Bob Iger nagy változtatásai a Disney-nél további leépítésekhez vezethetnek

Link másolása
Bob Iger visszatérésével a Disney a televíziós üzletágak összevonását és a marketingrészleg átszervezését tervezi, ami újabb elbocsátásokhoz vezethet.

Alig egy nappal a második vezérigazgatói ciklusa után, Bob Iger tavaly novemberben közölte a dolgozókkal, hogy a vállalat kulcsfontosságú részeinek átszervezését tervezi. Elmondta, hogy az előző illetékes, Bob Chapek ötleteivel nem értett egyet, ezért néhányat vissza is von. Ma már azonban kezd világossá válni, hogy mit is ért az új vezérigazgató átszervezés alatt. Úgy tűnik, hogy a változásokkal együtt elbocsátások sorozata kezdődik majd meg a Disney berkeiben.

A Deadline cikke szerint a Disney azt fontolgatja, hogy megerősíti a különböző televíziós részlegeit, valamint összevonná a marketingszegmenseket egy nagyobb kezdeményezés részeként. Ezzel arra törekedne, mint minden valamire való cég: csökkentené a kiadásokat és növelné a bevételeket. A hírek szerint a Disney azt a tervét is megvalósítja, hogy feloszlatja a Disney Media and Entertainment Distribution részlegét (DMED) - ami a Disney reklám- és tartalomgyártását, valamint a streaming ágazat egyéb részeit is felügyeli.

A Deadline azt is megírta, hogy ennek az egész újításláncnak a célja, hogy eltávolodjanak a Chapek-korabeli önuralomtól. Jelenleg nem világos, hogy mi lesz a DMED megmaradt vezetőivel, de azt már tudjuk, hogy a kirendeltség feladatait a vállalat más részei veszik majd át. 

Azt sem tudni még pontosan, hogy a Disney hogyan változtatná meg a Disney Television Stúdiót, ami a 20th Television, a 20th Television Animation, az ABC Signature, az FX Productions, a Searchlight Television és a Walt Disney Television Alternative részlegekből áll. Mivel rengeteg tagot számlál ez a része a márkának, ezért annál nehezebb újításokat bevezetnie a vezérigazgatónak - mármint leépítés nélkül. Bármilyen lépés, ami a televíziós részlegeket még közelebb hozná egymáshoz, valószínűleg további elbocsátásokat jelentene.

1.
1.
KopyAti
Az óriás cégek legnagyobb rákfenéje a vízfej effektus, így ezt a lépést jónak gondolom.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...