Call of Duty 4 - minden, amit a bétáról tudni kell

  • Írta: fojesz
  • 2007. augusztus 9.
  • Korai verzió
Link másolása
Az Infinity Ward egy raklapnyi információval lepte meg a rajongókat és a sajtót a közelgő többjátékos bétatesztet illetően, mely Xbox 360-on lesz esedékes.
Az Infinity Ward egy raklapnyi információval lepte meg a rajongókat és a sajtót a közelgő többjátékos bétatesztet illetően, mely Xbox 360-on lesz esedékes - pontos dátumot még mindig nem tudunk mondani.


Mik azok a tapasztalati pontok?

Játék során egyes küldetések, feladatok, fragek után tapasztalati pontokat kapnak a játékosok, mely kis sárga számok formájában jelennek meg a képernyőn. A kapott pontok mennyisége függ a játékmódoktól, az egyre több pont pedig egyre magasabb rangot jelent. A bétateszt folyamán megszerzett rangot a tesztelők nem vihetik majd át a végleges játékba.


Van a játékban beépített Party System?

Igen! A menüben az Xbox Live opciót választva kereshetsz rá meccsekre, hogyha pedig haverjaiddal együtt akarsz játszani, ugyanitt a Party Invite lehetőséget válaszd! Csatlakozhatsz olyan játékba is, ahol éppen barátaid játszanak: ezt a barátlistádban a Gamertag-jükön keresztül teheted meg.


Milyen fegyverek próbálhatók ki a bétában?
  • Kiegészítők: ACOG Scope, gránátvető, Grip, Red Dot Sight, Hangtompító
  • Grántok: Flash, Füst, Repesz
  • Mesterlövészpuskák: Dragunov SVG, M21, M40A3
  • Shotgun: W1200
  • Gépfegyverek: Mini-Uzi, MP5, Skorpion
  • Pisztolyok: M9, M1991.45, USP.45
  • Támadó fegyverek: AK-47, G3, M4 Carbine, M16A4
  • Golyószórók: M60E4, M249 S.A.W., RPD


Lesznek kasztok a játékban?

Igen. Bizonyos rangtól kezdve akár saját kasztokat is létrehozhatsz magadnak, ahol teljesen te alakíthatod ki fegyverzetet és felszerelést a saját játékstílusodnak megfelelően, addig azonban az alapkasztok közül válogathatsz, melyek a következőek:
  • Assault (M16A4 vagy gránátvető, M9, Stopping Power, Extreme Conditioning, Frag vagy Stun gránátok)
  • Demolitions (W1200, M9, RPG-7 x2, Sonic Boom, Extreme Conditioning, Frag/Smoke)
  • Heavy Gunner ( M249 S.A.W., USP.45, Stun x3, Juggernaut, Deep Impact, Frag)
  • Sniper (M40A3, M9, Flash x3, Stopping Power, Deep Impact, Frag)
  • Spec Ops (MP5, USP.45, C4 x2, Sonic Boom, Steady Aim, Frag/Flash)
Vannak még úgy nevezett Perk-ek is, melyeknek három fajtája létezik: játék előtt természetesen csak egyet választhatsz a következő "csomagokból":
  • 1#: Bomb Squad (fel tudja kutatni az ellenséges bombákat), két C4-es, két Claymore, két RPG-7, három speciális gránát
  • 2#: Juggernaut (több életerő), Sleight of Hand (gyorsabb újratöltés), Sonic Boom (nagyobbakat sebeznek a robbanóanyagok), UAV Jammer
  • 3#: Deep Impact (mélyebbre hatolnak a golyók a falfelületeken), Extreme Conditioning (sprint), Last Stand (halál előtti pisztoly kibiztosítás), Martyrdom (halál előtt még gyorsan elhajít egy gránátot), Steady Aim (pontosabb lövések)


Milyen játékmódokat kapunk a bétában?

A bétában négy játékmód lesz kipróbálható: Free-for-All (6-12 játékos, maximális pontszám: 300, fragenként 5 tapasztalati pont), Team Deathmatch (6-12 játékos, max. pontszám: 750, 10 TP/frag), Team Objective (6-12 játékos, max. pontszám: 150, 5 TP/frag) és Team Tactical (4-6 játékos, max. pontszám: 500, 10 TP/frag).


A pályákról mit lehet tudni?

Három pálya került a bétába: az Overgrown egy begazosodott, vidéki orosz terület, mely a mesterlövészek számára tartogat magában remek lehetőségeket. A Vacant helyszínéül egy elhagyatott orosz irodaház szolgál: a pálya igazi ízét a parázs tűzharcok jelentik majd a folyosókon. A Crash csapatos játékmódokra kihegyezett pálya, ahol egy sivatagi falu közepére egy Sea Knight helikopter zuhant.


