Nem biztos, hogy belső nézetet használ a Cyberpunk 2077 folytatása

  • Írta: zoenn
  • 2023. október 6.
  • Hír
Link másolása
Noha a CD Projekt RED nem bánta meg, hogy a korábbi játékaira fittyet hányva a Cyberpunk 2077 kizárólag belső nézetet használt, a folytatásban korántsem biztos, hogy ez így marad.

A játék küldetéstervezője, Pawel Sasko egy befektetőknek tartott kerekasztal-beszélgetés során mesélt a stúdió azon döntéséről, hogy megbánta-e azt, amikor The Witcher külső nézetét a Cyberpunk 2077-ben FPS-nézetre cserélték.

"Egyike voltam azoknak, akik elkezdték fejleszteni a Cyberpunk első prototípusait a The Witcher technológiájával. Azt akartuk, hogy a Cyberpunk saját identitással rendelkezzen és mások is észrevegyék, hogy ez más dolog." - fogalmazott Sasko, aki szerint ez segített nekik a játék identitásának kialakításában.

Ugyanakkor bevallotta, hogy kreatívként nekik is változtatni kell a gondolkodásmódjukon, nem kell a régi kerékvágásban maradniuk. Szerinte sok olyan cég létezik, akik a meglévő IP-jüket sorozatgyártásra küldik, vagy szimpla másolás-beillesztés az egész, nem szeretnék, hogy ez megtörténjen, úgyhogy a folytatásban lehetséges, hogy áttérnek a TPS nézetre, vagy meghagyják a játékosnak, hogy szabadon váltson a két perspektíva között.

Sokára lesz belőle valami

A CD Projekt kreatív igazgatója, Adam Badowski a minap arról beszélt, hogy a folytatás, amely Project Orion munkacímen fut -, még a koncepcionális tervezés szintjén van. Magyarán még csak most fektetik le az alapokat hozzá, és jelenleg még semmilyen konkrétum nincs róla, több évbe telhet, mire megjelenik a piacon. Vancouverben és Bostonban dolgoznak a projekten, 2024 végé pedig több tucat fős csapatok ráállnak, a dolgozók fele Lengyelországban fogja kalapálni a folytatást.

Addig sem maradunk Cyberpunk nélkül

A legújabb hírek szerint hamarosan egy komplett csomagban is megvásárolhatjuk az alapjátékot és annak első és egyetlen kiegészítőjét, a Phantom Libertyt Cyberpunk 2077 Ultimate Edition néven, bár erre még csak utalt a fejlesztő, de a korábbi tapasztalatok szerint nagyon is van valóságalapja.

Emellett a stúdió nem zárkózik el a további együttműködéstől a Studio Triggerrel, azaz a jövőben folytatódhat a netflixes Cyberpunk Edgerunners is. Ha már a tegnap leleplezett élőszereplős adaptáció nem adna okot a pezsgőbontásra.

2.
2.
Raam989
Én a szabadon választott kamerára szavazok. Felfedezés közben a tps, harc közben meg az fps nézetet preferálom más játékokban is, pl az rdr2-ben is remekül működik ez a megoldás.
1.
1.
Shao Kahn
Ennek a hírnek örülök, én jobban szeretem a játékokban a third person nézetet,abban jobb vagyok mint first personban (PS5 terén). Ha így lesz, akkor bevállalom majd a folytatást.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...