GC 2021: Mit adott nekünk a Future Games Show?

  • Írta: fojesz
  • 2021. augusztus 27.
  • Videó
Link másolása
Idén már harmadjára tért vissza a Future Games Show, amely egy sor nagyobb címet és független fejlesztésű csodát vonultatott fel. Nagy meglepetéseket nem kaptunk, de infókból és látnivalókból így sem volt hiány!

Igazi játékgarmadával zárult a mai este, hiszen az Awesome Indies sűrű műsora után több mint 40 játékot vonultatott fel a Future Games Show is. Láthattunk nagyobb címeket és kisebb független fejlesztéseket is, úgyhogy mindenképp érdemes szemezgetni, biztosan találtok a látottak közt néhány szimpatikus alkotást.

Alaskan Truck Simulator (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S)

Örülhetnek a kamionszimulátorok szerelmesei, a jövő év elején ugyanis megnyílik az Alaszkába vezető út. Elsőként PC-n, később pedig konzolokon is beutazhatjuk a messzi északot.

Arcadegeddon (PC, PS5)

Az IllFonic nemrég mutatta be a kooperatív lövöldéjét, a korai hozzáférésben elérhető változathoz azonban sorra érkeznek a tartalmi frissítések. A PC-t és PS5-öt célzó teljes verzió 2022-ben várható.

Balsa Model Flight Simulator (PC)

A Kerbal Space Program atyja érdekes projektbe vágta a fejszéjét. A Balsa Model Flight Simulator játékosai apró modell-repülőgépeket tervezhetnek, aztán persze meg is reptethetik azokat. A játék korai tesztváltozatára máris jelentkezhetnek az érdeklődők.

DokeV (PC, konzol)

Egy újabb kiadós bemutatót kapott a DokeV, a Pearl Abyss legújabb nyílt világú játéka, amely eredetileg klasszikus MMO-nak készült, később azonban a Pokémon-játékok stílusa felé vette az irányt.

Dolmen (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X)

A Future Games Show adásán ismét megmutatta magát a Dolmen. A Massive Work Studio egy jó adag futurisztikus kozmikus horrorral fűszerezte meg a soulslike-formulát.

FAR: Changing Tides (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S)

Kétperces gameplay-előzetest kapott a FAR: Lone Sails folytatása. A korábban megismert homokjáró helyett ezúttal egy jókora tengeri (vagy tengeralatti) bárka felett vehetjük át az irányítást. A játék 2022 első felében célozza meg a PC-t és konzolokat.

Freedom Games-montázs

A Freedom Games kiadói összeállítása olyan címeket hozott, mint a Retreat to Enen, a Clouzy!, a Cat Cafe Manager, a Sky Fleet, a One Lonely Outpost, a Guardians of Hyelore, a Mail Time vagy a Monster Outbreak.

Gungrave G.O.R.E. (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S)

Egy előre renderelt előzetessel köszönt be a Gungrave G.O.R.E. Ha szerencsénk van, és véget érnek a csúszások, akkor jövőre kézhez kaphatjuk a régóta várt akciójátékot.

Imp of the Sun (PC)

Az Imp of the Sun nem egy hétköznapi metroidvania, hiszen Sunwolf Entertainment csapata a perui mondavilágból szerzett ihletet a 2022-ben megjelenő játékhoz.

In Sound Mind (PC, PS5, Xbox Series X/S)

Némi csúszást követően szeptember 28-án végre megérkezik az In Sound Mind. Egy valódi pszichológiai horrorjátékkal van dolgunk, hiszen az itt átélt borzalmak mind a saját elménkben játszódnak.

Jurassic World: Aftermath - Part 2 (Oculus VR)

A Jurassic World: Aftermath tavaly év végén jelent meg az Oculus VR-eszközeire, szeptemberben pedig érkezik a folytatás.

