Metal Gear Solid 4 - 21 perces gameplay videó

  • Írta: tjames
  • 2008. január 24.
  • Hír
Link másolása
A pár hete véget ért CES-ről érkezett egy eddig elveszettnek hitt, 21 perc hosszúságú, 100%-ban gameplay jeleneteket felvonultató Metal Gear Solid 4 videó.
A pár hete véget ért CES-ről érkezett egy eddig elveszettnek hitt, 21 perc hosszúságú, 100%-ban gameplay jeleneteket felvonultató Metal Gear Solid 4 videó.


Egy biztos, ami a videóban is látható, hogy a grafikára nem lehet panasz. De! És gondolom most a Sony konzolosok meg fognak kövezni, és azt állítják majd savanyú a szőlő, de ahogy én látom, a mesterséges intelligencia eléggé butuska. Ha egyértelmű a lebukás ténye, akkor reagálnak, de se csapatmunka, se fedezékbe vonulás (jó-jó, nagy nehezen azért betalálnak egy-egy oszlop mögé), se gránát, se segélykérés, csak az eszetlen lövöldözés. Viszont ha túl közel vagyunk, kiderül hogy frankón tudnak verekedni a puskával. Sőt, hogy mást ne mondjak, az irányítása sem lehet nagyon flott. A videoból úgy tűnik, hogy nehéz a célratartás, és volt, hogy hősünk többször is nekimegy az ellenfélnek, hogy megragadja, de elfut mellette, vagy nem tudja elkapni. A Metal Gear Solid kommandózós, lopózós, álcázós stílusa csak egy kiemelkedő AI-val ér valamit, úgyhogy érdemes lesz belehúzni Kojima embereinek, ha 100%-os játékot akarnak belőle faragni! A videó ettől függetlenül piszok jó lett, és igen látványos is, úgyhogy érdemes végignézni.
28.
28.
Croocket
Hy ismét...

Dr Kratos,veled is eggyet értek nem vagyunk egyformák,még szerencse,mert unalams lenne ugy az élet...

Amugy Killzone is bejön.......

Ez a stilust télleg szreteni kell...

Ja Bally King nézd egy kicsit tovább s Videót,és elökerül a Hangtópitos puska is....

Csak szegény proba játékos eléggé Amatör.........

Mert ebben a játékban nem is ez a lényeg(mészárlás),ponz mint a Hitman-be,a profik végig lopakodnak,és cak célszemélyt lövik ki,az amtörök meg ,mennek és mészárólnak.......

De minden nézöpont kérdése.....

Üdv.

27.
27.
Dr Kratos
Nekem ez a lopakodás nem bejövős ! Menni előre irtaní az ellent az jöhet ,de ez a hülye kúszás mászás ! Persze nem vagyunk egyformák,van akinek pont ez tetszik ! Én inkább megvárom a Killzone 2, és a Gears 2 címeket !
26.
26.
Bally King
Miért nincs hangtompító a gépfegyverén? :S Ha már szeret lopakodni a mi Snake barátunk, azzal könnyebb lenne.
25.
25.
Croocket
Sziasztok!!!

Avval kezdeném,hogy teljessen egyetértek concrete véleménnyével...

A másik meg hogy a MGS sorozat nem egy First Person Shooter Game,nem az a lényeg benne hogy mindenkit kinyirj,bár ha valki azt akarja van egér PS3-hoz is,célzás gond letudtva...Meg hohy MGS 1999-be készült az elsö rész,Splinter Cell innen kompintotta a stilust...Én játszottam a Splinter Cell-eket is,de valahogy MGS után hiányérzetem volt...

A sok átvezetö videok,meg személyszerint szeretem ,mert van története a játéknak,ha meg valaki csak pörgöss akció bolond,annak elhszem,hogy uncsi,de MGS nem erröl szól annak nemm is való,bár van benne pörgös rész i dögivel!!!

Mivel ebben a játékban lopakodás,meg a gondolkozásrra van fejezve a hangsuly...

Mintha Hitmant+Tomb Raider kombinálták volna,és igy megszülettet egy ujstilus...

