Rajtra kész a next-gen Assetto Corsa Competizione

  • Írta: Shifty
  • 2022. február 23.
  • Videó
Link másolása
Megérkezett az Assetto Corsa Competizione next-gen változatának utolsó előzetese, ami a holnap megjelenő PlayStation 5-ös és Xbox Series X/S-es áitratokat vezeti fel.

A 505 Games és a Kunos Simulazioni még a tavalyi Gamescomon jelentette be, hogy az újgenerációs konzolok erejét kihasználva egy kifejezetten azokra szabott változatot is megjelentetnek az Assetto Corsa Competizionéből. A next-gen verzió 2022. február 24-én, azaz holnap jelenik meg, és azok, akik PlayStation 4-en vagy Xbox One-on rendelkeznek a játékkal, ingyenesen beszerezhetik a felturbózott kiadást.

Főleg a játék látványa ugrik majd nagyot előre, hiszen a két újgenerációs konzol erejét kihasználva 4K-s felbontást kapunk és 60 fps-t. Emellett a már meglévő járműfelhozatal is kibővül, ugyanis csatlakozik a választékhoz a BMW M4 GT3, amivel már 25 különböző GT World Challenge-autó közül válogathatunk. Mindegyik aszfaltszaggató benzinzabáló teljesen szabadon személyreszabható lesz, továbbá a különböző finomhangolásokat is kedvünk szerint intézhetjük.

Természetesen most is lehetőségünk lesz egymagunk küzdeni a végső trófeáért, futhatunk majd sprint- és endurance-futamokat, de akár a 24 órás Spa-i versenyt is kipróbálhatjuk. Ha ez nem lenne elég, akkor ott a multiplayer mód, ahol egyszerre 30 játékos feszülhet egymásnak.

3.
3.
crytek
Elég jó verseny csomagot dobott össze a humble

€11.93

Automobilista
Automobilista 2
Assetto Corsa Ultimate Edition
Assetto Corsa Competizione
rFactor 2
NASCAR Heat 5
Drift21

https://www.humblebundle.com/.../ultimate-racing-sim-bundle
2.
2.
cobrausa24
#1: Én úgy tudom, hogy az igazi pilóták is ezt használják gyakorlás képpen, akik a GT3 versenyeken vesznek részt a Blancpain szérián. Gondolom nem lehet azért véletlen, hogy akkor ilyen szintűre sikeredett a játék.
Személyesen nekem nincs összehasonlítási alapom a valósággal, mert nemhogy GT3-as, de semmilyen más autót nem vezettem eddig :) De a visszajelzések azt mondják, hogy igen csak komoly a játék és hajaz arra, hogy életszerűen adja a visszajelzéseket a játékosnak.

Én is játszottam vele (sajnos még csak Playstation 3 controllerrel tudtam kipróbálni), de lehet benne mesterséges intelligencia nehézséget állítani benne, finomhangolni az autót a leszorító erőkkel és hasonlókkal, illetve lehet például ABS-t, Traction Control-t és ha jól emlékszem Stability Control-t is állítani különböző szinteken, de ez az utóbbi, tehát a Stability Control már egyfajta plusz a játékban, ami a valóságban nincs. Szóval ezekkel lehet kicsit módosítani a játékmenetet és az irányítást, hogy bele tanuljon az ember. A sima Assetto Corsa-nál is és ennél is az van, hogy külön kell időt szánni a beállításokra, legalábbis ami az irányítást illeti, de kényelmesen van megcsinálva. Sőt, belső nézetben (talán külsőben is) lehet állítani a kamera magasságát, ami az utazómagasságnak felelne meg, de a fizikát nem befolyásolja, csak a szemünkhöz igazíthatjuk, hogy hogyan volna kényelmes a vezetés. A látószöget is lehet állítani benne.

Elég sok minden van benne. Külön dicsérik a hangokat benne (egyébként én is), mert valami veszett jó lett, mind részletességben, mind hangzási minőségben. Ennél jobbat még nem hallottam más szimulátorokban sem.

Az én javaslatom az, hogy mindenképp érdemes kipróbálni a játékot annak is, aki nem játszik kifejezetten szimulátorokkal, de ez nekem a kedvencem a GT3-as játékok közül, bár a sima Assetto Corsa-ban is vannak GT3-as autók, de a Competizione-ben sikerült sokkal kifinomultabban megcsinálniuk igazából mindent (DLC-vel vannak GT4-es autók is). A pályák részletessége és pontos másolata szintén sokat dob rajta és igyekszik visszaadni a valóságban is tapasztalható kanyarokat ahogy hallottam hírét. Tényleg érdemes kipróbálni a játékot.

Dirt Rally-t lusta voltam igazából elővenni, pedig meg van a játék, szóval ahhoz képest nem tudom megmondani, hogy mennyire játszható vagy nem. Én ABS és Traction Control nélkül nyomom az AC-t... na, úgy aztán tényleg izgi :D
1.
1.
crytek
Ez mennyire szimulátor? Diry Rally szintü, mert akkor kb jászhatatlan számomra
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...