47,800 embert foglalkoztat az amerikai játékipar

  • Írta: fojesz
  • 2007. június 29.
  • Érdekesség
Link másolása
A Game Developer Census legfrissebb felmérése szerint Észak-Amerikában 47,800 profi hozzáértőt foglalkoztat a játékipar közel hatszáz cégen belül.
A Game Developer Census legfrissebb felmérése szerint Észak-Amerikában 47,800 profi hozzáértőt foglalkoztat a játékipar közel hatszáz cégen belül.

A többség (39,700 ember) az Egyesült Államokban dolgozik, míg a maradék 8,100 személy Kanadában keresi kenyerét. Érdekesség, hogy az USA három top államában található meg a legtöbb fejlesztő: az Államokban dolgozó emberek 46 százaléka Kaliforniában, Washingtonban vagy Texasban szorgoskodik. A felmérésben csak a fejlesztők számát becsülték meg: a marketingesek, szerződéskötők és más hasonszőrű melókat űző személyek kimaradtak a számolásból - habár körülbelül 15 ezren lehetnek.
7.
7.
nicknamemd
Mit akartok Magyarország mindig le volt maradva vagy kb 100 évvel és ezen nem segített az informatika terjedése sem de nembaj rohadtjó grafikusaink vannak viszont (mármint a játékiparban)!
6.
6.
Guppi
És csak karácsonykor vannak game reklámok! Ez is szörnyű! Inkább reklámozzák a lábgombát meg a providentet! :((
5.
5.
majoros25
jajaj meg amikor egyszer a sajtóba kerűlnek a gamek akkor meg csak arról tudnak dumálni hogy kit ölt meg egy játék vagy milyen rossz hatással van az emberre fújj !!! :(
4.
4.
Shagy
egyetértek az előttem szólókkal!!mi játékosok még mindig levagyubk nézve az emberek szemében,de lassan elkezdődött a fejlődés nálunk is....túl lassan :(
3.
3.
huszti
air 2: ja...pedig, hozzáértéssel és szerencsével sok pénzre tehetsz szert...
2.
2.
air 2
Nálunk meg még mindíg az a szlogen hogy:A faszé játszol,mikor növöd már ki.Ebből nem élsz meg!...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...