Visszavonul a digitális piacról a 2011-es Rocksmith

  • Írta: szlav
  • 2021. október 16.
  • Hír
Link másolása
A Rocksmith+ érkezésével a Ubisoft nyugdíjba vonultatja a gitároktató programjának legrégebbi változatát. A 2011-es Rocksmith hamarosan eltűnik a digitális piacterekről, és a DLC-it sem vásárolhatjuk meg a későbbiekben.

A Ubisoft idén nyáron bemutatta a Rocksmith+ névre hallgató programját, amely előfizetés szolgáltatás formájában folytatja majd a nagysikerű gitároktató hagyatékát. Ezzel a korábbi verziók támogatása lassan megszűnik, kezdve a 2011-es első résszel. A stúdió közleménye szerint a holnapi naptól, azaz október 17-től minden platformon eltávolítják a gitárprogramot a digitális piacterekről, és a későbbiekben DLC-ket sem vásárolhatunk a játékhoz.

Az extra letölthető tartalmak először az Xbox 360 online áruházából tűnnek el (szintén október 17-én), de ezt a példát hamarosan követi a PC és a PlayStation 3 is. Természetesen aki korábban megvásárolta a játék digitális változatát, illetve annak bármelyik DLC-jét, az a továbbiakban is hozzájuthat majd ezekhez a tartalmakhoz, és később is bármikor letöltheti őket - csak az új vásárlók esnek el ettől a lehetőségtől.

A tízéves gitároktatót szintén megtarthatják azok, akik lemezesen vásárolták meg azt, ráadásul ebben az esetben szintén van lehetőség a digitalizálásra. A Rocksmith Remastered import tooljának segítségével továbbra is elérhetjük a 2011-es program tartalmait, mégpedig a 2014-ben felújított és kibővített változatban.

9.
9.
Cole
Ja és még egy kérdés.
Bármilyen elektromos gitárt elfogad a kábel/game?
8.
8.
Cole
#6: Szeretem az ilyen játékos programokat. Köszönöm a leírást! :)
Felteszem a listámra, aztán majd meglátjuk mennyire jutok magamtól elsőre ha beszerzem :P
7.
7.
Őrnagy
#4: Köszönöm a részletes tájékoztatást! Azért sikerült más forrásból is informálódnom. Érdekes, hogy mennyire megoszlanak erről a vélemények : sokan állítják, hogy ebből tanultak meg gitározni, sokan viszont azt mondják, hogy ebből lehetetlen megtanulni. Mondjuk, szerintem ez minden tanulásfajtára igaz.
6.
6.
szlav
#5: A Rocksmith nem egy hagyományos értelemben vett játék, hanem egy gitároktató program, annak viszont tényleg fantasztikus. Ha kb. úgy szeretnél vele játszani, mint egy Guitar Heroval vagy Rock Banddel, akkor valószínű, hogy csalódni fogsz benne, hiszen ez jóval komplexebb cucc (elvégre egy valódi gitáron játszol valódi számokat).

Ha viszont szeretnél megtanulni gitározni, akkor egy hagyományos tanár után szerintem ez a második legjobb választás. Az alapokat így is érdemes megtanulni tanárnál vagy YouTube-videókról (egyszerűbb akkordok, tab olvasása, pengetési technikák, stb.), de ha kezdő szinten ezeket elsajátítod, onnantól kezdve a Rocksmith tökéletes.

A számokat lehet lassabban játszani, le lehet tördelni őket egyszerűbb szólamokra, loopolhatsz bennük egy-egy szakaszt, a program pedig próbál igazodni a tudásodhoz: minél ügyesebben játszol, annál több hangot játszat veled, ha viszont sokat hibázol, menet közben visszabutítja a számot.

Van egyébként benne néhány jópofa minigame is, amikkel lehet edzeni az izommemóriát, gyakorolni az akkordokat és a skálákat, de a látszatuk ellenére ezek is oktatóeszközök.
5.
5.
Cole
Hát akkor kérdezek én is. :D
Tök amatőrnek mennyire ajánlott? Már hogy tudna vele kezdeni bármit is egy olyan ember ami nem tud gitározni?
4.
4.
szlav
#3: Szia! Én is használom a 2014-es verziót.

Függetlenül attól, hogy konzolon vagy PC-n szeretnél vele játszani, nem kell hozzá erősítő, csak egy gitár (vagy basszus) és úgynevezett "Rocksmith Real Tone Cable" Ez egy olyan kábel, ami az egyik oldalon USB (ez megy a konzolba/számítógépbe), a másik oldalon pedig 6,3-as gitárjack (ezt dugod a gitárba).

Ez a kábel digizalizálja a te inputodat, így érzékeli azt a játék. A gitár hangját is közvetlenül a játékból (tévéhangszóró, headset, stb) hallod vissza és így a játék beépített effektpedáljaival és efősítőivel is tudsz szórakozni.

Ez a kábel egyébként akkor is hasznos lehet, ha a játékkal magával nem is játszol. Én a gitáromat ezzel a kábellel a PC-re kötve a Guitar Rig nevű programot szoktam használni, ami gyakorlatilag szintén egy erősítő- és pedálkészlet, illetve így tudsz felvenni közvetlenül gitártracket zeneproducer szoftverekhez is (pl. FL Studio, Ableton, stb.)
3.
3.
Őrnagy
#2: Szia. Kell valami az erősítőn és a gitáron kívül? Az erősítőt csatlakoztatni kell a boxhoz? Vagy hogy működik? Minden szart találtam a játékról, de ilyen technikai jellegű információt nem.
1.
1.
Őrnagy
Van köztünk valaki, aki használja a korábbi részeket?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...