Hírarchívum - 2024. február

Megérkezett a mikrotranzakció a Tekken 8-ba

A közösség pedig fel van háborodva, főleg azért mert a fejlesztők kifejezetten úgy hozták létre a rendszert, hogy az minél több pénz elköltésére ösztönzi a játékosokat.

Megválhat az Embracer Group a Saber Interactive-tól

Egy pletyka szerint a vállalaton belüli átszervezések következő lépéseként a Star Wars: Knights of the Old Republic – Remake-en dolgozó stúdió 500 millió dollárért magánkézbe kerül.

Egy szakszervezet is megszólalt a Rockstar döntésével kapcsolatban

A Rockstar visszarendelte a fejlesztőket az irodába. A szakszervezet elítéli a stúdió döntését, tagokat idézve állítja, hogy a döntés előtt nem konzultáltak a dolgozókkal, valamint emlékezteti a stúdiót: korábban nem ezt ígérték.

Újabb részletek derültek ki David Vonderhaar projektjéről

Az Activision Blizzard leépítései után több fejlesztő saját stúdiót indított, köztük David Vonderhaar is, aki egy anti-COD-on dolgozik. Az egyelőre kicsi csapat hosszú távon is rendhagyó felfogás szerint igyekszik majd működni.

A Mass Effect 5 továbbra is készül

Úgy néz ki, hogy az EA-nél történt leépítések nem érintik a Mass Effect 5 fejlesztését, illetve a Dragon Age Dreadwolf is biztonságban van.

Visszarendelte az irodába a dolgozókat a Rockstar

A Grand Theft Auto VI fejlesztésének hajrájára beszünteti a home office-t a Rockstar, biztonsági és produktivitási okokra hivatkozva. A dolgozók nem túlságosan boldogok.

Megszólalt az Insomniac az elbocsájtások kapcsán

A Sony tegnapi bejelentése kapcsán több fejlesztő stúdiótól is embereket küldenek el és projekteket szántanak be. A stúdió most egy nyilatkozattal reagált a hírre.

A Remedy megvásárolta a Control franchise jogait

A fejlesztők gyakorlatilag kiváltották az 505 Gamestől a Control 2 és a Condor fejlesztési költségeivel a sorozat jogait, így innentől kezdve semmi akadálya, hogy a RCU két ága hivatalosan is összeérjen.

Márciusban jön a Call of Duty Warzone Mobile

A jelenleg korlátozott formában elérhető, ingyenes mobiljáték a jövő hónap második felében válik világszerte elérhetővé Androidon és iOS-n, ráadásul nem csak Warzone pályákkal érkezik.

2 millárd dolláron túl a Black Desert franchise

A 2014-es indulás óta 55 millió játékost vonzott be a koreai MMO, és igen szép bevételt is termelt a Pearl Abyssnak. Az évfordulót nemcsak játékbeli eseményekkel, de igen komoly akciókkal is megünneplik a készítők.