Egyre valószínűbb, hogy remake-et kap a Resident Evil 5 is

  • Írta: szlav
  • 2023. október 4.
  • Pletyka
Link másolása
A Capcom sikert sikerre halmoz a korábbi Resident Evil-játékok újrázásával, a Resident Evil 4 után azonban vízválasztóhoz érkeztek. Habár az ötödik rész igen megosztó volt, egyre több jel mutat arra, hogy az afrikai kaland is megkapja a maga vérfrissítését.

Mivel a Resident Evil 2, 3 és 4 teljesen újjáépített modern kiadásai remekül sültek el, abszolút érthető (és örömteli) tény, hogy a Capcom nem hagyja abba egyhamar a remake-cunamiját. A japán játékgyártó már korábban kérdőívben is megkérdezte a rajongóit, hogy melyik epizódokat látnák még szívesen újjáépítve - nyilván sok szavazatot kapott a közösségkedvenc Code: Veronica is, de a magától értetődő cím az egyenesági folytatás, a Resident Evil 5 lenne.

Az ötödik számozott epizód azonban gyakorlatilag a megjelenése óta igen megosztó a rajongók körében. A történet Chris Redfieldet és Sheva Alomart követi Afrikában, a két BSAA-ügynök pedig az Uroboros névre keresztelt vírust és Albert Weskert üldözi egy Zs-kategóriás akciófilmbe illő sztorin át. A franchise történetében ez volt az a pont, amikor a Resident Evil egy ideig megszűnt túlélőhorrornak lenni, és átcsapott bugyuta akciózásba - ez a későbbi Resident Evil 6-ban csúcsosodott csak ki igazán.

De ahogy azt említettük, a kooperációt és az izgalmas akciót előtérbe helyező cím így is sokak kedvence lett, és úgy tűnik, hogy a Resident Evil 4: Separate Ways DLC-vel a Capcom is alaposan megágyazott az ötödik résznek. Anélkül, hogy különösebb spoilerekbe bocsátkoznánk, eláruljuk, hogy az újrázásban Albert Wesker az eredetinél lényegesen nagyobb szerepet kap Ada Wong melléksztorijában, és ahogy azt a rajongók Redditen is kiszúrták, a napszemüveges gonosztevő egy-egy elejtett mondattal, illetve utalással elég alaposan megágyaz a Resident Evil 5-nek.

Ti örültök annak, hogy jó eséllyel a Resident Evil 5 kerül legközelebb újrázásra, vagy szívesebben látnátok felújítva valamelyik másik mellékszálat vagy előzménytörténetet?

12.
12.
sumblinker
Én se tudtam rá Resiként tekinteni soha. Fura, hogy az első rész vagy a Code Veronica helyett ezt remake-elik.
11.
11.
KratoS
Gatya rész volt. Nálam itt tört el valami a Rezikkel kapcsolatban. Mert hogy annak nem lehet hívni.
10.
10.
Doomsayer
Nem azt mondom, hogy rossz lett volna, vagy valami, de a mai napig jó kérdés, hogy miért volt Resident Evil a címe. Igazából tényleg nem egy katasztófa a játék. Van egy-két QTE videó, ami borzasztóan rosszul jött ki már akkor is, nemhogy most, de ezeken felül szerintem a mai napig lehetne játszani az eredetit is. Aztán tőlem megcsinálhatják újra nyugodtan, biztos meglesz a vevő táboruk, viszont nekem az ilyenek max egy-két-három darab ilyen nagyon jó Digital Foundry, vagy más összehasonlítós youtube videót érnek csak meg - de azokat legalább szívesen megnézem tényleg.

Amúgy meg az van nálam is, amit crytek mond az 1-esben: a Code Veronica-nak lenne is értelme meg érdekelne is remake szinten - de olyan módon, mint a REmake2 és nem mint a REmake3. Addig is még Xbox Live Gold-ban volt az X360-as Code Veronica, szóval 720p módon azért megy a Series X-en is bármikor az eredetinek a HD-re maszatolt verziója. Ezen túl meg számomra a REmake4 is max majd csak minden DLC-vel együtt ilyen max 15€-ért jelentene vásárlást, de őszintén szólva nagyon kérdéses, hogy ennyit is kiadnék érte. Akkor már inkább egy Alan Wake 2 Deluxe Edition-re esett a választásom, ami 70€ Epic-en és benne van a DLC pass is és nem pont egy Resident Evil-nek nevezett Gears of War cucc érdekel ebből a horror-lövölde kínálatból.
9.
9.
GAMEROD
Nem volt egy emlékezetes rész se sztoriban, se helyszínekben.
8.
8.
LANDI
A Resident Evil első részét nem akarják remakelni?
7.
7.
Bencsik Dávid
Régi nagy kedvenc volt, 360-on coopba ketten nagyon nagy élmény volt, a eddigi resi Remake-ek nagyon jól meg csinálták, én örülnék ha az 5 is ki jönne
6.
6.
Nothing
Ez a "bugyuta akciózás" kissé sértő, tekintve, hogy sokunk kedvencéről beszélsz, gyakorlatilag lehülyézve mindenkit, akinek tetszett és jól szórakozott vele...
5.
5.
xsbrx
A Code Veronica jó kis felvezetés lenne a remakelt Weskerhez, hogy jobban kidolgozzák a Chris-szel való közös múltjukat.
Ha pedig Resi 5 remake akkor remélhetőleg jobban összefűzik a sztoriszálakat pláne hogy az újabb Resi játékokban bőven hozzáadtak a lore-hoz (pl Wesker children, Spencer stb). Illetve gameplaynek se ártana egy kicsit több horror.
4.
4.
nemfontos
Emlékszem anno egy csapat buta őrült azon nyavajgott hogy fehér ember ló le benne negereket. Cseppet sem zavarta őket hogy Afrikában játszódnak az események. :)

Egyébként egész jó játék volt a túltolt akció ellenére is.
3.
3.
Yanez
Az újak közül ez a rész tetszett a legkevésbé, de mivel még PS3-on toltam ki, az pedig még amőba koromban volt, így talán megérne mégegy kijátszást, ha majd lesz remake.
2.
2.
JinjeR
Én nagyon szeretem ezt a részt is,de egy Code Veronica-nak Zero-nak vagy az első résznek jobban örültem volna.
1.
1.
crytek
Számomra az egyik legjobb rész és egyben a legtöbbször végigjátszott is. Nem volna rossz kicsit szebb kivitelben de amondó vagyok ezt már felesleges mokolni. Ott van a Code Veronica arra ráférne
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...