Ezresével vásárolták fel a PS5-öket a nyerészkedők

  • Írta: Baloo
  • 2020. november 29.
  • Biznisz
Link másolása
Nem újdonság, hogy világszerte hiánycikk a PlayStation 5, ami egyrészt köszönhető a hatalmas keresletnek, de emellett a nyerészkedők keze is benne van a dologban. Egy brit csoportnak például több mint háromezer PS5-öt sikerült felvásárolnia.

Minden idők legjobb konzolos rajtját hozta össze a Sony a PlayStation 5-tel, azonban mégsem lehet boldog mindenki maradéktalanul, hiszen nagyon sokaknak nem jutott az új masinából. Ez azonban nem csak az óriási keresletnek tudható be, hanem annak is, hogy egyes magánszemélyek és kereskedők - látva az igényt - brutális felvásárlásokba kezdtek.

Pontosan ezzel kapcsolatban írt egy cikket a Buisness Insider, ahol a CrepChiefNotify nevű brit csoportról közöltek információkat. A 12 tagból álló brigád egy olyan szoftvert fejlesztett, amely folyamatosan monitorozta a weboldalakat, így gyorsabban fel tudták vásárolni a készletre kerülő konzolokat, mint egy átlagos felhasználó. Ezzel a módszerrel közel 3500 konzolt szereztek az elmúlt időszakban.

Nem nehéz olyan hirdetéseket találni, ahol a magánkereskedők az eredeti ár duplájáért (vagy még drágábban) árulják a konzolokat, viszont a CrepChiefNotify ezzel szemben egy előfizetéses modellt használ, ami lehetővé teszi a tagoknak a PS5-höz hasonló hiánycikkek megvásárlását. A szolgáltatás azonban nem olcsó mulatság: az előfizetés összege 40 dollártól akár 530 dollárig is terjedhet.

A fenti számokból kiindulva több tíz- vagy akár százezres készlet is felgyűlhetett olyanoknál, akik további profit reményében vásárolták fel a next-gen konzolokat. Remélhetőleg hamarosan megoldódik ez a kellemetlen helyzet, hiszen a Sony legutóbbi közleménye szerint már úton van az utánpótlás a PS5-ből, ami talán már idén eljut a helyi kereskedőkhöz.

106.
106.
RootKiskacsa
#105: A termékek nem országokba "kerülnek", hanem régiókba. Esetleg kivételt képezhet USA, Kína, meg egyéb apróbb államok, de ezektől most eltekintünk. Nincs olyan, hogy Magyarországra gyártott TV, csak Európára gyártott van. Aztán hogyan dől el, hogy ezek közül melyik országba melyik készülék kerül, azt nem tudom, de le merem fogadni, hogy szimplán logisztika kérdése.

105.
105.
hama29
#104 Akkor elméletben te hol látod a döntési pontot ahol szétválik, hogy egy termék X országba vagy Y országba kerüljön?

- ha gyártásnál nem más minőségi anyagokat használnak vagy más gyártási folyamatot
- ha QA-n sem lehet külön választani
104.
104.
RootKiskacsa
#102: Senki sem mondott olyat, hogy szétválasztanak bármit is a gyártás során.
102.
102.
hama29
#93 Ez elég "legenda" gyanús. Bár a sony gyárában nem jártam, a legtöbb gyárban nincs olyan QA, ami %-osan belövi a qualityt. Vagy megbukik a QA-n és szétszedik / selejtezik vagy átmegy QA-n és megy a "stock"-ba.

