A felhasználók nem rajonganak az Xbox újításáért

  • Írta: osan
  • 2023. augusztus 16.
  • Hír
Link másolása
Maximum 8 kihágásunk lehet az Xbox új anti-toxicity rendszerében, ha ezt túllépjük akár egy évre is eltilthatnak minket az üzenetküldéstől, a party chattől és a multiplayertől.

Az Xbox bejelentéséből kiderül, hogy a rendszer hasonló a több országban is használt jogosítványhoz köthető büntetőpontokhoz – nálunk 18 pont összegyűjtése szükséges a jogsi bevonásához. Példának okáért, aki két kihágást szerzett már, az 1 napra lesz eltiltva az online-közélettől, de akinek 4-et sikerült bezsebelnie, az már egy hetes büntetésre is számíthat. Maximum 8 kihágásunk lehet, amivel akár 1 évre is búcsút mondhatunk az online funkcióktól – a digitálisan vásárolt játékokhoz ugyanúgy hozzáférhetünk majd azért -, de a cég hozzátette, hogy kirívó esetekben fenntartja annak lehetőségét, hogy örökké zárolják fiókunkat, amivel az összes funkció le lenne tiltva. Igen, még az offline játék is.

Minden egyes kihágás 6 hónapig marad a fiókunkon és természetesen különbséget tesznek kihágások között is. Míg a csalásért csak 1 büntipont jár, addig a gyűlölet beszédért már 3. Kicsit furcsa ez a rendszer, hiszen, ha véletlen egy multiplayer sessionben egy csalóval akadna dolgunk és elgurulna a gyógyszerünk, akkor ő csak 1 pontot, míg mi 3-at kapnánk.

Meglepő módon a felhasználók többsége úgy érzi, hogy a cég bátrabb is lehetne a büntetőpontok osztogatásával – derül ki pár X-posztból.

1.
1.
Őrnagy
Crytek nem multizik, ezért ez őt nem érdekli.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...