Xbox-ra érkezhet a Final Fantasy VII Remake?

  • Írta: pandaril
  • 2024. január 21.
  • Pletyka
Link másolása
A spekulálók szerint, ha meg is jelenik a Microsoft konzoljaira, szinte biztos, hogy nem a közeljövőben fog megtörténni, hisz az a Rebirth vitorlájából is kifoghatná a szelet.

A Xbox Developer Direct kapcsán spekulált Jez Corden, a Windows Central munkatársa. Corden egy Youtube Podcast során beszélt arról, hogy arra utaló bizonyítékai vannak, hogy a Microsoft és a Square Enix azon lehetnek, hogy a Final Fantasy VII Remake-et is elhozzák az Xbox-konzolokra.

Bár elsőre furcsának hathat a dolog, viszont az tény, hogy a japán kiadó igyekszik kiterjeszteni azon platformok körét, amelyeken elérhetők a játékaik. A februárból induló Final Fantasy XIV bétáját követően nem kizárt, hogy a sorozat többi címe is ellátogat majd a zöld konzolra. Szinte biztos, hogy a Final Fantasy XVII már nem lesz PlayStation-exkluzív cím, viszont nem kell odáig várni, a már megjelent Final Fantasy VII Remake és a Final Fantasy XVI is esélyes kandidátus arra, hogy megjelenjenek Xbox-ra.

Természetesen ezek csak spekuláció és legjobb esetben is csak pletykák, hivatalos megerősítést egyik lehetőség sem nyert. Viszont ha logikusan állunk hozzá, akkor szinte biztos, hogy ha lesz is valami például a Remake portolásából, az kizárólag azután lesz lehetséges, hogy a Final Fantasy VII Rebirth "lecsengett" hisz sem a kiadónak, sem az időszakos exkluzivitást vásárló Sonynak nem érdeke, hogy a régebbi játék kannibalizálja az új körüli médiafigyelmet.

2.
2.
Trottenbauer
Vajon mit "kannibalizál" egy addigra öt vagy több éves, másik platformon megjelenő játék?
1.
1.
Seraph
Kell a fenének ez a szemét. Ezek a kóklerek azt hitték majd jobb sztorit írnak az eredeti helyett, hát marhára nem sikerült. A grafikán kívül mindenben rosszabb mint az eredeti.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...