Ajánlom mindenkinek,egy próbát megér,az elözö részek is,és ha nem elöittéletekkel inulsz neki,pár óra játék után könnyen rabul ejthet a stilus,amit nem is tagadok velem megtörtént még 2es részzel PS1-en...
24.
24.
Aramisz93
Én is szeretem az MGS-t. Nagyon jók...és nagyon összetett. Nem csak lőni kell nagyon sok mindenre kell figyelni. De a félórás átvezető videók már engem is idegesítenek =(
23.
23.
tjames
Kedves concrete, és casper: Ilyen emberek kellenének ide erre az oldalra. Most láthatja mindenki hogy értelmesen is el lehet mondani a véleményeket. Ha valaha kipróbálom ezt (vagy akár a SC-t) akkor azt ilyen emberek építő jellegű hozzászólása miatt fogom megtenni.

Járhatnátok többet az oldalra!
22.
22.
concrete
Kedves tjames, köszönjük a videót, rendes tőled, hogy közzé tetted, annak ellenére, hogy nem ismered és nem is kedveled túlzottan a játékot!

Erre a lapra már leginkább a sok lekezelő stílusú idióta miatt nem járok, csak akkor nézek fel, ha a haverom lát valamit, ami engem is érdekel és ez a videó tényleg hasznos ANNAK, AKI TUDJA MILYEN A METAL GEAR SOROZAT!(úgyhogy kis észlények, ne higgyétek, hogy ez a videó jól megmondta, hogy milyen sz@r ez a játék!) Aki nem ismeri, az nem tudja milyen, neked is bátran ajánlom, még ha nem is kedveled a "lopakodós" játékokat. Annak idején én is dobtam a francba a Splinter Cell-t, egyszerűen élvezhetetlen volt számomra és éppen ezért ne is akartam kipróbálni ezt se.

Szerencsére azonban egyik oztálytársam anno nem hagyta annyiban és megmutatta, milyen király játék is ez. Tulajdonképp kettő igazi buktatója van:

- a töménytelen mennyiségű átvezető és párbeszéd, ami a türelmetlenebbeket könnyen ki tudja zökkenteni

- a nehézkes irányítás, amit meg kell tanulni (pár óra)

de mihelyst megszokod, rájössz, hogy valójában milyen összetett egy program ez!!!

Az itt játszó emberke véleményem szerint vagy most próbálta először a sorozatot, vagy csak gyorsan akart minél többet látni a játékból és ebben a (valószínűleg) "Very Easy" nehézségi fokozat nem akadályozta...

Mégegyszer: köszi a videót és mindenáron próbáld ki egy pár órára, mielőtt azt hinnéd, hogy bolondság!

21.
21.
Direct x 10
20.
20.
girgosz
19: igen mert az úgy van hogy el lehet tenni a cuccaid közé hordót meg dobozt meg ilyenek snake alábújik aztán amikor kibújsz alóla elvesztessz 1 a 4ből
19.
19.
LnB
A videó alapján nagyon nagyot csalódtam, de azért ha kijönne x360 ra még így is kellene. Hát én most nem állok be a sorba, hogy miért nem jó de ha ennyire kidolgozatlan marad akkor kár volt rá várni.
18.
18.
hopcsiri
Nem vagyok elájulva, a kuszás és a párzó mozdulatok közben háát, nemtom.
17.
17.
amd33
Hát ne mtom akor én miért nem látta mhogy bebújik a hordó alá csak nem vagyok vak egyzser csak hordó lett snakeből:D
16.
16.
McDuff
am a az AI tényleg hülyének néz ki,de az irányítással kapcsolatban szte m a gamer a béna...de am sztem 1 rohadt jó játék kár h nem jön pc-re.teccik benne h sok fegyver van és h oan splinter cell-es beütés:Pa vidi közepénél azt hittem h az a kis robot lassan már 1 rakétavetőt is elővesz a kis rekeszébőlxD:)
15.
15.
McDuff
attol függetlenül sztem a 90 %-ot elérték!ugyanis ha ps3at vennék ez a játék lenne az amiért vennék 1et!
14.
14.
Rod
Ja, és a MGS MI-je elég találóan van kifigurázva :D

http://www.youtube.com/watch?v=fGSmgYMWBaw
02:32-nél kezdődik
13.
13.
Rod
10:

"kérlek ne olyanokat írj amikrőll fogalmad sincs"

girgosz, tőled idéztem, és neked küldöm. Kipróbáltad, végig is vitted a MGS4-et, ugye? Azért tudod, hogy milyen... Ja nem? Bocs. :)



