AAA-kategóriás lövöldén dolgozik a Crytek

  • Írta: szlav
  • 2021. január 5.
  • Hír
Link másolása
Az utóbbi években nem állt jól a Crytek szénája, de úgy tűnik, hogy a Crysis Remastered és a Hunt: Showdown kellő löketet adott egy új, AAA-kategóriás FPS fejlesztéséhez.

Komoly hullámvasutazást tudhat maga mögött a Crytek. A Crysis és a CryEngine sikerein felfutott német csapatot egy ideig a legnagyobb stúdiók közt tudhattuk, aztán ez a hírnév a 2010-es évek második felére el is veszett, miután a vállalatot olyan komoly anyagi csőd kerülgette, hogy csak több stúdió (köztük a budapesti csapat) bezárásával és pár fontos IP eladásával menthették ki magukat. Az i-re a pontot az tette fel, hogy 2018 elején még a Crytek addigi vezetője is elhagyta a süllyedő hajót.

A stúdió azonban az utóbbi néhány évben csodával határos módon kaparta össze magát, s habár a Hunt: Showdown csak egy igen vékony réteget tudott igazán megszólítani, a javára szóljon, hogy egy elképesztően érdekes és bátor alkotásról van szó. A tavalyi év folyamán aztán befutott a Crysis Remastered is, ezek a kisebb sikerek pedig elegendőnek bizonyultak ahhoz, hogy ismét beinduljon az élet a frankfurti irodában - a koronavírusnak köszönhetően természetesen csak metaforikusan.

Erről tanúskodnak azok az új álláshirdetések is, amelyeket a Crytek oldalán fedezhetnek fel az arra tévedők. Nem apró pozíciókról van szó ráadásul: a német csapat többek közt tapasztalt játéktervezőket keres egy eddig meg nem nevezett AAA-kategóriájú projekthez, amely valószínűleg egy first-person shooter lesz, hiszen az ilyen jellegű tapasztalatot pluszpontként veszik a rostálás folyamatánál.

Arról tehát egyelőre nincs hír, hogy pontosan miféle projektet takar mindez, ahogy arról sem, hogy egy már meglévő IP új epizódjáról, vagy esetleg egy teljesen új címről lenne szó. Korábban hallhattunk pletykákat egy VR-os Crysis-játékról, illetve a Crysis Next nevezetű projektről is, amely a free-to-play battle royale-játékok kimeríthetetlen tengerét erősítette volna, az azonban kétséges, hogy a Cryteknek most épp egy ilyen, alapvetően megosztó játékra lenne szüksége.

19.
19.
crytek
#10: Csalás? Léteznek még?

Elég ha beirod a ytba és akkor én még szar időket mentem azokhoz képest..
14.
14.
#12: Lehet, hogy visszahozta az a 2 millió körüli eladás a fejlesztési költségét, de semmit nem lehet hallani a játékról az óta sem. Se jót, se rosszat, tehát nem annyira érdekli az embereket. A tulajok átlagos játékideje 30 óra egy multiplayer fókuszú játékban. Vége van a játéknak, mint a Twin Peaks-nek.

