Pletyka: távozik a Segától a Yakuza-sorozat atyja

  • Írta: fojesz
  • 2021. augusztus 30.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Lapértesülések szerint több mint harminc év közös munkát követően elhagyja a Segát a Yakuza-sorozat atyja, Toshihiro Nagoshi. Úgy tudni, hogy a kínai NetEase-hez igazol majd át, ahol egy új fejlesztőcsapatot vezethet.

Toshihiro Nagoshi még 1989-ben csatlakozott a Segához, és jóformán a kiadó összes címe megfordult a kezei alatt, a legtöbben azonban a Yakuza-sorozat atyjaként és a Ryu Ga Gotoku Studio vezetőjeként ismerhetik. Ilyen múlttal a háta mögött különösen fájó, hogy a Bloomberg értesülései szerint hamarosan elhagyja a japán céget.

A lap úgy tudja, hogy Nagoshi a kínai NetEase-hez csatlakozhat majd, és bár jelenleg is tárgyalnak a felek arról, hogy milyen keretek között, valószínűleg egy frissen alapított csapatot vezethet majd, amellyel új játékokat fog készíteni. A találgatások szerint a NetEase sem akar lemaradni a stúdiókat ipari mennyiségben felvásárló, szintén kínai Tencenttől, Nagoshi elcsábítása pedig egy válaszlépés lehet a részükről ebben a versenyben.

A hír egyébként nem lenne teljesen előzmény nélküli, az idei év elején ugyanis az úriember kilépett a Sega igazgatótanácsából, és a kreatív igazgatói pozíciójáról is lemondott. Az akkori találgatások szerint a kiadó egy 2020-as kommentje miatt vonta hátrébb a dizájnert, amelyben a Puyo Puyo esportolóira tett degradáló megjegyzést - lényegében lúzernek nevezte őket.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...