Leállnak a Halo-játékok Xbox 360-as szerverei

  • Írta: szlav
  • 2021. december 15.
  • Gyászhír
Link másolása
Jövő januárban véget ér egy korszak, a 343 Industries lelövi az Xbox 360-as Halo-játékok online szervereit. Szerencsére azért nem kell lemondanunk teljesen a többjátékos módokról, pár cím ugyanis megússza a nyugdíjaztatást.

Két konzolgenerációval a hátunk mögött sajnos elkerülhetetlen volt, hogy a 343 Industries és a Microsoft bezárja az Xbox 360-ra készült Halo-játékok online szervereit. A stúdió közleménye szerint a korábban tervezett decemberi időpont helyett 2022. január 13-án áll le a Halo 3, a Halo 3: ODST, a Halo: Reach, a Halo: Combat Evolved Anniversary és a Halo 4 online támogatása, így ezekkel a címekkel nem játszhatunk már több multiplayert Xbox 360-on vagy (a visszafelé kompatibilitásnak köszönhetően) az újabb konzolokon.

Mindez azonban nem teljesen igaz, a leállás ugyanis csak a standalone címeket érinti - a The Master Chief Collection részeként továbbra is életben maradnak az online funkciók. A 343 leírása szerint az MCC-ben újraalkotott vagy remasterelt címek egy különálló, modern rendszert alkalmaznak, így ezeket a verziókat nem érinti a lezárás. Hasonló a helyzet a Halo Wars esetében is: az eredetileg Xbox 360-ra tervezett stratégiai játék sem veszíti el a kooperatív és többjátékos módjait.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...