Ezresével vásárolták fel a PS5-öket a nyerészkedők

  • Írta: Baloo
  • 2020. november 29.
  • Biznisz
Nem újdonság, hogy világszerte hiánycikk a PlayStation 5, ami egyrészt köszönhető a hatalmas keresletnek, de emellett a nyerészkedők keze is benne van a dologban. Egy brit csoportnak például több mint háromezer PS5-öt sikerült felvásárolnia.

Minden idők legjobb konzolos rajtját hozta össze a Sony a PlayStation 5-tel, azonban mégsem lehet boldog mindenki maradéktalanul, hiszen nagyon sokaknak nem jutott az új masinából. Ez azonban nem csak az óriási keresletnek tudható be, hanem annak is, hogy egyes magánszemélyek és kereskedők - látva az igényt - brutális felvásárlásokba kezdtek.

Pontosan ezzel kapcsolatban írt egy cikket a Buisness Insider, ahol a CrepChiefNotify nevű brit csoportról közöltek információkat. A 12 tagból álló brigád egy olyan szoftvert fejlesztett, amely folyamatosan monitorozta a weboldalakat, így gyorsabban fel tudták vásárolni a készletre kerülő konzolokat, mint egy átlagos felhasználó. Ezzel a módszerrel közel 3500 konzolt szereztek az elmúlt időszakban.

Nem nehéz olyan hirdetéseket találni, ahol a magánkereskedők az eredeti ár duplájáért (vagy még drágábban) árulják a konzolokat, viszont a CrepChiefNotify ezzel szemben egy előfizetéses modellt használ, ami lehetővé teszi a tagoknak a PS5-höz hasonló hiánycikkek megvásárlását. A szolgáltatás azonban nem olcsó mulatság: az előfizetés összege 40 dollártól akár 530 dollárig is terjedhet.

A fenti számokból kiindulva több tíz- vagy akár százezres készlet is felgyűlhetett olyanoknál, akik további profit reményében vásárolták fel a next-gen konzolokat. Remélhetőleg hamarosan megoldódik ez a kellemetlen helyzet, hiszen a Sony legutóbbi közleménye szerint már úton van az utánpótlás a PS5-ből, ami talán már idén eljut a helyi kereskedőkhöz.

107.
NemecsekErno
Had nyerészkedjen mindenki aki akar. Aztán ha a lelkes és türelmetlen játékosok már kifizették az extrát legfeljebb rajtuk marad a készlet egy része amikor az értelmesebbje meg elmegy megvenni hivatalosan garanciával.
Ha nem idén, legfeljebb majd jövőre nekem is lesz egy rendes áron.
106.
RootKiskacsa
#105: A termékek nem országokba "kerülnek", hanem régiókba. Esetleg kivételt képezhet USA, Kína, meg egyéb apróbb államok, de ezektől most eltekintünk. Nincs olyan, hogy Magyarországra gyártott TV, csak Európára gyártott van. Aztán hogyan dől el, hogy ezek közül melyik országba melyik készülék kerül, azt nem tudom, de le merem fogadni, hogy szimplán logisztika kérdése.

105.
hama29
#104 Akkor elméletben te hol látod a döntési pontot ahol szétválik, hogy egy termék X országba vagy Y országba kerüljön?

- ha gyártásnál nem más minőségi anyagokat használnak vagy más gyártási folyamatot
- ha QA-n sem lehet külön választani
104.
RootKiskacsa
#102: Senki sem mondott olyat, hogy szétválasztanak bármit is a gyártás során.
103.
Oldman
99+100!
Mint jeleztem, én sem tartom valószínűnek, hogy a kinti darabok megbízhatóbbak lennének... de ugye az élelmiszereknél is tagadták az illetékesek ugyanezen vádakat, mostanra meg ez egy elfogadott ( bevallott ) tény.
Kawadának is igaza lehet, hiszen a raktárkészletek ide-oda vándorolhatnak, nem romlandó az áru, hosszú ideig lehet tárolni, bármi lehet a sorsuk. A konzolok tárolásának/használatának mikéntje jobban befolyásoló tényező a tartósságát illetően, mint a másodosztálybeli spekukációk.
102.
hama29
#93 Ez elég "legenda" gyanús. Bár a sony gyárában nem jártam, a legtöbb gyárban nincs olyan QA, ami %-osan belövi a qualityt. Vagy megbukik a QA-n és szétszedik / selejtezik vagy átmegy QA-n és megy a "stock"-ba.

#100 Ezek nagy részét a gyártás és összeszerelés után adják hozzá a nagy gyárakban, nincs értelme már a gyártás folyamán szétválasztani ezeket, nagyon megdrágitaná és bonyolitaná a gyártási folyamatot. Pl. csomagolás, tartozékok, használati utasitás
101.
Oldman
Ajjaj!
https://metabro.hu/hu/2020/11/29/az-uj-dualsense-kontroller-hiaba-zsenialis-maris-kezdenek-meghibasodni/
100.
RootKiskacsa
#95: Minek a ténye? Bizonyos helyeken 110V a hálózati feszültség, máshol pedig 220V. Aztán ott van a használati útmutatók, amiket a régió nyelveire le kell fordítani, ott vannak a készülék menük és karakterkészletek, amikre szintén fel kell készíteni a készülékeket. Ezért van az összes műszaki cikk régiósítva. Ettől függetlenül a fődarabok ugyanazok bennük. Meg kellene érteni, hogy a gyártóknak nem érdeke hibás készüléket gyártani, eladni meg végképp nem. Az csak garanciális problémákhoz vezet, ami nekik pénzbe kerül.

