Egy AI YouTube-videók segítségével tanult meg minecraftozni

  • Írta: RangerFox
  • 2022. június 28.
  • Érdekesség
Link másolása
Az OpenAI által fejlesztett AI 70 ezer órányi YouTube-videó elemzésével tanult meg a Minecrafttal játszani.

Az OpenAI cég élen jár a mesterséges intelligencia területén. Megalkottak egy úgynevezett VPT (video pre-training) algoritmust, mely segítségével a neurális háló képes videóanyagok nézésével tanulni. Ezt felhasználva 70 ezer órányi Minecraft-videót nézettek meg az AI-jukkal, mely végére az egészen elképesztő szinten tudott játszani a Minecrafttel. Az eddigi mesterséges intelligencia-példákkal ellentétben, melyek a Minecraft egy speciális változatát használták, az OpenAI megoldása ugyanazt a verzióját használja a játéknak, melyet a játékosok is. Ez óriási előrelépés ezen a szakterületen.

A neurális háló azonnal képes volt alapvető akciókat végrehajtani a játékban, ilyen volt például a mozgás, favágás, építés, evés, főzés, vadászat vagy épp az úszás. A tanuláshoz természetesen nem volt elég a nyers videófelvétel, minden egyes akciót, ami a videóban látható, fel kellett címkézni, hogy ez alapján képes legyen a neurális háló logikus következtetéseket levonni abból, mit is kell csinálnia a játékban, illetve az egyes interakcióknak milyen következményük van. Ha érdekel bővebben a téma, látogass el az idevágó blogposzt oldalára!

1.
1.
markoci555
erről szívesen megnéznék valami pártíz perces szórakoztatóbb videót amiben végigvezeti az egészet, bukásokkal, hibákkal együtt, legtöbb "tudományos" videós akit nézek, ha programozásra kerül a sor, iszonyat hamar átugorják arra vonatkozva hogy unalmas lenne, pedig legtöbbször érdekelne nem csak az alapja, de mi hogyan állt össze stb.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...