Jurassic World Evolution 2 (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S)

A világ legnagyobb dinószakértője, Jeff Goldblum is beköszönt a Future Games Show műsorán, hogy bemutassa a Jurassic World Evolution 2 újdonságait, köztük két frissen érkező őshüllőfajt. A Frontier parképítője még idén megnyitja a kapuit PC-n, valamint Xbox- és PlayStation-konzolokon.

Life is Strange: True Colors (PC, PS4, PS5, Stadia, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S)

Újabb gameplay-előzetessel jelentkezett a Life is Strange: True Colors. A második fejezetből kiollózott jelenet közelebbről is bemutatja Alex Chen empatikus szupererejét.

Madison (PC)

Az Outlast óta a pszichológiai horrorjátékok és a kézikamerák menthetetlenül egybefonódtak, a MADiSON játékosai azonban polaroidfotók segítségével kerülhetnek közelebb a rémséges démonokhoz.

Maneater: Truth Quest (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S)

Kevés játék ért el olyan abszurd szinteket, mint a Maneater, a Truth Quest DLC-csomagja azonban még egy halom összeesküvéselmélettel is megtoldja az epikus cápaszimulátort. A kiegészítő augusztus 31-én élesedik.

Medieval Dynasty (PC)

Nem volt könnyű a mindennapi élet a középkorban, ezt pedig saját kézzel is megtapasztalhatjuk, ha lecsapunk a Medieval Dynastyra. A legújabb trailer elárulta, hogy szeptember 23-án várható a játék premierje.

Moonglow Bay (PC, Xbox One, Xbox Series X/S)

Moonglow Bay azokat a játékosokat várja, akik egy hosszú nap után egy békés halászvárosban szeretnék kiengedni a nap feszültségét. A voxeles Stardew-klón idén októberben jelenik meg.

Nickelodeon All-Star Brawl (PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S)

A Nickelodeon össznépi bunyós játéka két új karaktert villantott a Future Games Show apropóján: MacsEb és April is játszható lesz majd!

Nine Years of Shadows (PC)

Ennek a metroidvaniának igazi szupercsapat szerzi a zenéjét, akik korábban a Mega Manen, a Castlevanián és a Metal Gearen is dolgoztak.

Noguchi's Bell

A Noguchi's Bell kakukktojás, hiszen valójában egy animációs sorozat - azt viszont teljes mértékben a Dreamsen belül csinálják! Már elindult a Kickstarter-kampánya.

Project Relic (PC, konzol)

A Project Relic egy igazán ambiciózus alkotás, főképp független játék létére. Egy többjátékos módra kihegyezett, nyílt világú soulslike-ról beszélünk, amely PC-n és konzolokon is megizzasztja majd a játékosokat, a megjelenésére azonban 2023-ig várnunk kell.

Rustler (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S)

A korai GTA-játékokra hajazó lótolvaj-szimulátor augusztus 31-én elhagyja a korai hozzáférést, ezzel együtt pedig megjelenik minden fontosabb konzolon is.

Salt and Sacrifice (PS4, PS5)

Jövő évben érkezik a Salt and Sanctuary folytatása, a Salt and Sacrifice, amely jócskán kibővített többjátékos funkciókkal licitál rá az elődjére. Erről tudhatunk meg egyet, s mást a legújabb előzetesben.

Sands of Aura (PC)

Október 21-én korai hozzáférésbe lép a Sands of Aura. Az ígéretes akciójáték soulslike-elemekkel és egy fantasztikus nyílt világgal csábítja a játékosokat.

Serial Cleaners (PC, konzol)

Karakterbemutató előzetest kapott a Serial Cleaners, amelyben mindenféle gyilkosságok után kell feltakarítanunk.

Smalland (PC)

Multiplayer túlélőjáték, ahol minden óriásinak tűnik - ismerős, nem? A Smalland hamarosan megjelenik, és októberben egy demót is kapunk hozzá.

