Assassin's Creed: Valhalla - 30 percnyi gameplay

  • Írta: szlav
  • 2020. július 6.
  • Videó
Link másolása
Úgy tűnik, nem kell a Ubisoft Forward adásáig várnunk, hogy belenézzünk az Assassin's Creed: Valhalla játékmenetébe, ugyanis kiszivárgott kereken félórányi vágatlan videóanyag.

Többen is panaszkodtak amiatt, hogy ezidáig nem láthattunk valódi játékmenetet az idén ősszel érkező Assassin's Creed: Valhallából. Nem véletlen ez, hiszen a Ubisoft minden bizonnyal az E3-as konferenciát helyettesítő Ubisoft Forward műsorára tartogatta a gameplay-bemutatót, azzal viszont nem számoltak, hogy még az adás előtt kiszivárog majd kereken 30 percnyi felvétel.

A franciák gyorsak voltak: habár a szóban forgó videóanyagok hamar felkerültek YouTube-ra és számos egyéb videómegosztó oldalra, néhány órán belül szinte minden nagyobb portálról sikeresen eltüntették a kiszivárgott jeleneteket. Azt viszont mára már tudjuk, hogy az internetről nehéz bármit véglegesen eltüntetni, így egy gyors keresés után Redditen ismét rábukkanhatunk a videókra.

Habár a kiszivárgott anyag képi minősége kimondottan borzasztó, a látottak mégis elég alapos betekintést engednek abba, hogy mégis mire számíthatunk a játék során. A három tízperces klip során főhősünk számtalanszor harcba keveredik, sor kerül egy kiadós hajós fosztogatásra, és néhány képkocka erejéig megleshetjük azt is, hogyan fest majd a fejlődési rendszer.

Az Assassin's Creed: Valhalla az év végén érkezik PC-re, Xbox One-ra és Series X-re, valamint PlayStation 4-re és PlayStation 5-re. A játékról legközelebb július 12-én, a Ubisoft Forward adása során tudhatunk meg több részletet.

59.
59.
Örömmel jelenthetem, befejeztem életem első AC játékát az Originst.Vagyis az alap kész, jöhetnek a dlc-k.Vége felé már húzós volt, mikor 3 szintet ugrik a Lv questeknél.Tényleg rá kényszerít a mellék küldetésekre.Ahogy a farmolásra is.Ettől függetlenül élveztem, ha ilyen a következő és Valhallában picit visszavesznek a farmolásból, semmi gondom nem lesz vele.
56.
56.
BockÚr
#55: Hát hogy a cyberpunknál nem láttam jó animációt az holt biztos egy szinten van a kettő javaslom megnézni a mostani 20 perces gameplayt vicc az egész nem csak az animáciok a játék maga is
55.
55.
madSci
Ez a gameplay iszonyat gagyi. Olyan ciki az összes animáció, az arcmimika egy RDR2, TLOU2 vagy akár a CP2077-ben látottakhoz képest, mintha egy előző generációból szökött volna ez a játék a jövőbe. Egyszerűen igénytelen minden eleme. Arról nem beszélve, hogy egyszerűen szégyen, ha egy fejlesztő studió ennyire nem akar fejleszteni, újítani.
És egyébként tele van ordas bugokkal, félelmetesen béna megoldásokkal. Ez nemhogy Odyssey szint, de annak még a közelébe sem ér.
Szerintem szégyen, hogy 2020-ban itt tart egy videojátékos cég. Legyünk jóindulatúak, és higgyük inkább azt, hogy ez egy évvel ezelőtti anyag, ami "véletlenül" kikerült. (Nem félek, hogy a valós játék bármit javulna.)
50.
50.
#49: Itt egy jó cikk róla:
https://culturedvultures.com/the-last-of-us-part-2-review/

Azt a 6.5-öt mindenképp megérdemi a láték a minősége miatt.
43.
43.
#41: Ez már nem fog érdemben változni. Illetve a játéknak 100%, hogy az a célja, hogy ugyan olyan legyen, mint az előző két testvére. Én marha gyorsan meg tudom ezeket az új AC-ket unni, mert a sunnyadás sem kifejezetten működik, vagy jó, míg a harc biztos ízlés kérdése... csak éppen 10ezer óra in és az utolsó random katonát ugyan olyan hosszú ideig kell püfölni, mint az elsőt. Ami tök jó, mert a harcrendszer sosem volt kifejezetten jó, vagy élvezetes, ellenben viszont holt unalmas már fél óra gameplay után.

