Itt a 4K-s mod az Metal Gear Solid: Master Collectionhöz

  • Írta: pandaril
  • 2023. október 25.
  • Hír
Link másolása
Egy rajongó már órákkal a megjelenés után elkészítette a modot, aminek nála a második és a harmadik rész akár 4K-ban is játszható. A Nintendo Switch-tulajok ezúttal is a rövidebbet húzták.

Az elsőre a Metal Gear Solid-franchise definitív kiadásának ígérkező Master Collection Vol. 1-ről az utóbbi hónapok alatt szépen lassan kiderült, hogy nem egy felújított verziókból álló gyűjteményt kapunk, hanem kvázi mezei portokat. Így fordulhat elő, hogy a stáblistából kihagyott Hideo Kojima neve továbbra is látható a játékon belül.

A Konami ígéretei szerint a játékok 1080p-ben futnak 60 fps-sel, kivéve az MGS 1-et, és kivéve a Nintendo Switch-et. Egy lelkes rajongó azonban nem volt rest, és órákkal a megjelenés után már elérhetővé tette GitHubon a 4K-s modot, amivel a második és a harmadik játék válik modern felbontásban is élvezhetővé.

Azonban vitán felül a Nintendo Switch-verzió járt a legrosszabbul. Egyrészt felbontás és fps szám tekintetében is elmarad a többi verziótól, másrészt viszont a memóriakártyán valójában nincs rajta a teljes gyűjtemény. A fizikai adathordozón a Metal Gear, a Metal Gear 2: Solid Snake, a Metal Gear NES verziója és a Snake's Revenge található csak meg. A Metal Gear Solid sorozat három első címét külön kell letölteni, és a tárhelyigény miatt SD-kártyára is szükség lesz hozzá. Meglehet, veterán Switch-tulajok számára nem újdonság, hogy a megvásárolt kártyán nincs rajta a teljes játék, erről valószínűleg jobb lett volna a megjelenés előtt szólnia a Konaminak.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...