Soulstice (PC, PS5, Xbox Series X/S)

2022-ben érkezik a Soulstice című akció-RPG, amelyben két karaktert kell egyszerre irányítanunk a harcok során. A szinkrongárdát Stefanie Joosten, a Metal Gear Solid V Quietje erősíti.

Super Animal Royale (PC, PS4, PS5, Stadia, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S)

A battle royale már csak állatokkal lehet jobb - a free-to-play lövölde már elérhető az összes célplatformon.

Tails of Iron (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S)

A pazar stílussal megáldott akció-kaland a Future Games Show-n is beköszönt, és természetesen Doug Cockle baritonját sem kellett nélkülöznünk. Szeptember 17-én megjelenés!

Team 17-montázs

Nehéz betelni a Team 17 játékaival, kaptunk is egy alapos ízelítőt a közeljövőben érkező címeikről! Íme, a Greak: Memories of Azur, a Hammerting, a Batora: Lost Haven, az Epic Chef, a Hell Let Loose, a Broken Roads, a Honey I Joined a Cult, a Sheltered 2, a The Unliving és a Crown Trick.

Timberborn (PC)

A hódoké a jövő! Legalábbis a Timberborn szerint, amely egy olyan városépítő lesz, ahol a derék rágcsálók uralják a világot. Szeptember 15-én rajtol az Early Access-kiadás.

Trading Time (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S)

A Half Past Yellow játékában egy tengerészt alakítunk majd, aki hajótörést szenved egy békák lakta szigeten.

Trepang 2 (PC)

A Team 17 kiadásában megjelenő Trepang 2 egy "gun-fu" lövölde lesz: realisztikus látvány mellett szórjuk majd az ólmot a 2022-ben megjelenő játékban.

Vampire: The Masquerade - Bloodhunt (PC)

A Vampire: The Masquerade-univerzum battle royale-játéka sem hiányozhatott a Future Games Show-ról - a játék szeptember 7-én Early Access-verzióval jelentkezik majd.

War Hospital (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S)

1917-et írunk, javában tombol az első világháború. A War Hospitalban egy kórházat kell majd menedzselnünk a hadszíntéren.

Warhammer 40.000: Chaos Gate - Daemonhunters (PC)

Az emberiség legerősebb fegyvereit vezethetjük harcba a soron következő Warhammer 40.000-játékban, amely egy körökre osztott taktikai RPG lesz. Nézzünk meg belőle egy átvezetőt!

Bónusz: Akikre még érdemes odafigyelni

Nem maradhatott el a kötelező "akikre még büszkék vagyunk"-videó sem: felsorakozik az A Wake Inn, a Clid the Snail, a KeyWe, a Deathrun TV, a Mythbusters: The Game, a Scorchlands, a Monster Harvest, a Bomb Rush Cyberfunk és a Core Keeper.

Bónusz 2#: Future Games Show - Virtual Show Floor

Ezúttal is kapott virtuális showfloort a Future Games Show, aminek a jóvoltából olyan játékokat próbálhattok ki a Steamen, mint a Project Downfall, a The Last Cube, az Aeon Drive, a The Garden Path, a To the Rescue, az Inkulinati, a Beserk Boy, a Chicken Police: Paint It Red vagy a Coromon.

Idén is van gamescomos aloldalunk, kövessétek velünk a legfrissebb fejleményeket!

4.
4.
crytek
Életjelet adott magáról + megjelenési dátumot a Trapang 2

https://www.youtube.com/watch?v=SyMTsmkgeTI
3.
3.
Robilluma
Soulstice, Tails of Iron megvett kilóra.
Sok remek indie játék volt, jópár közülük igényes és sírva röhögős ötlet. A Serial Cleaner adu ász :DDD De h ezzel a címmel is legyen játék: Honey, I joined a cult. Behaltam xD
2.
2.
crytek
Trepang 2 nagyon várós már régóta. FEAR copy ezerrel.
1.
1.
Őrnagy
Jó kis lista. A Dolmen különösen érdekel.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...