OnLive

Az OnLive várhatóan komoly hatással lesz a játékiparra, hiszen lehetővé teszi, hogy a legújabb konzolok és a legmenőbb PC-k nélkül futtassuk otthonunkban az aktuális játékokat.
1428048013

Április végén végleg leáll az OnLive

Az utóbbi években rengeteg problémával küszködött már az OnLive, így végül is csak idő kérdése volt, mikor fejezi be pályafutását a cloud gaming szolgáltatás. A vállalat értékeit a Sony vásárolja fel.
1394096400

Bejelentéssel tért vissza az OnLive

Nem mintha leállt volna, de az kétségtelen, hogy mióta az OnLive körüli problémák kicsúcsosodtak, lényegében fű alatt működött a cloud-gaming szolgáltatás. A srácok most összekapták magukat.
1346244700

Így tette tönkre az OnLive-ot a vezérigazgatója

Noha néhány nappal korábban arról szóltak a hírek, hogy az OnLive vezérigazgatója minden közelmúlti esemény ellenére a helyén marad, most mégis a távozását jelentette be a vállalat. A hírek szerint többen nem akartak Steve Perlmannel együtt dolgozni, személyesen őt okolták a cég tönkretételéért.
1345615254

HWSW: Rosszul számoltak az OnLive-nál

A játékszolgáltató rosszul mérte fel az igényeket és nem tudta kitermelni a működéséhez szükséges költségeket. A régi OnLive-nak annyi, de máris itt az új OnLive kisebb létszámmal, ugyanolyan nagy tervekkel. Nagytestvérünk, a HWSW utánajárt a streaming szolgáltató jövőjének.
1343556000

OnLive-támogatást kap az Ouya

Újabb fejlemények érkeztek a hackelhető és teljesen nyílt konzol, az Ouya kapcsán. Miközben a Kickstarteren fokozatosan gyűlik a támogatók száma, és persze az adományozott pénzmag is szépen gyarapodik, a fejlesztők bejelentették: az Ouya már az első naptól OnLive-támogatással érkezik.
1339147710

E3 2012: A Sony nem mond le a cloudról

Az Sony E3-as konferenciája nem tartogatott meglepetéseket - sajnos. Pedig sokan arra számítottak, hogy a konzolóriás részben a cloud szolgáltatások felé nyit, egy nagy felhőszolgáltató felvásárlásával. Nos, a Sony Worldwide Studios elnökének nyilatkozata alapján még mindig van esély rá.
1338960600

E3 2012: Tévékbe költözik a cloud gaming

Az E3 alkalmával mindkét nagyobb cloud gaming szolgáltató bejelentette a megállapodását valamelyik tévégyártóval, csakhogy a korábbi pletykákkal ellentétben ezek között egyáltalán nincs ott a Sony. A Gaikai a Samsung, az OnLive az LG tévéibe szállítja a felhős játékot.
1323442800

Megjelent az OnLive mobilos alkalmazása

Fejlődik az OnLive, méghozzá rohamtempóban: megjelent a szolgáltatás okostelefonokra és tabletekre szánt alkalmazása, amivel akár az L.A. Noire-t is tolhatjuk a buszon ülve. Persze a magyarok egyelőre kimaradnak az újdonságból, de érdekességképpen muszáj szót említenünk róla.
1316612599

HWSW: OnLive próbakör - játék a cloudban

Elemzők ugyan jó előre megjósolták, hogy a jövő játékai adathordozó nélkül érkeznek majd, de azt valószínűleg nem sokan merték volna megkockáztatni, hogy egyszer a hardverről sem nekünk kell gondoskodni. Az OnLive a stabil internetkapcsolaton kívül nem igényel semmit. OnLive-teszt a HWSW-n.
1314277200

Hasznosságokkal frissült az OnLive

Habár Európában még nem kifejezetten aktuális az OnLive-téma, azért alkalmanként igyekszünk beszámolni a vele kapcsolatos hírekről. Nem utolsó sorban azért, mert sokan úgy gondolják: a cloud alapú gaming lehet a játékipar jövője, sőt, sokak szerint a következő generációs konzolok is így fognak működni.