Brit toplista: Minecraft a csúcson

  • Írta: gorien
  • 2021. szeptember 7.
  • Toplista
Link másolása
Viszonylag csöndes hetet tudhat maga mögött a brit dobozos játékpiac, ez pedig főleg a Nintendo Switchre kiadott játékoknak kedvezett. Közülük is a folyton a top 10-ben ólálkodó Minecraft vitte el az aranyat.

Mindent felforgató megjelenések nélkül telt a múlt hét, annyira, hogy a brit dobozos játékeladások toplistáján egyetlen új címet köszönthetünk csak: a WRC 10-et a 40. helyen. Az előző héthez képest az általános kereslet a videojátékok iránt 6 százalékkal csökkent a szigetországban, ezt egyedül a switches címek nem voltak hajlandóak tudomásul venni – a hibridkonzolra kiadott játékok 5 százalékos növekedéssel büszkélkedhetnek.

Így esett meg, hogy a dobogó legfelső fokára a Minecraft switches kiadása lépett. A kreatív kockavilág rendre a top 10-ben leledzik, most azonban egy 29 százalékos eladásnövekedéssel az élre lépett. Hasonlóan szépen szerepelt a Mario Kart 8 és az Animal Crossing: New Horizons is.

A PlayStation 5-ös Ratchet & Clank: Rift Apart is jól fogyott, 38 százalékkal több kelt el belőle, mint az azt megelőző héten, míg az F1 2021 egy leárazást követően ugrott előre majdnem tíz helyet a listán. A múltheti toplista bajnoka, az Aliens: Fireteam Elite a 12. helyre esett vissza, miután 77 százalékkal csökkentek az eladásai.

  1. Minecraft (Switch)
  2. Mario Kart 8 Deluxe
  3. Grand Theft Auto V
  4. Ratchet & Clank: Rift Apart
  5. Animal Crossing: New Horizons
  6. Marvel's Avengers
  7. Marvel's Spider-Man: Miles Morales
  8. F1 2021
  9. FIFA 21
  10. Super Mario 3D World + Bowser's Fury
4.
4.
GAMEROD
#3: Akkor még elég volt a GTA1 is. Lényeg az volt hogy csak csupa évtizedes klasszikus franchise címek meg stílusok vannak a listán a megszokott papírforma szerint.
3.
3.
Nothing
#1: Elég sokan eladtuk volna lelkünket 96-ban egy GTAV-ért...
1.
1.
GAMEROD
Kár közzétenni ezeket a brit toplistákat. Mintha 1996-ban járnánk.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...