Hírarchívum - 2024. március

A Doronko Wanko az egyik legjobbra értékelt Bandai Namco játék lett

Egy kvázi vizsga játékról beszélünk, ami teljesen ingyenes. A fejlesztők azonban nagyon eltaltáltak valamit, mert alig pár nap alatt már 700 értékelés érkezett az alkotásra Steamen, ráadásul a legtöbb pozitív.

Érkezhet a Minecraft natív változata PlayStation 5-re

Jelenleg csak az előző generációra kiadott verzióval lehet játszani, az Xbox és a PlayStation esetében is. A jelenlegi generációra készített verzió régóta várat magára, a Sony eszközein talán hamarosan elérhető lesz.

A Larian és a CDPR sem aggódik túlzottan a mesterséges intelligencia miatt

A CDPR szerint hatalmas a minőségbeli különbség az emberi és a gépi munka végeredményében. A Larian vezére pedig elmondta, hogy a kreatív folyamatok helyett, az unalmasabb részeket bíznák az MI-re.

CDPR: Single player játékokban nincs helye a mikrotranzakcióknak

A többjátékos mód már más tészta, azonban a The Witcher és a Cyberpunk 2077 fejlesztője a single player játékokban nem látja értelmét a mikrotranzakcióknak, derült ki egy interjúból.

Nyílt világú lehet a The Sims 5

Egy adatbányász a fejlesztés alatt álló játék egyik tesztverziójából megszerezte a teljes pálya térképét. A képek, valamint a szivárogtató leírása alapján a következő The Sims-játék újra nyílt világú lehet.

Véget ért az Embracer Group átszervezése

A tavaly nyáron elindult folyamat rengeteg változást és elkaszált játékot eredményezett a vállalatnál, ahol bizakodóak a jövővel kapcsolatban, azonban egyelőre nem akarnak újabb felvásárlásokba kezdeni.

Búcsúzik a NieR Reincarnation

Április végén lelövik a gacha-játékot, amihez nemrég érkezett meg a záró frissítés, a történet befejező epizódjával. Az elköszönéssel átalakították a játékot úgy, hogy az könnyebb és gyorsabban kijátszható legyen, hogy az is be tudja fejezni a vég előtt, aki csak most kezdené el.

PlayStation 5 Pro - ezekért kaphatja meg egy játék az „Enhanced” titulust

Elméletileg nemsokára bejelentik a középgenerációs masinát, melyről már a lényegesebb specifikációk kiszivárogtak. Most az derült ki, hogy mit kell tudnia egy játéknak ahhoz, hogy kihasználja a Pro nyújtotta előnyöket.

160 millió példányt adtak el a PlayStation 2-ből

Gyerek- és fiatalkorunk egyik legmeghatározóbb konzoljáról most kiderült, hogy „élete során” 160 millió példány fogyott belőle, így magabiztosan vezeti a lekelendőbb konzolok versenyét, és valószínűleg fogja is még egy jó darabig.

Cyberpunk 2077 és Witcher mobiljátékok készülhetnek

Mint az kiderült egy gazdasági ülés során, a CD Projekt Red nem zárkózik el attól, hogy mobilokra is elhozza, legalábbis engedélyezze az elhozatalát legnépszerűbb címeinek, így a jövőben akár a Vajákkal, de a Cyberpunk világában is kalandozhatunk mobilunkon.