Szexuális zaklatás miatt távozik a Treyarch vezetője

  • Írta: Shifty
  • 2021. november 17.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Egy vizsgálat rámutatott, hogy a Treyarch társvezetője, Dan Bunting korábban szexuálisan zaklatta a stúdió egyik alkalmazottját, így Bunting 18 évnyi szolgálat után távozott a stúdió kötelékéből.

A Wall Street Journal számolt be róla, hogy valamikor 2017-ben egy éjszakai italozás után szexuálisan zaklatta női munkatársát a Treyarch társvezetője, Dan Bunting. Az eset jelentve lett, és 2019-ben belsős vizsgálat indult Bunting ellen, amit az Activision HR-osztálya végzett el. A vizsgálat végén arra jutottak, hogy ki kell rúgni a Treyarch társvezetőjét, azonban Bobby Kottick, az Activision Blizzard CEO-ja állítólag közbenjárt Bunting érdekében, akit így végül nem távolítottak el a pozíciójából.

A kiadónál zajló szexuális zaklatások ügyében nemrég oknyomozást indított a Wall Street Journal szerkesztősége, akik belsős információk alapján lehozták az eltusolt esetről szóló írásukat. Ebből az is kiderült, hogy miután az ügyről érdeklődtek, azt a választ kapták az Activison szóvívőjétől, hogy azért nem rúgták ki a Treyarch vezérét, mert végül fegyelmi intézkedéseket eszközöltek az esetében.

A WSJ cikke után azonban Bunting úgy döntött, 18 év után inkább elhagyja a Call of Duty: Black Ops-epizódokért is felelős csapatot.

A lap állítása szerint ráadásul a szexuális zaklatások nem csak a Blizzardon belül okoztak problémát, és a nők szexuális zaklatása és rossz bánásmódja széles körben elterjedt a vállalatnál.

Példaként említik, hogy a Sledgehammer Gamesnél egy női alkalmazottat állítólag egyik kollégája, Javier Panameno 2016-ban és 2017-ben is többször megerőszakolt, de ezt az ügyet sikerült peren kívül rendezni.

Ráadásul a WSJ által összegyűjtött bizonyítékok arra utalnak, hogy Bobby Kotick tudott a vállalat számos ügyéről, és segédkezett azok eltusolásában. 

10.
10.
markoci555
mi volt itt hogy a fele komment eltűnt?
9.
9.
csongor1996
#6: Sauce?
Kétlem, hogy előjáték közben már nem mondhatsz nemet, a másik nyugodtan megerőszakolhat, hisz aláírtad.
8.
8.
Extol
#7: Igen de az ottani normával az ottaniak tisztában vannak.
7.
7.
Rókalesőcipő
Azt azér tudni kell, hogy ezekben az országokban ha csak megdicsérsz egy kolleginát mert csinos, már abból is zaklatási ügy lesz.
6.
6.
Ooorky
#2: Svédországban erre van hivatalos formanyomtatvány, ha mindkét fél aláírta utólag nincs visszaút.
2.
2.
Stig
Azzal kezdeném hogy elítélek mindenféle bántalmazást és zaklatást, de ezeket a híreket elég szkeptikusan tudom csak fogadni... Az irodai tapasztalataim eddig azt mutatták, hogy a bulizós női tagok általában igencsak kelletik magukat és legjobb jóindulattal sem lehet visszafogottnak mondani az öltözködésüket. Igazából irodába sem illik amit sokan művelnek. Ilyenkor ha egy nő elmegy a fiatal cégtulajdonossal éjszakai italozni, akkor kb mire is lehet számítani? Örök barátságot fognak kötni, vagy átbeszélik a gyerekkori titkaikat? :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...