Hogy kerülhetek be a bétatesztre?

Először is rendelkezned kell egy Xbox 360 konzollal, majd pedig - ha elmúltál 18 éves - szabad a jelentkezés a tesztre. A bétateszt először az Egyesült Államokban fog kezdődni. A klienst az Xbox Live-on keresztül töltheted majd le.


További hasznos információk

A bétakliens 1,7 gigabájton terpeszkedik, de nem árt, ha a merevlemezeden van két gigabájtnyi szabad hely. A bétában sem osztott képernyő, sem System Link, sem pedig kooperatív mód nem lesz. Visszajelzéseket a készítőknek a charlieoscardelta.com-on küldhetsz. Végül pedig nem szabad elfelejteni: a teszt idején elérhető verzió még nem a végleges Call of Duty 4-et mutatja be - ez egy bétaváltozat!
21.
21.
babypapi
mind szép és jó csak végre jönne már ki :) mikor is lesz az a nevezetes dátum?? addig meg lassan itt az új MOHAA addig lehet azzal eltölteni az időt:)
20.
20.
dragongrass
Figyelmetlen voltam, benne van a cikkben.
19.
19.
dragongrass
A bétával kapcsolatban egy fontos információ lemaradt.



"The Beta will begin in the United States. We're still finalizing what territories it will be available in, so please check back in for updates." Ennek tükrében kehet, hogy feleslegesen rajongunk ennyit, mert i csak másodlagos (harmad, negyed...) gamerek vagyunk.



/forrás: http://www.charlieoscardelta.com/beta.php?tab=mo##qid83 /
18.
18.
Rave24
Az meg a másik, hogy inkább játszok PC-n s PS 3-on a CoD 4gyel, minthogy fizessek a Live-ra, és megint ez a qrvinyek Míkrószósz pénzele le a kiadót és a fejlesztőt hogy csak X360ra adja ki a bétát. Reméljük hogy jobb lessz mint az eddigiek.
17.
17.
dopti18
"de sztem a II. világháborus hangulatot nem fogja visszaadni.."



Remélem is h nem adja... adja vissza inkább jelen korunk háborújának hangulatát :)



btw AKAROM most! PC re!! wáááá xD
15.
15.
Mr.BEAN
25: ezt hogy érted? 90%??? ha nem moddolt a gépe akkor is vagy mi??? ezt most nem vágom..
15.
15.
Mr.BEAN
14.
14.
shadow16
COD 4 bétának az eredméyn az lesz hogy egy csomo embert kitiltanak az xbox liverol. magyarok 90%-át. Halo 3 bétánál is ez volt
13.
13.
huszti
Mekkora szopacs lenne, de mekkora. Veszik fel a bétatesztet az újságírók, és 3ledes lesz a gép. Uhf:D



Egyébként, én is orbitális game of the year szagot érzek. De a BioShock még megverheti.
12.
12.
fojesz
Általában azokat a platformokat vesszük fel ilyenkor, amelyikről szó van a hírben. Nem tehetünk róla hogy PC-n vagy PS3-n nincs bétateszt..
11.
11.
Mr 14
mé nincs fönn a platformnál h PS3 meg PC?? tudtommal azokra is kijön....ja!hogy ennek az X-es oldalnak büdös kiírni a PS3-at vágom....
10.
10.
Mr.BEAN
egyébként nagyon game of the year szagot érzek megint a codban.. ti nem?
9.
9.
Mr.BEAN
fizecc a livért de meg is látod az eredményét...játékok.. sztem aki már megvesz egy konzolt az nem izél 1-2K-ért hogy mondjuk egy hónapra vegyen goldot szvsz...
8.
8.
Daveout
7.
7.
shadow16
nem baj átlehet verni a livet én másféléve nyomom a goldot ugy hogy nem fizettem érte semmit. csa k minden honapba uj profilt kell csinálni

6.
6.
Bally King
Chris17: Remek észrevétel, mivel ez nem egy II. világháborús játék lesz.
5.
5.
shyfter
Letölteni szerintem le lehet a silverrel de mivel ezt csak multiban lehet nyomni, biztosan kell gold előfizetés.
4.
4.
felegyi
Ha neten akarsz játszani Gold kell!Silverrel csak tölteni tudsz!
3.
3.
shadow16
én attol félek hogy kell hozzá xbox live gold előfizetés a bétához. vagy elég a silver is?
2.
2.
lac15
ps3 megint hanyagolva van:(
1.
1.
Domasi
hát, ha a bétaváltozat ilyen lesz, akkor milyen lehet majd a végleges?...kurva jó lesz....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...