Final Fantasy XIV - lecsaptak a nyerészkedőkre

  • Írta: szlav
  • 2021. március 8.
  • Hír
Link másolása
A Square Enix több mint ötezer játékost tiltott ki véglegesen a Final Fantasy XIV Online világából. A delikvensek valódi pénzért árultak játékbeli árukat vagy szolgáltatásokat, ezt pedig természetesen tiltja a felhasználói szabályzat.

Aki játszott már hosszabb ideig a nagyobb MMORPG-k egyikével, az tudhatja, hogy a játék ekonómiája elképesztően gyorsan be tud borulni, ha bekerül a képbe a valódi pénz is. Ennek ellenére sajnos nehéz meggátolni, hogy a nyerészkedő játékosok botolással, virtuális tárgyak eladásával vagy különféle szolgáltatások árulásával tömjék meg a pénztárcájukat - az egyetlen jó fegyver a banhammer, amelyet a Square Enix erősen megsuhintott az elmúlt néhány hétben.

Ahogy azt az erről szóló közleményben is olvashatjuk, február 25. és március 3. között több mint 5000 játékos került végleges tiltásra a fenti okok miatt, további 814 fiókot pedig a pénzes szolgáltatások reklámozásáért csaptak ki a játékból. Az igazság persze az, hogy ez koránt sem elég ahhoz, hogy a Square megfékezze az illegálisan nyerészkedőket - annál kitartóbb bandáról van szó -, ez az első lépés azonban mindenképp hasznos volt ahhoz, hogy valamelyest normalizálódjon az online világ piaca még az új kiegészítő, az Endwalker megjelenése előtt.

1.
1.
AbsurdShark
Érdekes hogy ezt most több hírportál felkapta. Érdekes, mivel ezt a hasznos "első lépést" gyakorlatilag szinte kéthetente megteszik, mindegyik alkalommal több ezer accountot bannolnak ki. Ez teljesen több éve futó rutin dolog, ami valóban nem állandó megoldás.
https://na.finalfantasyxiv.com/lodestone/news/category/1
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...