Új stúdiót nyit a Star Wars Jedi és a God of War III atyja

  • Írta: szlav
  • 2024. március 12.
  • Hír
Link másolása
Giant Skull néven nyit új, saját fejlesztőstúdiót Stig Asmussen, akinek a neve aligha lehet ismeretlen a keményvonalas játékosok számára. A friss csapathoz Asmussen tapasztalt, tehetséges kollégákat verbuvált össze.

Tavaly szeptemberben érkezett a hír, miszerint Stig Asmussen elhagyta az EA-t és a Respawn Entertainmentet. Nos, most már tudjuk, hogy mit kezd magával a God of War III és a Star Wars Jedi-játékok direktora: saját fejlesztőstúdiót nyit, mégpedig Giant Skull néven. A frissen útjára indított brigád célja világos: erős történettel és magával ragadó világokkal rendelkező játékokat szeretnének fejleszteni, amelyekben mindenek felett a szórakoztató gameplay áll majd. Mindezt AAA-s kaliberben, az Unreal Engine 5-ön szeretnék kivitelezni.

Nem kis feladatvállalás ez, Asmussen azonban láthatóan nem bízta a véletlenre azt, hogy milyen fejlesztőkre alapozza a stúdióját. Az elsők közt már a fedélzeten van többek közt Jon Carr, a Star Wars Jedi: Survivor technikai igazgatója, Patrick Murphy, a Fortnite, Valorant és League of Legends egykori művészeti igazgatója, Lauren McLemore, a Fortnite producere, Jeff Magers, a Star Wars Jedi-játékok dizájndirektora, Brian Campbell, a Fortnite egyik első animációs direktora és Anthony Scott, aki COO-ként már bizonyított a Rocksteadynél az Arkham-széria ideje alatt.

Minden bizonnyal még éveket kell várnunk arra, hogy bármi is kigördüljön a Giant Skull műhelyéből, az azonban biztos, hogy érdemes lesz szemmel tartanunk a stúdiót. Egyelőre csupán a csapat weboldalát tekinthetjük meg, ami egyébként már önmagában is elég pofásan fest.

2.
2.
Obi Wan Kenobi
#1: Ezt talán kicsit korai még kijelenteni nem? :)
1.
1.
Doomsayer
"Jon Carr, a Star Wars Jedi: Survivor technikai igazgatója"

Na akkor ezt a gányolást is tanácsos lesz irgalmatlan messziről elkerulni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...