Kihagyták Kojimát a MGS Master Collection Vol. 1 stáblistájából

  • Írta: pandaril
  • 2023. október 23.
  • Homo Nobilis
Link másolása
A sorozat atyja és a Konami közti kapcsolat alapján egyáltalán nem meglepő a lépés, sőt már-már logikusnak tűnhet, azonban mégis meredek, hogy nem említik meg név szerint azt, aki nélkül létre sem jött volna a játék.

Hideo Kojima játéktervező igen csak megosztó személyiség, ez nem vitás. Ahogy az sem, hogy neki köszönhetjük az elmúlt huszonöt év egyik legnagyobb hatású sorozatát. A Metal Gear Solid 5 készítésekor viszont a játék befejezésében már nem vett részt annak eredeti megálmodója, az ezután érkező Metal Gear Survive pedig teljes egészében nélküle készült el.

Évekkel később, amikor a Konami bejelentette a Metal Gear Solid Master Collection érkezését, egyből megindultak a találgatások, hogy mit is kapunk. A különböző trailerek, szivárgások és nyilatkozatok alapján elég hamar egyértelművé vált: nemhogy nem remake-et kapunk, sőt nem is remastert, hanem egyszerű portokat. Persze, ennek lehet örülni, hisz azt a játékokat kapjuk majd meg, amit 20 éve is. Ugyanakkor az adott játékot úgy kapjuk kézhez, ahogy 20 éve is.

Az egyetlen, amiben markáns változást tapasztalni a Twitch-re a megjelenés előtt felkerült videók alapján, az a stáblista. Ebből ugyanis Hideo Kojima teljes egészében hiányzik. Portokról lévén szó a játékon belüli nevek és szövegek érintetlenül maradtak, hisz nem nyúltak bele a játékokba tartalmilag. Nem Kojima az egyetlen, aki kimaradt, David Hayter neve is hiányzik. A Konami "minden rajongónak és dolgozónak" köszöni a sorozatba fektetett munkát.

1.
1.
Nothing
Nehezen tudom elképzelni, hogy ez így marad a végső verzióban is. Nálam jobban kevesen ellenszenveznek Kojimával, de azért mégis, na...
Ugyanakkor, ha a MGS franchise teljes egészében a Konami tulajdona (márpedig tudtommal az), elvileg azt hagynak ki a stáblistából, akit akarnak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...