Átalakul az Overwatch 2 PvP-módja

  • Írta: szlav
  • 2021. május 21.
  • Hír
Link másolása
Tegnap éjjel a Blizzard egy kiadós livestream keretei közt mesélt az Overwatch 2 újdonságairól. A sztoriküldetések helyett ezúttal a hagyományos online multiplayer játékmódjaira került a hangsúly.

Habár végső soron az Overwatch és az Overwatch 2 többjátékos PvP-módjai egy közös nagy játékteret alkotnak majd, a Blizzard alaposan felforgatja a ma ismert játékot. Az új pályák és átdolgozott hősök mellett a jól bevált csapatkompozíciók is felfrissülnek, a fejlesztők ugyanis ejtik a 6v6-os formátumot - a jövőben ötfős csapatok állhatnak majd egymással szemben. Ez a gyakorlatban két healert, két DPS-t és egyetlen tankot jelent majd.

Ez persze nem azt jelenti, hogy minden meccsen kötelező lesz Reinhardt jelenléte. A Blizzard igyekszik elszakadni a jelenlegi pajzsmetától, amit a tank karakterek alapos átalakításával érnek majd el. A csatatér legszívósabb hősei a brawler játékstílus felé terelődnek majd, hiszen nem számíthatunk hatalmas, törhetetlennek tűnő, mozdulatlan védőpajzsokra és csökken majd az extrémebb CC-effektek hatékonysága is.

Az előadás során láthattuk például, hogy Mei fegyvere már nem fagyasztja le teljesen az ellenfeleit, csupán erősen lelassítja azokat, Winston pedig egy alternatív tüzelési módot kap, amely segítségével a távolabbi ellenfeleit is sebezheti majd. Egy rövid ideig szó esett Zaryáról is, aki egymás után kétszer is aktiválhatja a védőbuborékait.

További jelentős újdonság, hogy az Overwatch 2-ben minden karakterosztály kap egy új passzív képességet. A tankokra kevésbé hatnak majd a lökéseffektek, cserébe viszont lassabban töltődik az ultimate-képességük, miközben sebződnek. A DPS-karakterek ezzel szemben extra mozgási sebességet kapnak passzívként, míg a támogató és gyógyító hősök automatikusan visszanyerhetik majd az elvesztett életpontjaikat, ha huzamosabb ideig elkerülik a sebződést.

A livestreamen számos új helyszínt láthattunk, köztük Monte Carlót és Riót. A legtöbb térkép kapcsolódik majd az Overwatch 2 sztorimódjához, de akad majd néhány pálya, amelyik kizárólag a PvP-módok kedvéért jött létre. Abban már biztosak lehetünk, hogy a kalandjaink során ellátogatunk majd New Yorkba, Torontóba és Rómába is. Az utóbbi két helyszín egyébként az úgynevezett Push játékmódnak ad otthont.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...