Nem készít több játékot Xbox One-ra a Microsoft

  • Írta: szlav
  • 2023. június 15.
  • Hír
Link másolása
Ennyi volt, a 8. konzolgeneráció kora hivatalosan is leáldozott. Matt Booty bejelentette, hogy a belsős stúdiók nem fejlesztenek már több játékot Xbox One-ra... az új címek azonban mégis játszhatók lesznek rajta.

Tíz évvel ezelőtt jelent meg az Xbox One, ideje elengednünk a kezét. A Microsoft és a Sony is sokáig kitartott a 8. konzolgeneráció gépei mellett, és habár az Xbox Game Studios feje, Matt Booty az Axios interjújában elárulta, hogy a belsős stúdiók jelenleg már csakis a jelenlegi generációra, vagyis Xbox Series X/S-re gyártanak új játékokat, mi úgy gondoljuk, hogy korai lenne végleg bedobozolni az Xbox One-t.

Habár Matt Booty kijelentése sokak számára szomorú hír lehet, érdemes figyelemben tartanunk, hogy a tízéves hardverektől való búcsúzás számos fejlesztő munkáját nagyban megkönnyítheti. Sokan az Xbox Series S-et vádolják azzal, hogy a gyengébb hardver és az arra való optimalizáció visszatartja a valódi generációs ugrásokat, azt azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy mostanáig számos first party cím a jóval gyengébb Xbox One-ra is megjelent.

Nos, ennek az időnek vége, a generációk közti átmeneti időszak lezárult, azonban ahogy említettük, az Xbox One-konzolok tulajdonosainak továbbra sem kell feltétlenül lemondaniuk a legújabb megjelenésekről. Itt jön be a képbe ugyanis a Cloud Gaming, a Microsoft egyik legnagyobb ütőkártyája. Az Xbox Game Pass Ultimate előfizetésével egy hatalmas játékkönyvtár válik elérhetővé, melynek folyton bővülő listájába az Xbox Game Studios címere alatt fejlesztő stúdiók legújabb játékai is egytől-egyig bekerülnek. Ezeket pedig streamelhetjük Xbox Series-konzolokon, PC-n, mobilon és természetesen Xbox One-on is. Ezzel a "kerülőúttal" tehát sok háztartásban még hosszú évekig releváns játékgép maradhat az öregedő konzol.

8.
8.
zoli12i
#1: Húh tesó!
Made my day! xd
7.
7.
Gaboo77
6.
6.
Sakee
Inkább nem írok semmit.
5.
5.
crytek
#3: Ezek szerint nálad nem akadt ki az irónia mérő.
Összefoglalom szerintem érthető modon: A MS lószart se adott ki (bár kinek mit jelent a semmi ugye) mióta a Series S/X létezik.. Burkoltan ez volt a lényege annak amit írt.
4.
4.
zimonyini
#3: Kicsit gondold át, mire gondolhatott a komment, amire válaszoltál. A humor résznél keresgélj.
3.
3.
Sakee
#1: Aham azért hozza az összes vezető lap le az elmúlt egy napban, mert három éves hír. https://www.theverge.com/2023/6/15/23762441/microsoft-xbox-one-no-more-first-party-xbox-games
Kicsit át kéne gondolni ezeket.
2.
2.
norbi27
#1

:D
Kösz, ez most kellett.
1.
1.
csoki0619
Elírás a cikk címében! Series X/S-re nem készül, ráadásul már megint késve hozzátok le a híreket, ez már vagy 3 éves sztori. Javítsátok, köszi!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...