Ti még hisztek ilyenekben, hogy "minden idők legjobb MI-je" ? Évente legalább 5 játéknál lövik el ezt az olcsó marketingszöveget, de egyik sem váltja be az igéreteket. Az utolsó említésre méltó MI-t a Black & White-ban az állat kapta. Ennyi.
12.
12.
tjames
vivi helyett VIDI mint VIDEO akart lenni....
11.
11.
tjames
:)

azért remélem a vivi tetszett fanok!
10.
10.
greg22
A játék fikció!Rengeteg eszköz és fegyver van!Rajtad áll hogy melyiket használod az adott helyzetben!Úgy intézel el valakit ahogy te akarod,rád van bizva,hogy csapod be a katonákat!SZABAD VAGY!Nem lehet egy játékkal sem összehasonlítani!Elöbb ismerni kellene a játékot,utánna írogatni!
9.
9.
greg22
Őregem,aki játszik a videon,az soha nem játszott MGS-el!Csak lő mint az őrült,minimális lopakodássa,oszt csók!Nem tudja a lényegét a játéknak!!!Melyik játékot lehet úgy végigvinni,hogy nem ölsz meg senkit???Az MGS-ben meg lehet csinálni!Már csináltam!-----Az AI-ról annyit hogy az MGS-ben a legjobb!!!Ugyanis nehezebb fokozaton nő a látótávolság,MI,sebzés,több katona,stb!Soroljam a fokozatokat???

-very easy

-easy

-normál

-hard

-very hard

-extreme

-europen extreme

EZ A VIDEO VERY EASY-n megy!!!
8.
8.
girgosz
9: lehet hogy más játékba azt állítod de ebbe nem. hiddel easy a katona előtt futkosok pl a 2ben és 3.ra vesz észre, na mnd1 nem ismered a seriát szal. nem baj ha van negatív kritikád, de kérlek ne olyanokat írj amikrőll fogalmad sincs. ráadásul a gameplay teljesen másodlagos. kb lesz*arnám ha a 3 óta nem változott volna semmit, mert a sztori érdekel lefőképpen. na mind1 neked jó lesz a gears of war meg a halo is :D



"de van olyan gameplay video ahol snake felveszi egy hordónak a formáylát lol" ott nem a hordó formályát veszet fel hanem alá bújsz... :DDDD pfff
7.
7.
tjames
senki nem írta hogy gagyi, csak hogy butuska. direkt nem fogalamaztam keményen, nehogy a fanok sértésnek vegyék. pedig a most bemutatott 21 perces (azért mégsem 2 perc) videóból az jön le hogy igenis buta a MI. Lehet a játékban nem ilyen lesz, de itt annak tűnik. Nem hiszem hogy a nehézségi fokozattól függne ez, azzal inkább azt állítod hogy egy lövés vagy 10 kell az elhalálozásodhoz. De végülis lényegtelen. Maga a műfaj nem a szívem csücske, ezért nem tudok ömlengeni róla. Biztosan jó játék lesz, én ezt nem vitatom.

És mostantól nem reagálok a hsz-okra, elmondtam mindent. Felesleges a további vita.
6.
6.
amd33
Hát még a téma szeretői se lehet hogy megveszik ebben a videóban nem is de van olyan gameplay video ahol snake felveszi egy hordónak a formáylát lol azért enynire a környezetbevaló beleolvadást nem kellett volna iylennel elbaszni na de mind1 nekem biztos nem kell majd egynelőre nálam a 3-om a nyerő ps2-n azért ez is megér egy próbát de szerintem csalódni fogok...
5.
5.
Mat00
Csak azok írnak erről a játékról ilyen butaságokat (gagyi MI...), akik még 1 részével sem játszottak... (vagy csak nagyon nem értettek hozzá) Iszonyat jó játék! ;) :D
4.
4.
tjames
Nektek legyen igazatok! Én nem fikáztam a játékot, csak azt mondtam, hogy : "A Metal Gear Solid kommandózós, lopózós, álcázós stílusa csak egy kiemelkedő AI-val ér valamit, úgyhogy érdemes lesz belehúzni Kojima embereinek, ha 100%-os játékot akarnak belőle faragni!" A videóból nem ez jött le.

És igazad van nem ismerem a jtékot, minthogy még te/ti sem, mivel még nem jelent meg. Az elődeiről meg felesleges itt beszélni, hisz ez a folytatás valószíűleg más lesz. (mint pl GTA4 sem olyan lesz mint a GTA3 ugyebár)

Az hogy nekem a Splinter Cell típusú játékmenet (remélem nem bántottam meg senkit hogy párhuzamot vonok a MGS és a SP között) nem jön be, az az én vélményem, ezért nem kell egyből az övemre ugrani hogy átharapjad a torkom. Ez van, nekem nem ez a MUST HAVE kategória.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...