Most nem is tudom, hogy ezért azt mondjam, hogy nagy respekt az AC játékosoknak, vagy Isten irgalmazzon nekik. Most itt írták, hogy egy podcast-et elhallgatva el lehet mászkálni egy új AC-ben, ami szerintem egy két oldalas, vulgáris fikázásnál is rosszabb fényt vet erre az anti videojátékra. ennél kvázi rosszabb kritikát nem lehet mondani egy játékra.
42.
42.
medson
#41: Ja most olvasom hogy év végén jön, akkor csak úgy amblok nem akarják hogy ezzel legyen azonosítva :d
41.
41.
medson
#37: Már ezt is leszedték, nem szarral guritanak az ubi nál, bár meg is értem hogy nem akarják hogy látszodjon ez az elvileg sokkal korábbi verzió a kiadás előtt.
40.
40.
#39: Általában női karakterekkel játszom.Jobb azt nézni 60+ órát mint egy férfi popóját... .Itt törlés miatt a közepét láttam a végéig azt hittem férfi a karakter..... .Na itt nem lesz lány karim.
39.
39.
SLi
#38: ja és a Kassandra szinkronja amilyen kiváló volt most még ez sem sikerült
38.
38.
SLi
#37: uhh hát ezt nem értem hogy gondolhatták komolyan, a zene csodás a többi meg ugyanaz mint az előző kettő, lélek meg ac hangulat, koherens sztori azokban sem volt de egy podcastet hallgatva el lehetett mászkálni bennük, Origins platina, Odyssey folyamatban, ezt nagyon vártam a téma miatt de ez nem tett túl izgatottá
37.
37.
medson
#36: https://www.youtube.com/watch?v=WeNuTwtKU8o aki nem látta, bár ezt is hamar leveszik bizonyára.
36.
36.
medson
Hát ennyi, már a reddit posztos linkek sem működnek, pedig kíváncsi lettem volna rá.
32.
32.
Ruvik
#31: 2070-el el leszel egy darabig. SSD téren ajánlom az Addlink termékeket. Amúgy egyik AC sem éri meg az extra verzió plusz költségét a megjelenéskor. Nem írom le előre, de ha ez is rókabőr lesz ki fog még mindig kiállni mellettük?
31.
31.
hedzsooo
Na, addigra a C2077 ugy is kijon aztan eppen csak hogy bemeligtek vele az elso par szaz oraval mikor ez kijon. Azt hiszem ezt az AC. jatekot is csak egy jelentos leertekeles keretei kozott fogom beszerezni. :-))) Nem mondom hogy nem lesz szorakoztato valamennyire ez az AC de nem is fogja megerni majd a season pass-os, Platina/Diamond addition arat, az is biztos... Akkor mar C2077 ezerrel + hozza egy kis vas beujitas/fejlesztes. (Extra SSD-t tervezek, + kozel 4 ev utan egy uj VGA-t, 1060-rol 2070-re.)
29.
29.
adamsfamily
#27: Pont ugyanez volt,ami többek között idegesített.
Ráadásul sok minden random van generálva benne,szóval nagyon felkészülni se tudsz.Jártam úgy,hogy 1 órán keresztül kergettem valamelyik állatot,mire megtaláltam,meg lett a bundája,visszafele menet agyonlőtt egy banda és nem mentette el.Eléggé játékélmény romboló,amikor át kell vágtatni a fél államon és megöl egy sutyerák,ami miatt megint nézheted 10 percig a lovacskázást.
28.
28.
#26: Az RDR2 nem egy 9 pontos játék, de simán lehetett volna 7, ha éppen nem a sárgakazettás family gép szintjén lennének benne a mechanikák. Úgyhogy annyi sem. Egy borzasztóan gagyi és gáz időhúzás az egész, ami csak azért van, hogy mellé lehessen tenni az Online-t, amitől GTA méretű sikereket vártak. Akkor már az 1 sokkal jobb, pedig az sem volt kirívóan jó gém.
27.
27.
#26: Nincs ezzel gond.Talán végig is játszom, ha lehetne menteni, vagy 3-4 percenként magától megcsinálná.De hogy fél órán keresztül semmi ne legyen, és utána elölről végig kelljen hallgatni mindent az túlzás.Nálam ez vette el a kedvem.
