménygyártó, mindezt úgy hogy nem tudja és nem is akarja meghallani, mit mond a másik.
Nekem sajna még tegnap sem érkezett meg, de pont a szivárogtatások miatt marha kíváncsi vagyok rá. Sőt, ha nálam lesz az irányítás

SPOILEEEERRRRR!!!!
előszeretettel fogom agyonverni Joel.-t és várom kíváncsian, hova visz a történet, mert hála az égnek, csak ennyibe sikerült belefutnom spoiler kapcsán.
Addig meg hanyagolom ezeket a híreket, mert a francnak sincs kedve olvasni nap mint nap hogy ki szerint ki a hülye amiért tetszik neki a játék...vagy éppen nem :/
22.
x360player
#17: Dina el lett csúfítva? Az ugye megvan, hogy aki a hangját adja az nem ugyanaz a személy, mint akiről mintázták az arcát?
Utóbbi egy Cascina Caradonna nevű lány, aki egyébként messze nem csúnya, és szerintem a játékban sem ronda egyáltalán.
21.
Kawada
Na megyek, előszedem cryteket valamelyik uv fény alatt világító persely mellől, mert benne is több racionalitás van....

Hát g*ci... Hihetetlen, hogy azok a legokosabbak, akik nem is játszottak vele, nekik áll feljebb ha az ember próbál kultúráltan rávilágítani a hülyeségeikre, különösen tréfás egy olyan játék esetén, ami ellen a legfőbb kritika sokak szerint valamiféle mocskos, véleményfasiszta propaganda... GG...
20.
Ultim@te
#16: Én aztán nem győzködök senkit szimplán utálom mikor valamit tévedésekkel, csúsztatásokkal a produktum részletes ismeretének totális hiányában fikáznak. Mert biza az utálkozók java ezt teszi,youtube-os szakértés, mémek és netes trollok kommentjei alapján szövegelés.. És hiába próbálsz rávilágítani a tárgyi tévedésekre, esélytelen mert a jutubon őő lááátta....Ja..részleteket...De tisztelet a kivételnek aki bevállalja hogy az a baja hogy nem egy egysterűbb bosszújáték lett amiben a vége az amit várnál az elejétől...Nem hibátlan játéka tlou 2,vanamiben túlmutat van amiben alulmarad az elsőtől. De ez a fikahadjárat amit tényleg folytatnak ellene gyakorlatilag olyanok akiknek köze nem volt élőben az EGÉSZ dologhoz csak összeollózott infornációk alapján próbálják elmondani mi a hiba jókora öngólokba szaladva, ez gáz... Érdekes akik játszanak vele ritka a negatívabb vélemény, az is inkább a fentebb említett szimpla sztorit igénylésből fakad.
Korszakalkotó? Nem. Nekem legalábbis. De a gameplay része felteszi a lécet jó magasra...Csak ott is vannak azért hibák amiket rég el kellett volna engedni, mint amit odaát írtam, az aréna szerű végén gongató harcról.....
19.
Ultim@te
#17: Kár hogy a történet jórésze nem a cutscene-ekben van. De látom a napokban elnyomott sorozatis tárgyi tévedéseidre rávilágítva sem akarod elfogadni a tényt hogy marhaságokon rugózol úgy hogy iszonyatosan felületesen ismered a sztorit és a karaktereket.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...