Brit toplista: nyugaton a helyzet változatlan

 • Írta: szlav
 • 2020. december 7.
 • Toplista
Link másolása
Black Friday ide, Cyber Monday oda, a brit játékosok ezen a héten is céltudatosan vásároltak. A dobozos játékok toplistáján még az Immortals: Fenyx Rising sem kavart különösen nagy port, így maradtak az élen a szokásos nagy befutók.

Habár a FIFA 21 eladásai 37 százalékot csökkentek az előző héthez képest, nem akadt egy játék sem, ami letaszíthatta volna a futballóriást a trónról. Valójában szokatlanul eseménytelen hetet tudhatunk magunk mögött, amit alátámaszt az is, hogy a brit toplista múltheti top 10-es felhozatalán éppen az a tíz játék szerepelt, mint ezen a héten, csupán a helyezések változtak itt-ott egy keveset.

Meg kell hagyni persze, hogy nem akadt túl sok trónfosztásra alkalmas cím sem, a legnagyobb esélyes a Ubisoft új open world akció-kalandjátéka, az Immortals: Fenyx Rising lehetett volna, de úgy tűnik, hogy ez az alkotás is legfeljebb csak a digitális szférában tündökölt. A GfK dobozos összesítésén a tizenegyedik helyezést érte el, éppen csak lecsúszva a mai tízes listáról.

Érdekességképp érdemes megemlíteni, hogy az Immortals PlayStation 5-ön volt a legnépszerűbb - ez a platform tette ki az eladások 35 százalékát, amit a Switch-verzió követett 30 százalékkal. Ezzel szemben a listavezető FIFA 21 éppen a Sony újgenerációs konzolján teljesített a leggyengébben, annak ellenére is, hogy ezen a héten jelent meg a PlayStation 5-re és Xbox Series X-re optimalizált változat.

 1. FIFA 21
 2. Call of Duty: Black Ops - Cold War
 3. Animal Crossing: New Horizons
 4. Assassin's Creed: Valhalla
 5. Mario Kart 8 Deluxe
 6. Marvel's Spider-Man: Miles Morales
 7. Just Dance 2021
 8. Minecraft (Switch)
 9. Super Mario 3D All-Stars
 10. Marvel's Avengers
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...