#100 Ezek nagy részét a gyártás és összeszerelés után adják hozzá a nagy gyárakban, nincs értelme már a gyártás folyamán szétválasztani ezeket, nagyon megdrágitaná és bonyolitaná a gyártási folyamatot. Pl. csomagolás, tartozékok, használati utasitás
100.
100.
RootKiskacsa
#95: Minek a ténye? Bizonyos helyeken 110V a hálózati feszültség, máshol pedig 220V. Aztán ott van a használati útmutatók, amiket a régió nyelveire le kell fordítani, ott vannak a készülék menük és karakterkészletek, amikre szintén fel kell készíteni a készülékeket. Ezért van az összes műszaki cikk régiósítva. Ettől függetlenül a fődarabok ugyanazok bennük. Meg kellene érteni, hogy a gyártóknak nem érdeke hibás készüléket gyártani, eladni meg végképp nem. Az csak garanciális problémákhoz vezet, ami nekik pénzbe kerül.

#97
Gondolom van mellette egy Magyarországon vásárolt készülék is és párhuzamosan futnak, ugyanazzal a játékkal, stb... Amennyiben nincs, ez így csak konteó továbbra is.
95.
95.
Ooorky
#94: Pedig tény.
TV-kből is külön alverziók vannak országcsoportokként pl.
94.
94.
RootKiskacsa
93.
93.
delphijos
#92: Senki se azt gondolja hogy direkt “kétféle” készül. Hanem van QA, és ami esetleg egy UK piacra szánt cuccnál már fennakadna, azt lehet még “máshova” átengedik. Persze ez is csak elmélet. De ilyesmit simán el tudok képzelni.
92.
92.
RootKiskacsa
#81: Elektronikai iparban nincs kettős minőség. Totálisan értelmetlen és nagyon drága lenne.
91.
91.
Ooorky
#87: Mikor Sopronban laktam rendszeresen kijártam ételért.
0,66-1 € volt egy Maggi/Knorr zacskós leves, úgy, hogy tele volt színültig a zacskó.
Darált húsokból is 5-10%-osak voltak a pultban, nem 20-30.
Na meg a bejáratnál kéregető négerek szinte minden áruháznál...
90.
90.
Ooorky
#85: Nem csak a nyugatihoz, ukrán (orosz) üdítők is sokkal jobb minőségűek (és 2 literesek), főleg azért, mert a helyi multikkal is versengeniük kell.
89.
89.
Guba32
#88: Nekem sem sok a 4 óra.Melóba nem kell járnom,reggel edzés,kertben nincs meló,így játék és még idegeskednem sem kell,a fizut kapom.
88.
88.
patka21991
#86: Bocsánat, nem csak a 66osnak szól, hanem a többieknek is, akik reagáltak.
8-16-ban dolgozunk ho-ban. Utána elintézzük amit el kell intézni, aztán 20-24-ig kockulunk. Én nem értem mi a gond ezzel. Mint írtam is, nem ez a normális életünk, de november 11 óta kb igen, mert semmit nem csinálhatunk.
87.
87.
godach
#82: Ezt egy ordas nagy baromságnak tartottam, holott van benne bőven igazság. Elég ha kimegy az ember és ott vesz valamit az Aldiban majd itthon, de haverom is mesélte, hogy van egy bizonyos hibahatár a gyárban és tényleg csak mikronokról beszélünk, de a java megy igényes országokba, a kicsit gyengébb meg pár másik országba, míg végül a legalja marad itt és a hozzánk hasonlókba. Persze ezek még jócskán tűréshatáron belül vannak, de akkor is van "kivételezés".
85.
85.
delphijos
#82: Jaja emlékszem. Nemcsak kaját, egy csomó mindent teszteltek. Mosóporokat, tisztítószereket, stb... pl. az üdítőkben alig volt (van?) gyümölcstartalom a “nyugatihoz” képest.
82.
82.
Ooorky
#81: Pár éve ételekről bebizonyították, hogy kelet-EU-ba a selejtet küldik a multik, nem lepne meg ha elektronikából is így lenne...
79.
79.
Nate Hope
https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/playstation-5-keszlethiany-reagalt-az-emag-mediamarkt-ekkor-jon-az-uj-szallitmany.1106820.html
60.
60.
hama29
#58 " másrészt meg ha csak ezt nézzük, mindenkinek ugyanolyan kocsija lenne. Biztos van egy típus amit ki lehetne hozni “legjobbnak”. Meg minden más eszköznél is ugyanez lenne..."

