Megjelent az OnLive mobilos alkalmazása

  • Írta: fojesz
  • 2011. december 9.
  • Érdekesség
Link másolása
Fejlődik az OnLive, méghozzá rohamtempóban: megjelent a szolgáltatás okostelefonokra és tabletekre szánt alkalmazása, amivel akár az L.A. Noire-t is tolhatjuk a buszon ülve. Persze a magyarok egyelőre kimaradnak az újdonságból, de érdekességképpen muszáj szót említenünk róla.

Bár az OnLive a magyar játékosok számára csak próbaverzióban érhető el, azt bárki elismerheti: úttörő újdonságról van szó, ami alapjaiban forgathatja fel a játékipart. A szolgáltatás a minap továbbfejlődött, megjelent ugyanis a program androidos alkalmazása, ami lehetővé teszi, hogy a mobiltelefonunkon vagy a tabletünkön játsszunk olyan játékokkal, mint az L.A. Noire, a LEGO Harry Potter, a Batman: Arkham City vagy a Saints Row: The Third.

 

Az alkalmazást az Android Marketről lehet letölteni, nem kerül semmibe, feltelepítése után azonnal elérhetővé válik a szolgáltatás - a működéshez értelemszerűen Wi-Fi vagy 3G szükséges, de a rendszer az LTE-hálózatok előnyeit is ki tudja már használni. A játékok irányítása nyilvánvalóan macerásabb, mint mondjuk PC-n vagy az OnLive mikrokonzolján: a teljes választékból egyelőre 20-25 olyan cím van, amit átalakítottak érintőképernyőssé, s bár a fejlesztés folyamatos, a többi játékot az OnLive új, univerzális kontrollerével lehet majd vezérelni. Ez utóbbi egyébként 50 dollárba kerül, és Bluetoothon vagy USB-n keresztül csatlakozik a kütyüinkhez, számítógépeinkhez. (Szélsőséges esetben - mikor a játék annyira a billentyűzetes-egeres irányításra épül - viszont előfordulhat, hogy egyes címek egyáltalán nem játszhatók telefonon.)

Az OnLive mobilos alkalmazásai közül egyelőre az androidos érkezett meg, ehhez ajándékba jár a LEGO Batman: The Videogame is. Lesz iOS-app is, azonban erre egyelőre várni kell: a pletykák szerint az OnLive üzemeltetői úgy döntöttek, kivágják az alkalmazásból a vásárlási lehetőséget, az Apple ugyanis minden appon belüli tranzakció után 30 százalékot eltesz magának.

A rossz hír az, hogy a magyar felhasználók egyáltalán nem tölthetik le a mobilos alkalmazásokat, tehát a számítógépes kliens minimális próbalehetőségét sem élvezhetjük. Az OnLive hivatalosan az amerikai és a brit játékosoknak szól egyelőre, a jövőben azonban terjeszkedni fog a szolgáltatás: az üzemeltetők szerint tovább európai országok és Ázsia is számíthat az OnLive megjelenésére, ami nem csoda - a brit rajtot követően a vártnál tízszer nagyobb tömeg lepte el a rendszert idén ősszel.

Steve Perlman, az OnLive vezérigazgatója szerint mindenképpen komoly platformként kell számolni az OnLive-val: mint mondta, haz az első évet nézzük, a játékfelhozatal tekintetében még az Xbox 360-at is lenyomja a szolgáltatás, ráadásul a rendszer növekedése, terjeszkedése is nagyon hasonló a Microsoft konzoljáéhoz, egyedül a marketingre fordítható pénzösszeg az, amiben különböznek. Bruce Grove, a brit részleg fejese pedig úgy nyilatkozott: ha a Microsoft és a Sony úgy döntene, hogy a következő generációs konzoljuk a cloud-gaminggel erősítene, ők szívesen a rendelkezésükre állnának az infrastruktúra biztosításában...

19.
19.
greenmelon
#18: Normálisabb országokban fillérekért kapsz gyors és korlátlan mobilnetet, ott müködik a buszos verzió.
18.
18.
Effecta
Ez Wifin éri meg igazából. Szóval ez a buszon ülős szöveg sajnos hülyeség. Lezabálja a netet nagyon csúnyán.
17.
17.
robi009
csak jöjjön ki minnél hamarabb iosre is :(
16.
16.
randall13
Én már azt várom hogy mikor törik fel a hackerek és megbénul a játékipar :D
15.
15.
vaszika
Allitolga a Gaika is megy androidon valaki probalta?Nallam Pc-n az jobban megy az onlive-nal!
14.
14.
Ooorky
#9: Hacsak nem robban fel az egész épület egyszerre, egy szerverleállásból legrosszabb esetben annyit veszel észre, hogy megáll egy pillanatra a videó...
13.
13.
X360_FaNbOy
Kipróbáltam HTC Desire-n Romániából.. elindult, bejön a főmenü de ott kibaszott SD videót feelingje van (mivel ugye az is)..nem értem, hogy miért nem 720p. Lagos is nagyon..Pc-n teljesen jó. Telefonon viszont még nem van mit csinálni vele..
A lényeg, hogy ebben van jövő, működik, világszerte...már csak több szerver kell europába és nekünk is tökéletes lesz ;)
12.
12.
Lordnekroseth
Szerintem,ha kiforr probléma mentesre ez lehet az egész harware és software ipar alapköve.
11.
11.
Extol
Ez inkább a casual rétegnek jó.
9.
9.
Josiix
#3: Akkor próbáld ki valamelyik autós játékkal és rájössz, hogy bizony laggol. Egy fps-en vagy más jelegűn nem lehet észre venni, de egy autósnál élvezhetetlen a játék.
Nekem sem szimpatikus ez az egész, szimpatikusabb ha nálam van fizikálisan a játék, vagy a hardware. Most gondoljunk csak bele ha egyszer elszáll a szerverük egy időre akkor ki van lőve, hogy te játssz, vagy rosszabb esetben a már megvásárolt játékaid is elszállnak na az lenne a hatalmas szívás. Maradjunk a korongos megoldásnál!! 
8.
8.
galmat
#6: Miért ne menne? Gyakorlatilag egy sima stream progi, amiben HD videót nézel, csak épp te is küldesz jelet kifele a szervernek. Szóval ha a tábla géped tud 720p videót lejátszani, akkor hardveres akadálya biztos nem lesz részedről. Más kérdés, hogy legközelebb Angliában van onlive szerver, ami miatt a képmínőség nem tökéletes.
7.
7.
Qbász
#6: Megy tab-en. Játékok pedig csak olyanok vannak amik pc-re is kijöttek, mivel az onlive nem konzolokat futtat szerverként hanem pc-ket. Szóval konzol only címek nincsenek.
6.
6.
Lordnekroseth
Hát 2 dolog ami nagyon izgat most....
Samsung Galaxy taben megy e? Ha igen a többi tableten megy e ?
És, hogy FF 13 van e rajta :D
5.
5.
kari92
Ma próbáltam ki HTC Sensation okostelón.. a. Dirt 3 akartam elindítani szépen futott is de sajnos a játék menüjében nem tudtam lejjebb menni illetve csak a nevem tudtam beütni így sajnos buktam:/
2.
2.
Qbász
Próbáltam már gépen anno. Nem volt annyira laggos hogy ne tudj vele faszán játszani. Mellesleg most mobilról tolom. Itt Magyarországon.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...