#97
Gondolom van mellette egy Magyarországon vásárolt készülék is és párhuzamosan futnak, ugyanazzal a játékkal, stb... Amennyiben nincs, ez így csak konteó továbbra is.
98.
Neotechtr
#96: Az a legjobb, amikor otthon felnevelsz egy csirkét, barátok és család lesztek vele, aztán ledarálod.
97.
Oldman
Pulyka! 81#
Valami van abban amit mondasz, mert az én PS4 pro-m németországból érkezett egy ismerősöm által, és bár van ventillátor hangja, de nem vészes, pedig idegesítenek a felesleges hangok. Igaz kap kicsi 15 w-os ventivel plusz hűtést, de ezt inkább a tartósság megőrzése miatt alkalmazom, biztos ami biztos.. A kontroller is kapott pofonokat, semmi gond vele. Lehet igazság abban, hogy ahogy az ételeknél, úgy az elektronikai termékeknél is van másod stb osztály. Az utóbbinál azért nehezebb ezt kivitelezni, de nem kizárható.
96.
Putin csodás arccsontja
Zacskós leves meg darált hús.

Na pont ez az, amit nem kell venni sehol, mert mindenhol SZAR.

Hát mennyi tartósítószert eszel meg ezekkel.

Vegyetek csirkemellet a pultból, az fixen jó. Még jobb, ha otthon nevelitek. :DDD
95.
Ooorky
#94: Pedig tény.
TV-kből is külön alverziók vannak országcsoportokként pl.
94.
RootKiskacsa
93.
delphijos
#92: Senki se azt gondolja hogy direkt “kétféle” készül. Hanem van QA, és ami esetleg egy UK piacra szánt cuccnál már fennakadna, azt lehet még “máshova” átengedik. Persze ez is csak elmélet. De ilyesmit simán el tudok képzelni.
92.
RootKiskacsa
#81: Elektronikai iparban nincs kettős minőség. Totálisan értelmetlen és nagyon drága lenne.
91.
Ooorky
#87: Mikor Sopronban laktam rendszeresen kijártam ételért.
0,66-1 € volt egy Maggi/Knorr zacskós leves, úgy, hogy tele volt színültig a zacskó.
Darált húsokból is 5-10%-osak voltak a pultban, nem 20-30.
Na meg a bejáratnál kéregető négerek szinte minden áruháznál...
90.
Ooorky
#85: Nem csak a nyugatihoz, ukrán (orosz) üdítők is sokkal jobb minőségűek (és 2 literesek), főleg azért, mert a helyi multikkal is versengeniük kell.
89.
Guba32
#88: Nekem sem sok a 4 óra.Melóba nem kell járnom,reggel edzés,kertben nincs meló,így játék és még idegeskednem sem kell,a fizut kapom.
88.
patka21991
#86: Bocsánat, nem csak a 66osnak szól, hanem a többieknek is, akik reagáltak.
8-16-ban dolgozunk ho-ban. Utána elintézzük amit el kell intézni, aztán 20-24-ig kockulunk. Én nem értem mi a gond ezzel. Mint írtam is, nem ez a normális életünk, de november 11 óta kb igen, mert semmit nem csinálhatunk.
87.
godach
#82: Ezt egy ordas nagy baromságnak tartottam, holott van benne bőven igazság. Elég ha kimegy az ember és ott vesz valamit az Aldiban majd itthon, de haverom is mesélte, hogy van egy bizonyos hibahatár a gyárban és tényleg csak mikronokról beszélünk, de a java megy igényes országokba, a kicsit gyengébb meg pár másik országba, míg végül a legalja marad itt és a hozzánk hasonlókba. Persze ezek még jócskán tűréshatáron belül vannak, de akkor is van "kivételezés".
86.
patka21991
#66: Neked válaszolok, de a másik embernek is szól.

Miért lenne sok? Bár bevallom, magamból indultam ki. Itthon vagyunk egész nap. Nem mehetünk November 11 óta sehova. Itthon letudjuk a 8 óra melót, aztán nézzük a falat és menjünk aludni?

Ha picit figyelmesebben elolvastátok volna, amit írtam, akkor láttátok volna, hogy ez le volt írva, csak nem ilyen részletesen.
85.
delphijos
#82: Jaja emlékszem. Nemcsak kaját, egy csomó mindent teszteltek. Mosóporokat, tisztítószereket, stb... pl. az üdítőkben alig volt (van?) gyümölcstartalom a “nyugatihoz” képest.
84.
A Pulyka
#83: Pulyka vagyok, mit varsz? Meg jo, hogy begurulok.
Egyszer atvettem a spanomtol a Bloodborne-t, koszonom, de ebbol nem kerek.

#82 Szomoru :(
83.
Pistons1990
#81: Erre nem tudok mit mondani -:) azért enyire nem hiszem hogy rossz a helyzet.Viszont ha megfogadod a tanácsom a kontrollert azt ne dobald -:) vagy ha szereted dobalni akkor ajánom az ilyen Sekiró vagy souls játekokat. -:)
82.
Ooorky
#81: Pár éve ételekről bebizonyították, hogy kelet-EU-ba a selejtet küldik a multik, nem lepne meg ha elektronikából is így lenne...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...