Játékon belüli felvételekért bannol az Xbox

  • Írta: aronsz
  • 2024. január 3.
  • Hír
Link másolása
Elveszítheti az Xbox Live hozzáférését az a felhasználó, aki felnőtteknek szóló tartalmat rögzít játék közben, majd azt feltölti a felhőbe.

Daddy-Vegas nevezetű Reddit felhasználó pár napja arra panaszkodott a fórumon, hogy bizonyos klipeknek köszönhetően egy éves felfüggesztést kapott a fiókja. A felhasználó három rövid klipet készített a Baldur’s Gate 3-ban egy kis tábori szórakozásról”. A könnyű megoszthatóság érdekében az Xbox alapbeállítás szerint automatikusan feltölti a játék közben készített felvételeket. Amennyiben ezek meztelenséget, vagy konkrét közösülést ábrázolnak, úgy kihágásnak minősülnek és könnyedén eltiltáshoz vezetnek.

Daddy-Vegas esetében ráadásul a három klip – hiába szinte egyszerre készültek – három különböző incidesnek minősült, ezért a hosszú, egy éves eltiltás. A felhasználó ugyan fellebbezett a döntés ellen, egyelőre nem érkezett rá válasz és jelenleg nem játszhat olyan játékokkal, amelyek internetes hozzáférést igényelnek.

A Reddit poszt alatt sokan együttérzésüket fejezték ki, hiszen a felvétel elkészítésekor a rendszer erre nem figyelmeztet. Valószínüleg az áll a háttérben, hogy a hírfolyamon nincsen életkori besorolás, így egyszerűbb bizonyos tartalmakat egészében bannolni, mint külön kategóriákat létrehozni. Továbbá kiderül az is, hogy ebbe már mások is belefutottak korábban, bármilyen szexuális tartalmú videó, vagy screenshot bannhoz vezethet. A tanulság, hogy érdemes vigyázni és amennyiben pikáns jeleneteket szeretnétek rögzíteni a játékokban nem árt kikapcsolni az automatikus feltöltést.

1.
1.
Seraph
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...