Pontosan erről van szó!
59.
59.
hama29
#57 akkor mi a célod ezzel? ténleg érdekel. Mert aki a +5-10 fpsre meg a 10-20% grafikára gerjed az inkább PC-t fog venni nem konzolt. Teljesen jó az X1X, szépen összekapta magát a microsoft xbox részlege, el kell ismerni. De ez a propaganda, hogy ugyis tönkremegy az összes első szériás konzol, meg a PS5 mennyivel gyengébb, még ha igaz is, nem sok ps5 vásárlót érdekel.
55.
55.
hama29
#53 Ezek csak kifogások, vagy ezzel akarják lebeszélni magukat róla, mert vágynak rá de nem akarnak/tudnak váltani. Egy játékkonzol vásárlás sosem csak észérv és matek.

Részemről mindkét konzolon van bőven mivel játszani, de szerintem hagyd a károgókat. :)
53.
53.
delphijos
Állati vicces, hogy legalább most már konszenzus van, nem úgy mint az előző gen-ben, most már ps-en se lehet mivel játszani :) Eddig csak box-ra nem voltak játékok.

Amúgy meg nem értem, az előző gen-ben se volt “kötelező” azonnal frissíteni, nem értem miért kell most úgy csinálni mintha most bárki ezt mondta volna, és magyarázgatni hogy mennyire nem érdemes.
46.
46.
patka21991
#45: Meg bánni én sem bántam meg, csak egy olyan játékosnak, mint amilyen én vagyok (átlagban napi 4 óra játékos idő jut ezekben az otthon ülős időkben, a normál időkben meg ennyi sem), annak felesleges a váltás. Simán várhattam volna vele, de ha vissza mennék az időben, ugyan úgy meg venném. :)

+1 jó pont azoknak, akik jövő év elején veszik. Ti már 2 év garit kaptok rá. ugye változnak ezek a garis szabályok január 1-gyel. ;)
45.
45.
hama29
#44 Én már beleraktam 80+ órát a Demon's Soulsba Nov 19 óta és nem bántam meg a PS5-t. A túlmelegedést se érzem, 6-7 óra játék után sem érzem forrónak a kifújt levegőt, de nem is látok bele. Még a miles morales miatt megéri a konzol, de igazán a PSVR-ra vagyok kiváncsi, hogy javit-e rajta. Sajnos még nem küldte el a Sony az adaptert amit ingyen lehetett igényelni ezért nem tudtam kipróbálni.
44.
44.
patka21991
Nekem van ps5-öm 1 hete. Egyelőre tényleg felesleges volt bele ugrani. Azon kívül, hogy a csodájára járnak az ismerősök, kevés pluszt ad. Nincs még next gen frissítése semminek. Az egyetlen "új generációs" játékom a Cold War. Szebben fut, szebb a grafika, mint prón, de ennyi. A Warzone is simábban fut ránézésre, a csipa távcsőben gyorsabban betöltenek a távoli textúrák.
A ps5 menüje nagyon gyors, nem laggol játék közben sem, mint pl a pro.

Ha sikerül meg vennem a cégtől olcsón a kinézett gamer laptopot, akkor szerintem ezt meg fogom hirdetni eladásra, annyi plusszal, hogy nullszaldós legyen február környékén a ps5, mellé plusz 1 kontroller és az új fejhallgató. Aztán ha valaki meg veszi, akkor használja egészséggel. Ha meg nem veszik meg, akkor sem fogok kétségbe esni.
36.
36.
Steve028
Hát azért itthon is vannak jócskán ilyenek.Cikk kapcsán ránéztem hirdető oldalon 419 a lemezes digital edition meg 350 is elkérnek.Ez aztán a "Jófogás"
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...