Így nézett ki a 2001-es, azóta törölt Gyűrűk ura-játék

  • Írta: zoenn
  • 2023. május 8.
  • Videó
Link másolása
Huszonkét évvel ezelőtt a Troika Games egy The Lord of the Rings-játékon dolgozott a Sierra megbizásából. A 2D-s szerepjátékot sajnos idő előtt elkaszálták, de az egyik fejlesztő jóvoltából most belenézhetünk.

Az alábbi elveszett Gyűrűk ura-játék izometrikus nézőpontot használt, mint az akkori RPG-k többsége. Előre renderelt háttereken irányíthattuk karaktereinket, a 2001-es cim az Arcanum engine-jét használta

A Troika egykori fejese, Timothy Cain szerint a Sierrának nagyon tetszett a projekt, de végül nem lett belőle semmi, mindössze egy demót ért meg a játék. Két évtized távlatából talán sok rajongót érdekel, hogy miről maradtak le.

3.
3.
Extol
Hangulatos lett volna, akkoriban szinte minden újdonságként hatott. A millenialista korosztály sajnos sosem fogja megtudni milyen volt az évezredforduló körül 98-2003 játékosként. HATALMAS volt, hatalmas kis túlzásokkal korszakalkotó címekkel. Aztán már kb 2005-től már folytatások, 2012-től újrakiadások, remake-ek és lényegében a nagy semmi.
2.
2.
csoki0619
#1: Pedig készült játék az első könyv alapján, ki is játszottam. Nem volt rossz próbálkozás. Frodo, Gandalf és Aragorn között urgált a játékmenet. Kicsit fapados volt már az akkori időkhöz mérten is, de a hangulat elvitte a hátán, bár ez jobban követte a könyveket mint a filmek. Benne volt Bombadill Toma is. :)
1.
1.
markoci555
demónak is erős nevezni... de 4:12-nél mit mond? Sierra behúzta és ők akarták megoldani, semmi nem lett belőle? ennyi? elég kevés infó, Sierra-tól kellett volna még kérdezgetni, mert filmek után szerintem lett volna kereslet rá, akár hozzácsaphattak volna egy új/alternatív szálat, amiben a már korrupt szereplők visszafordulnak, hogy megállítsák a szövetséget
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...