26.
26.
Ruvik
#22: Megmondták hogy ne számítson senki a GTA szériától megszokott pörgésre. Az RDR2 egy vadnyugat-szimulátor. Annak pedig 9 pontos. Nekem is zavaró volt néha a brutális távolságok leküzdése de annyira sok benne a tartalom hogy szórakoztatott a játék aközben is. Egyébként meg a küldetések is mind úgy lettek megcsinálva hogy a sztori itt-ott lövöldözős katarzisba torkollik így a barátnőd nem feltétlenül volt ott azoknál. Egyébként ez a játék tele van akcióval, csak éppen szereti az előkészítést. Egy csapat törvényenkívüli ami lay-low taktikán PRÓBÁL élni nem fog ajtóstul berobbanni mindenhova.
25.
25.
kamgecam
Ennyire erőtlen és vérszegény harcrendszert is ritkán látni. Ráadásul egy vikinges témánál?... Ajajj!
24.
24.
DragonBleacPiece
#23: nekem a töltények gyártása is nagyon frusztráló tudott lenni
23.
23.
#22: De a legjobb a mentés megoldása.Fél órás küldi első 20 perce gyaloglás, lovaglás, duma.10 perc lövöldözés.Ha véletlenül kilépsz, ami azért elég valószínű elölről az egész.20 perc lovaglás, duma stb... .Megint kilépsz újra... .Nem értettem én sem, mi ez a felpontozás.Az egyik legnagyobb mellényúlásom volt játékok terén.A másik a Vampyr.... .
22.
22.
#21: 5 órát játszottam csak vele, aztán ...menjetek a jó édes.... felkiáltással töröltem.Sajnos a 2 órát túlléptem, így visszatérítést buktam.Kedvesem mondta, hogy ennél a játéknál még nem láttalak játszani, csak lovagolni vagy sétálni, és párbeszédeket hallgatni.... .
21.
21.
BockÚr
#19: Pontosan! Én mindig mondtam túlértékelt lett a red dead, de persze ott nem dobáloznak azzal, hogy le lettek volna fizetve a kritikusok senkinek eszébe sem jut, másnál meg egyből ezzel jönnek
20.
20.
ABorealis27
A gameplay-ről: Az ostrom hajós, passzív bevezetője hangulatos, nekem tetszett a köddel, a villámlással, tüzes nyílzáporral (sok jó íjász kis helyen is elfér :D). A faltörő kosos részek elmennek, láttunk már hasonlót, például a For Honorban is volt olyan mód a multiban, ha jól emlékszem, ahol hasonló kapubetörősdi volt. Az inventoryban az upgradelést eléggé leegyszerűsítették, az idei jelszó: csak semmi időpocsékolás :).
Látszik, hogy dolgoztak a grafikán, a bevilágításon például. A felhők árnyékait is érzékeljük, és eléggé dinamikus a nap fény-árnyék játéka is. Ez az, ami viszont számomra talán a legzavaróbb dolgot okozza a gameplay-ben (a gyenge - főleg - farkas és általánosságban enemy AI mellett), hogy az árnyékos részen történő harcok (és átvezető videók is!) nagyon rosszul láthatóak. Néhol teljesen vakon volt a fight.
A kiválasztott lelkesítő beszéden jót röhögtem. Szintúgy a Finnr nevű viking NPC Skandinávia hófödte csúcsain gesztenyésre barnult bőrén :).
Én várnék a korai ítéletekkel meg a Neotechtr
"egy-két-sok pályarészt felhasználtak előző AC, FC, stb játékokból, meg az összes AC asset-et a régikből, a maradék 20-30%-át meg kirandomoltatták a questekkel együtt és tádám"
kommentjéhez hasonló, már most mindent tudunk véleménnyel, de szerintem nem lesz rossz.
17.
17.
ABorealis27
#16: Mondjuk lehetne gyorsabb is, de akkor nem tudnád megnézni a tájat :D.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...