Jelentős változások jönnek a Battlefield-sorozatnál

  • Írta: fojesz
  • 2021. december 3.
  • Bejelentés
Link másolása
Az Electronic Arts komplett Battlefield-univerzumot építene a jövőben, és változások várhatóak a DICE menedzsmentjében is: a Battlefield-sorozat irányítását például a Respawn vezetője, Vince Zampella veszi át.

Jelentős változások várhatóak a Battlefield-sorozat háza táján, amiért mostantól a Respawn Entertainment vezetője, Vince Zampella felel az egyéb teendői mellett. Ezzel párhuzamosan a DICE vezetője, Oskar Gabrielson elhagyja a fejlesztőcéget, a helyét pedig Rebecka Coutaz veszi át.

Zampella ennek apropóján adott interjút a GameSpotnak, amelyben elárulta: az Electronic Arts egy több játékra épülő, komplett Battlefield-univerzumot szeretne felhúzni, amely egyetlen közös világban játszódik, egymáshoz kapcsolódó karakterekkel, történetekkel, "a játékossal a főszerepben". A cél az, hogy a Battlefield a lehető legváltozatosabb formában és különféle üzleti modellek mentén érje el a játékosokat, így nem meglepő, hogy ennek a törekvésnek a része a Battlefield Mobile, de a Ripple Effect is belevágott egy új projektbe a témában, míg Marcus Lehto új csapata a világépítésre koncentrál majd.

Zampella leszögezte: ezeknek a törekvéseknek nem az a célja, hogy leváltsák a Battlefield 2042-t, inkább közösen bővítenék és javítanának a játékon Az FPS rajtja nem sikerült a legjobban, de a készítők folyamatosan dolgoznak rajta: a minap megjelent a legutóbbi patch, ezt pedig hamarosan - még ebben a hónapban - egy újabb követi majd. Aggodalomra semmi ok, a klasszikus ponttábla is visszatér az ígéretek szerint.

Eközben a tartalmi bővítés is terítéken van: szintén decemberben érkezik majd a limitált ideig elérhető lehetőség, amivel 64 fős formában is elérhető lesz a Conquest és a Breakthrough a PC-, a PS5- és az Xbox Series X/S-tulajok számára, emellett jövőre érkezik az első extra pálya, az Exposure, méghozzá az első évad társaságában, ami egy új specialistát, valamint további járműveket, fegyvereket és kiegészítőket ígér.

Ezzel párhuzamosan a DICE ismét magára haragította a rajongókat egy kicsit, a legutóbbi patch révén ugyanis kiderült, hogy hamarosan egy Mikulás-köpenyt is feloldhatunk majd Pyotr Boris Guskovsky számára - többek között. A játékosok szerint az ilyesmi nem fér össze a Battlefield komor, háborús körítésével, azonban a készítők később igyekeztek megnyugtatni mindenkit: mint írták, az ünnepi kiegészítőket a Portal különleges játékmódjaihoz szánták, vagyis azok nem lesznek elérhetőek a klasszikus játékfajtákban.

1.
1.
Balu1989
Ezt a játéknak nevezett valamit még árusítani sem lenne szabad.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...