Most pedig akkor, ha ez neked ennyire fontos volt, kérlek áruld el te is, hogy miért NEM bukás? Gondolom tényeket tudsz közölni és nem csak áramot pazarolni IS jöttél ezzel kapcsolatban. Halljuk hát.
12.
12.
delphijos
#2: Még szerencse hogy te itt IS itt vagy, és megmondod a tutit. Áruld már el hogy a Hunt miért is bukás ?
11.
11.
kryszisz
#10: Én sem nagyon vágom miről beszél, nem tegnap volt, hogy játszottam a Crysis első részével, de az ezermilliárd %, hogy nem 5-6 óra alatt pörgettem ki, pláne, hogy igyekeztem lopakodni, plusz elég sokat szórakoztam a fizika adta lehetőségekkel. Na meg szerintem csak a nullgravitációs idegen űrhajós pályán kolbászoltam vagy másfél-két órát mire rájöttem, hogy merre van arccal előre. Jesszus, a valaha készült egyik legrosszabb játékpálya szerintem, ha jól emlékszem még a Gamestar tesztben is megjegyezte a cikkíró, hogy mennyire sz@rul van összerakva.
10.
10.
godach
#5: Ezeket az időket hogy mondod amúgy? Godmód meg trainerek?
Mert ha cheatelsz, még jó indulattal el is hiszem, de ha az átvezetőket nem pörgeted túl és megvárod a tutorialban miat akarnak mutatni, akkor ez az idő amit te mondasz lehetetlen.
Persze, ha csaló vagyok akkor az Age Of Empirest is végig tudom játszani 6 óra alatt. Csak ugye akkor csalok.
8.
8.
Lacek896
#3: 2-5 millió az nem sok. A 3. részre rálocsoltak 66 misit de ebben még nincs benn a marketing. És alig párszázezer példány ment el minden platformra.
6.
6.
Aanash
Lehetne Crysis mert jók voltak, csak új szereplőkkel, új helyszínen.
Ès a multi rèsze is jó volt a harmadiknak.
Tavaly megnèztem pc-n ès mèg èlt az online móka, igaz mindenki sniper volt, meg halhatatlan ès teleportáltak.
A Resistance is folytatható lenne, ahogy a warhammer: space marine is.
Szerintem egy Crysis-t kajálna a nèp.
5.
5.
crytek
#4: LOL és még a futásról írsz?

Crysis 1 még az új beszálloknak is ha nem állnak egy helyben max 5-6 óra...
Warhead az jó ha volt 3 órás.A 2 az hosszabb volt arra reális a 7-8 óra.. A Crysis 3 az meg jóindulattal 4.5 óra.. Bár szerintem másodikra már inkább 4 alatti
4.
4.
markoci555
akármit is csinálnak, csinálják hosszabbra, mert minden egyes részel egyre rövidebb lett a crysis sorozat, most már tudom, mivel nemrég játszottam a 3-assal és szinte végig lehetett rajta futni (szó szerint, sok helyen pacifista módon, álcázva végiggyalogoltam a pályán)
saját statot nézve 11->8->6 óra...

lenne benne még potenciál, és én zabálnék egy jobban kidolgozott cuccot, ami fókuszálna az űrlényekre, de a 3-as egész szép lezárást adott, amit nem kéne bolygatni, szóval remélem nem crysis
3.
3.
crytek
#2: Hunt a több milliós eladással mint bukás? Erősen kétlem hogy az volt...
Főleg most hogy a képben van az epic = egyetlen egy dbot se kell eladni máris 2-5millió $ üti a markukat... Szóval ha egy 3 órás Crysis 4 lesz ez a dolog már bőven megérte nekik vele foglalkozni.
2.
2.
#1: Ha nem tanultak eddig abból, hogy játék készítés nélkül nem lehet jó játékot készíteni, akkor meg is érdemlik. Nem tudom, hogy az én agyam van-e 5 évvel előre, vagy mi, de már anno is borítékolható bukás volt a Hunt ugyan úgy, mint a nem TE általad fejlesztett Evolve ... csak azt nem tudom még mindig, hogy mit képzeltek? What were they thinking? Miben hittek a fejlesztők az ilyen játékokkal? Ingyen nincsen lóvé, hiába hitték azt.

És egyáltalán miért kell a játékiparban minden hülye és előre láthatóan bukás ötletet megvalósítani, utána hasalni vele és csak utána visszatérni az eredeti receptekhez? Miért nem lehet csak egyszerűen jól csinálni? Minden mit csinálnak, senki nem fogja akkora szeretettel fogadni, mint ha nem lett volna ez a kis fél évtizedes senki által nem kért kitérő.
1.
1.
crytek
Remélem nem megint only multi mint a Hunt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...