Ezek mentek a Nintendo Indie World Showcase-en

  • Írta: gorien
  • 2021. augusztus 11.
  • Bejelentés
Link másolása
Ma este ismét a Nintendóra tartó független alkotásoké volt a főszerep a Nintendo Indie World Showcase-en. Tizenkilenc cím képviseltette magát a műsorban, amelyek egy jelentős része mától játszható is Switchen.

Az áprilisi műsor után a Nintendo újra elhozta nekünk az Indie World Showcase-t, amelyben a Switchre tartó független fejlesztésű játékoké a főszerep. Az adásban szereplő játékok egy jelentős része pedig nem csak „tart” a hibridkonzolra, hanem már oda is ért, így az est voltaképp azok launch trailerének adott otthont. A félórás közvetítést itt egészben meg tudjátok tekinteni, alatta pedig felsoroljuk, melyik címekről hallottunk.

Astroneer

Az Astroneerban viszonylag szabad kezet kapunk bázisépítő űrhajósként, kedvünkre rombolhatunk és teremthetünk. A System Era játéka már a legtöbb platformra befutott, a Switchet 2022 elején veszi be.

Axiom Verge 2

Thomas Happ két dimenzióval is operáló, 2D-s metroidvániája ma jelent meg, és bizony Switchen is játszható. Egy hatalmas világot fedezhetünk fel, változatos arzenállal felfegyverkezve, és még egy speciális speedrun mód is van benne a kihívást keresőknek.

Bomb Rush Cyberfunk

Hideki Naganuma, a Jet Set Radio zeneszerzője szolgáltatja a talpalávalót a Bomb Rush Cyberfunkban is, amely az említett játék szellemi örököseként készül. Első körben a PC-t és a Switchet éri el majd 2022-ben.

Boyfriend Dungeon

Mától táncra perdülhetünk a kardunkkal: no, nem csak a hagyományos, dervises értelemben, hanem elvihetjük őket randizni is, miközben kazamatákat pucolunk ki. Nem állíthatjuk, hogy hétköznapi volna a Boyfriend Dungeon alapkoncepciója.

Curious Expedition 2

A Curious Expedition 2 olyan, mintha az Utazás a Föld középpontja felé a Dungeons & Dragonsszel keveredne, mindezt pedig roguelike-játékelemekkel is megfűszereznénk. A mától elérhető Switch-kiadás mindent tartalmaz, amit a PC-s változat kapott a megjelenés óta, így a heti kihívásokat és a rendezői módot is.

Eastward

Az Eastward világában a közeljövőben összeomlott a társadalom, és az emberiség a föld alá kényszerült, ám egy szorgos bányász és egy rejtélyes lány talán megtalálta az utat a reménnyel teli, felszíni világ felé. Szeptember 16-án jelenik meg, nemcsak Switchre, de PC-re is.

FAR: Changing Tides

A FAR: Lone Sailsben megkezdett kalandok tovább folytatódnak a Changing Tidesban, ám a fejlesztők szerint nem kell előzetes tudás ahhoz, hogy élvezni tudjuk. A megjelenés csúszik, csak 2022 elején számíthatunk rá.

Gang Beasts

Szeptemberben a Switchen is fellángolnak a komolyanvehetetlen harcok Beef City utcáin. A Gang Beast jópofa partijáték, amiben dülöngélve-hadonászva próbáljuk kiütni a többieket vagy letaszítani őket a pályáról.

Garden Story

A Picogram készítette Garden Story aranyos történetének középpontjában Concord, a legkisebb szőlőszem áll, akit megbíznak az otthona védelmével. Miközben a romlás ellen küzdünk, barátainak és ismerőseinek is segítségére sietünk – mindezt mától megtehetjük.

Hundred Days – Winemaking Simulator

Ugyan a téli dátum nem épp a legideálisabb a bortermesztéshez, de virtuálisan azt csinálunk, amit akarunk, igaz? A Hundred Daysben például átvesszük az irányítást egy borászat felett, hogy aztán a szőlősünkről jó gazda módjára gondoskodva nekünk legyen majd a legjobb termésünk a vidéken.

Islanders: Console Edition

A minimalista Islandersben kis civilizációnkat kell építgetnünk procedurálisan generált szigeteken. A konzolos kiadás első hulláma ma be is futott a Nintendo Switchre, míg a Sony és a Microsoft konzoljain augusztus 26-ig kell várnunk.

Loop Hero

A Loop Heróban nem a hőst alakítjuk, hanem annak az útját igazgatjuk. Minden körben újabb és újabb elemeket tehetünk le elé, a kártyákat pedig folyamatosan gyűjtjük, így egyre változik a játéktér. A játék PC-re már megjelent, de még idén eléri a Switchet is.

LumbearJack

LumbearJack egy medve, felszerelkezve egy fejszével és egy álommal: vissza akarja állítani a természet eredeti szépségét. Ezt megannyi fejtörőn keresztül érheti el, amelyek során többféleképpen is tudatában kell lennünk a környezetünknek. 2022-ben jelenik meg.

Metal Slug Tactics

 A Leikir Studio és a Dotemu a Switchet sem fogja kihagyni, ha a Metal Slug Tacticsről van szó. A klasszikus sorozat új epizódjában Marco, Eri, Fio és Tarma valamivel taktikusabban szórja majd a golyót (és minden mást, ami robban) az ellenre.

 

Necrobarista: Final Pour

A Necrobarista afféle felturbózott visual novel, amelyben egy kezdő nekromantával kell boldogulnunk egy túlvilági kávézóban. A Final Pour alcímet viselő kiadás voltaképp a rendezői változat, amelyben többórányi új tartalmat és ráncfelvarrott vizualitást találunk.

Shovel Knight: Pocket Dungeon

Mindenki kedvenc lapátforgató lovagja visszatér, ám ezúttal egy puzzle adventure-ben. Shovel Knight és rejtélyes segítője, Puzzle Knight együtt vág neki az új szabályok szerint működő zsebkazamatának, amelyben akcióból nem lesz hiány. 2021 karácsonya körül várható.

Slime Rancher: Plortable Edition

Beatrix LeBeau mától Switchen is megveti a lábát, és nekiáll az aprócska zselélények felhajtásának. Egy nagy világ vár ránk, tele titkokkal, termeszthető növényekkel és éhes zselékkel.

Tetris Effect: Connected

Az Enhance Games a Switchhez igazította különleges tetriszjátékát, amiben az egyjátékos mód mellett a kooperatív és a kompetitív multiplayer is megfér. Tíz különböző mód és harminc szint vár a játékosokra, illetve az új Zone mechanika, amellyel átmenetileg megállíthatják az időt.

Toem: A Photo Adventure

 A Toem univerzuma igazán kellemes helynek tűnik: mindenre megoldást jelenthet, ha csak kattogtatjuk a fényképezőgépünket. Így segíthetünk az embereken, megoldhatjuk a fejtörőket, és talán egy misztikus jelenségnek is a nyomára bukkanhatunk. A Toem ősszel jelenik meg.

1.
1.
Faint1993
Az Islanders megvolt már PC-n. Nagyon kedves kis játék
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...