Darth Maul nélkül jön az Obi-Wan-sorozat

  • Írta: Shifty
  • 2022. március 15.
  • Cooltúra
Link másolása
A The Hollywood Reporter több egymástól független forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy Darth Maul biztosan nem szerepel majd az Obi-Wan Kenobi-sorozatban, ugyanis végül kiírták a történetből.

Ugyan a május 25-re datált Obi-Wan Kenobi-sorozat rengeteg ismerős arcot vonultat majd fel, a Star Wars-rajongók egyik nagy kedvence, Darth Maul biztosan nem lesz közöttük. A The Hollywood Reporter ugyanis arról számolt be, hogy Obi-Wan egyik fő ellenfele várhatóan nem jelenik meg a sorozatban. A magazin több forrásra hivatkozva állítja, az eredeti tervek még arról szóltak, hogy nem csak a karakter tér vissza, mint a sorozat főgonosza, de a Baljós árnyakban a Darth Mault alakító Ray Park is aktívan készült már, hogy ismét eljátssza a karaktert.

Végül a forgatókönyvírók és a kreatív szakemberek úgy döntöttek, hogy átalakítják a sorozat eredeti koncepcióját, így végül nem Darth Maul lett a főgonosz, hanem sokan mások, köztük Darth Vader is. Állítólag 2020 elején még az előgyártási munkálatok is leálltak, ugyanis a Lucasfilm elégedetlen volt Hossein Amini forgatókönyvével, valójában azonban a kényszerszünet mögött más okok is meghúzódtak. A hatrészes sorozat rendezője, Deborah Chow ugyanis a The Mandalorian alkotóinak, Dave Filoninak és Jon Favreau-nak is megmutatta a forgatókönyvet, akik aggodalmukat fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy az Obi-Wan-sorozat sok helyen hasonlóságot mutat Din Djarin történetével. Igaz, ekkor még szó sem volt Darth Vader bevonásáról, hiszen a történetben fontos szerepe volt Darth Maulnak. Azonban Filoni és Favreau aggodalmai eljutottak a Lucasfilm vezetőjéhez, Kathleen Kennedyhez is, aki úgy döntött, szüneteltetni kell a projektet.

Joby Harold személyében új forgatókönyvírót kapott a sorozat, közben pedig kiválasztották, ki alakítja majd az ifjú Skywalkert, de végül egyetlen jelenetet sem forgattak le vele. Ezalatt Ray Park aktívan készült a szerepre, részt vett a kaszkadőrképzésen, illetve jeleneteket is forgattak már vele, bár egyes források szerint ezek csak próbafelvételek lehettek. A színész azonban végig azt hitte, hogy visszatér Darth Maulként.

Végül Mault teljesen kiírták a történetből. A The Hollywood Reporter beszámolója szerint Filoni volt az, aki kitalálta, hogy végül hogyan hozzák be a történetbe Darth Vadert, illetve neki köszönhetően került be a Grand Inquisitor is, akit a rajongók a Star Wars: Rebels című sorozatból ismerhetnek - ami egyébként szintén Filoni munkája.

Közben az egyik Lucasfilm-forrás szerint Darth Maul visszatérése sosem volt kérdés, ráadásul Park sem volt ott a forgatásokon, illetve az ifjú Skywalker szerepére új gyerekszínészt szerződtettek.

Bármi is az igazság, az már majdnem biztosnak mondható, hogy rajongók egyik kedvenc karaktere biztosan nem szerepel majd a sorozatban, amit a Disney+-on lehet követni.

1.
1.
n_csacsi
Értem én, hogy a maradék jedik felkutatása és kiírtása a cél és emiatt kellenek az inkvizítorok, de szívesen megnéztem volna élőben is átültetve azt a részt a Rebels-ből (ha jól emlékszem, hogy abban volt benne), amikor összecsap Maul és Kenobi.
Értem azt is, hogy Anakin a fő rivális, de szerintem a 6 rész alatt nem fogjuk őket harcolni látni, bár ne legyen igazam!
Remélem a 2. évadban -ha nem kaszálják el- fel fog tűnni Maul is!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...