Nem tetszik a Battle Pass bevezetése a Tekken 8 játékosainak

  • Írta: zoenn
  • 2024. április 8.
  • Hír
Link másolása
Bár a Bandai Namco verekedős játéka erősen indult, a premier utáni monetizációs modell bevezetése jó néhány játékost felbosszantott, el is kezdték a review-bombázást a Steamen.

Rengeteg játékos adott hangot nemtetszésének, miután a Bandai Namco mindenféle figyelmeztetés nélkül - hetekkel a megjelenés után -, elindított egy ingame mikrotranzakciós boltot, és a Battle Pass bevezetéséről hozott döntés is hasonló reakciót váltott ki.

Ezt tükrözik a Tekken 8 jelenlegi steames értékelései. A legutóbbi felhasználói vélemények már vegyesek, az elmúlt 30 napban 3100 értékelés 40 százaléka negatív lett. Nem meglepő, hogy a legtöbb vélemény az ingame boltot és a szezonbérlet bevezetését ostorozta, illetve többen is rámutattak arra, hogy az alapjáték kezdetben 70 dollárba került.

A játék rendezője, Katsuro Harada megvédte a Bandai Namco döntését a gyorsan növekvő fejlesztési költségekre hivatalkova, mivel a Tekken 8 közel háromszor annyiba került, mint az elődje, és a folyamatos támogatás még több befektetést igényel. A bunyós széria nemrégiben lépte át az 57 millió eladott példányt, miután kétmillió kópia ment el eddig a Tekken 8-ból.

17.
17.
Doomsayer
#15: Barátom, ha ilyen lesz és te jössz elsőnek tiltakozni, addira már késő lesz.
15.
15.
MikeHock
#13: Ezer éve van DLC karakter MINDEN játékban, ez nem is értem miért jött meglepetésként. :DDD

"de ezek a jelmezek/stb úgy lettek megalkotva, hogy az ember vágyjon rá és hiányérzete legyen attól, ha nem veszi meg" Hát most ezzel én tényleg nem tudok mit kezdeni, ha így érzel, sorry.

"Aztán majd külön díj, ha 2 playerben akarod nyomni, meg az ilyenek, mert valamiből élniük kell" Erre meg én jövök majd először tiltakozni, ha lesz ilyen, egyelőre ez csak a kis fejecskédben él.
13.
13.
mark910624
Azért az számomra is durva, hogy kifizetsz 26000 Ft-ot egy teljes játékért (nem 13-14000et mint mondjuk egy Tag Tournament 2-nél) és egy full, a régi játékokban alap Eddy Gordo 3000 Ft-ba kerül ...
11.
11.
Doomsayer
#10: Eddig is tudtak és tudnak most is menni a verekedős játékok külön finanszírozás nélkül is, mondjuk abból a párszázmillió dollárból, amit a játék eladásából kaptak. Ráadásul egyrészt a Tekken 8 nem Live Service, másrészt meg nem úgy lett hirdetve/tesztelve/eladva, hogy F2P mechanikák lesznek a buy to play full verziósnaknak nevezett játékban a megjelenés után. Az addig rendben van, hogy nem kötelező megvenni a dolgokat és a sima harcokat nem befolyásolják, de ezek a jelmezek/stb úgy lettek megalkotva, hogy az ember vágyjon rá és hiányérzete legyen attól, ha nem veszi meg. Főleg, ha valaki sokat játszik, akkor jönne jól egy kis színesítés és itt nem arról van szó, hogy megkapod a ruhát, ha legnehezebben végigvitted, vagy valami, de pénzt is adhatsz érte, hanem... nem. A battlepass-os és hasonló megchanikákat használó játékok meg amúgy ingyenesek és ott meg is tudod magyarázni, hogy miért kerül 2€-ba a haj. De olyan jó, hogy beleverték az okos buksitokba, hogy egy teljes árú játék megvásárlása után még havi mégegyszer annyit fizessetek ki rá örökre és még azt is higgyétek, hogy jogos és megéri... Meg még fizesse ugye mindenki a konzoladókat is, hogy lehessen multizni, satöbbi, satöbbi, mindig egyre több. Aztán majd külön díj, ha 2 playerben akarod nyomni, meg az ilyenek, mert valamiből élniük kell... ja.

Szóval, ha téged ez nem zavar az alapvetően egy tök jó dolog, de ha más megemlíti az bizonyára nem csak azért van, mert elkényeztetett és alig várta, hogy valamiért lehessen pampogni, hanem ...

Na mindegy, úgysem érted.
10.
10.
MikeHock
#9: De mit nem lehet azon felfogni, hogy egy live serviceről beszélünk 2024-ben, ahol a fejlesztési/maintenance költségeket finanszírozni kell?

Én értem, hogy minden IS kéne és az is ingyen, de a világ és a biznisz nem így működik.

Nekem sokkal inkább van kifogásom az új patch ellen, ahol csomó dologhoz nem nyúltak amihez kellett vna és vice versa.

És ami miatt én tényleg abszolút nem értem ezt a rinyát: TOTÁL OPCIONÁLIS a dolog továbbra is, senki nem kényszerít, h vedd meg.

Az alap játék jött ki 32 karakterrel, vki mutasson már egy másik fighting gamet ahol ennyi van benne release-kor.
9.
9.
Nothing
#6: Normál esetben el lehetne engedni, de itt egyrészt egy 70 dollárba kerülő játékról beszélünk, másrészt (és ez a súlyosabb), Harada üzletpolitikájáról. A T6-nál még full játékot kaptunk, a jóval drágább T7-nél már korábban standard kontentek lettek felárazva + season passok, és gyanítom, ezt az irányt szimatolják a mostani elegedettlenkedők is.
Szóval ez a felhorkanás talán nem is annyira a mostani esetnek szól.
5.
5.
MikeHock
#3: Magadra ismertél pubi? :)

Összekeverted, ez itt nem a Reddit.
4.
4.
Zisten
MATEK:
A játékból eddig 2millió fogyott.
Az a "3100 értékelés 40 százaléka" (1240ember) a 2millióhoz nézve a játékosok 0,062 százaláka.
A maradék 99,938% játszik gond nélkül.
Túlhájpolt rinyálás.
3.
3.
Doomsayer
#1: Mi van, beütött a social engineering és a woke gamer oldalra mész szidni a gamereket? Ennyi ésszel elmehetsz az ncore-ra is szidni a torrenteseket.
1.
1.
MikeHock
Nem értem ezt a sok Reddit-lúzert ismét.

Egy OPCIONÁLIS dolog, ami kizárólag kozmetikai cuccokat tartalmaz és nem is kötelező megvenni.

E mellett lerakták minden idők legjobb verekedős játékát.

Hogy gondolják az emberek, miből lesz fizetve a maintenance, patchelés, új karakterek/pályák?

Esküszöm a gamerek a legelkényeztetettebb idióták a világon.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...